Divat és ékszer blog

2015. jún. 26. Órák világa

Daniel Wellington órák és a preppy stílus

Preppy stilusu órák Daniel Wellingtontól
Preppy stilusu órák Daniel Wellingtontól

Mi is az a Preppy stílus?

A kifejezés az angol preparatory school rövidítéséből ered, egyetemi előkészítő iskola, ahová a felső- és jómódú középosztály gyerekei járnak.

A ruházat legfontosabb szabályai: kizárólag természetes anyagokat használ, konzervatív, rendezett benyomást kelt, sportos kombinációkkal. A női öltözet soha nem hivalkodó, inkább klasszikus. Alap darabjai a rakott szoknya, kötött kardigán, pamut blúz, igazgyöngy nyaklánc, hajpánt. A férfiak öltözete is sportosan elgáns, igazodva a szabadidős tevékenységekhez, foci, golf, vitorlázás. A klasszikus darabokat élénk színekkel kombinálja. Szívesen hordják a pasztell rózsaszín vagy kiwi zöld pólókat.

A Daniel Wellington cég alapítóját, Filip Tysandert egy igazi brit úriember ihlehte meg az órák tervezésénél a neve Daniel Wellington, aki viharvert NATO szíjakkal szerette viselni karóráit. Ezeket eredetileg a brit haditengerészek hordták, mivel nem rozsdásodtak, vízállóak voltak. Tysander úgy gondolta, hogy a klasszikus dizájnt képviselő órák és a színes szíjak jól variálhatóak, remekül kiegészítik egymást. Egy egyedi időtlen stílust képviselnek a preppy stíluson belül.

» Daniel Wellington órák

Számítunk a véleményére, ossza meg velünk!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesüli a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Ilyen gyors postázást még nem láttam! Már nem először rendeltem tőletek, és mindig csodás dolgokat kaptam! Alaposan becsomagolva, hogy épségben hozzám érjen. Nagyon köszönöm, hogy ilyen alapos, precíz és megbízhatóak vagytok! Csodás ékszereitek vannak!

Ivett - Pandora fülbevaló