Divat és ékszer blog

2019. aug. 29. Hírek

Változás a bankkártyás fizetésnél szeptember 14-től!

A bankkártyás fizetések területén a fizetés és az ügyfél nagyobb biztonságát biztosítandó szeptember 14-én egy új szabályozás lép életbe, ami az online bankkártyás fizetéseket is érinti, így a Divatékszerbolt bankkártyás vásárlóit is!

Változás a bankkártyás fizetésnél

Mi a változás lényege és alapvető oka?

Ezidáig, ha valaki megszerezte a bankkártya adatainkat (kártyaszám, lejárati idő, CVC kód), akkor az adatok birtokában tudott fizetéseket bonyolítani a bankszámlánkon lévő pénzösszeg terhére. Szeptember 14-től ez már nem fog sikerülni a bankkártya adatok eltulajdonítóinak, mert 14-től nem elég a kártya adatokat megadni fizetéskor, szükséges lesz egy második a bankkártya adatoktól független azonosítást is elvégezni, hogy a fizetést engedélyezze a bank.
Tehát a bankkártyás fizetéskor a bank egy megerősítést fog kérni a bankkártya tulajdonostól valamilyen második független "csatornán".

Hogyan valósítják meg a bankok ezt az előírást?

Nos az új szabály nem definiálja pontosan a megerősítés módját csak a lehetőségeket, igénybe vehető módszereket definiálja. A magyarországi gyakorlatot figyelembe véve a megerősítést a bankok egy a vásárló által birtokolt eszköz (mobiltelefon, token) segítségével fogják lebonyolítani. A legtöbb bank valószínűleg a vásárló mobiltelefonjára fog majd küldeni egy ellenőrző kódot, amit majd be kell pötyögni vásárláskor a fizetési folyamat végén.. A helyes kód megadása lesz maga a második azonosítás és a vásárlás kifizetésének engedélyezése.

Mit kell tenni a kártyatulajdonosoknak, hogy tudjanak szeptember 14-e után is fizetni bankkártyával online?

A kártyatulajdonosoknak csupán azt kell ellenőrizni, hogy saját bankjuk milyen módszerrel oldja meg ezt a második azonosítást és ennek az azonosításnak a feltételeit kell majd biztosítani. Ha mondjuk a bank sms alapú azonosítást használ, akkor ellenőrizni kell, hogy a vásárló mobilszáma megvan-e adva bankjánál és a bankkártyájához hozzá van-e rendelve?!

Az OTP bank például ezt írja partnereinek:

"Az internetes biztonsági kód szolgáltatást az OTP Bank ügyfelei SmartBankon keresztül, a „Bankkártyák” menüpontban állíthatják be, az internetbankon keresztül pedig a „Betéti kártyák, hitelkártyák / Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása” menüpontban. Mindkettő esetében az igényelt kártyák közül ki kell választani azt, amelyhez az ügyfél be szeretné állítani a biztonsági kód szolgáltatást, és minden esetben ellenőrizni kell, hogy a módosítás a megfelelő adatokkal történik-e. Az internetes biztonsági kód szolgáltatásra érdemes 2019. szeptember 14-e előtt regisztrálni az online felületeken, vagy bármelyik OTP bankfiókban."


Probléma esetén kérjük vásárlóinkat vegyék fel a kapcsolatot bankjukkal!!

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Szupercsapat! :-) Ezúton szeretném megköszönni az elmúlt évben tett példaértékű kiszolgálást, a sok kedves ajándékot, különös tekintettel a karácsonyi meglepetésre. Kiváló minőségű, egyedi termékek, gyors kiszállítás, kifogástalan vevőszolgálat és még sorolhatnám. Kívánom, hogy a jövőben is sok sikert, eredményt érjenek el, még több elégedett vásárlóval. Nekem személy szerint sikerült a húgaimat is "megfertőzni", az ajándékba szánt termékek sikert arattak, így ők is elkezdték a Pandora gyűjtögetést. Üdvözlettel: Viki

Viki

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)