Divat és ékszer blog

2015. jún. 26. Órák világa

Daniel Wellington órák és a preppy stílus

Preppy stilusu órák Daniel Wellingtontól
Preppy stilusu órák Daniel Wellingtontól

Mi is az a Preppy stílus?

A kifejezés az angol preparatory school rövidítéséből ered, egyetemi előkészítő iskola, ahová a felső- és jómódú középosztály gyerekei járnak.

A ruházat legfontosabb szabályai: kizárólag természetes anyagokat használ, konzervatív, rendezett benyomást kelt, sportos kombinációkkal. A női öltözet soha nem hivalkodó, inkább klasszikus. Alap darabjai a rakott szoknya, kötött kardigán, pamut blúz, igazgyöngy nyaklánc, hajpánt. A férfiak öltözete is sportosan elgáns, igazodva a szabadidős tevékenységekhez, foci, golf, vitorlázás. A klasszikus darabokat élénk színekkel kombinálja. Szívesen hordják a pasztell rózsaszín vagy kiwi zöld pólókat.

A Daniel Wellington cég alapítóját, Filip Tysandert egy igazi brit úriember ihlehte meg az órák tervezésénél a neve Daniel Wellington, aki viharvert NATO szíjakkal szerette viselni karóráit. Ezeket eredetileg a brit haditengerészek hordták, mivel nem rozsdásodtak, vízállóak voltak. Tysander úgy gondolta, hogy a klasszikus dizájnt képviselő órák és a színes szíjak jól variálhatóak, remekül kiegészítik egymást. Egy egyedi időtlen stílust képviselnek a preppy stíluson belül.

» Daniel Wellington órák

Számítunk a véleményére, ossza meg velünk!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesüli a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

"Kedves Ágnes!Nem is tudom eléggé megköszönni a kedvességét, és Reniét is, bár ez évek óta mindig így van. Ritka manapság az ilyen kedves, előzékeny kiszolgálás, mint az önöké. Én ma nagyon boldogan térek aludni, köszönööm!!"

Andrea