Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2019. szept. 17. Érdekességek a nagyvilágból , Ékszerhírek , Hírek

Ékszerek kutyabarátoknak és macskarajongóknak – Te melyik táborba tartozol?

macska és kutya

Kevés dolog van, amiben a kutyabarátok és a macskarajongók egyeznek, de abban biztosan: mindketten rajonganak a kedvencükért, és mindent megtennének érte. A kutyák és macskák szerelmesei mindig örülni fognak olyan apróságoknak, amelyek négylábú társukra emlékezteti őket. Nem véletlen, hogy a különböző ékszermárkák is szívesen járnak a kedvükben.

„…mert ha a hold felkél, s leszáll az éjszaka, ismét csak az a macska, aki magányosan sétál, s akinek minden hely egyforma. Ilyenkor aztán kiszökik a ringó-rengő rengetegbe, vagy a nyirkos, vad fákra vagy a nyirkos, vad háztetőkre, s vad farkát csóválva járkál a maga vad csapásain” - írja Kipling A magányosan sétáló macska című művében.

szürke macska

A macskások erre csak finom mosollyal az arcukon bólogatnak, a kutyások pedig valószínűleg értetlenül csóválják a fejüket miközben a lábuknál heverésző négylábú társukra néznek. A macska öntörvényűsége közismert, a kutyáról viszont mindenki tudja, hogy lesi imádott gazdája minden mozdulatát. De nemcsak a kutyák és macskák természete között van lényeges különbség, hanem a kutyás és macskás emberek között is. Erről ma már számtalan tanulmány foglalkozik, most olvashatsz is néhány érdekes eredményt.

Mi különbözteti meg a kutyás és macskás embereket?
1. A kutyások barátságosabbak

A kutyások sokkal inkább társaságkedvelő és közösségi emberek, általában magabiztosabbak és sokszor inkább domináns személyiségek, mint a macskások. A többség barátságosabbnak tartja őket, ami azért van, mert a kutyapártiak jellemzően extrovertáltak. Természetesen a kivételek mindig erősítik a szabályt, így ha nem érzed helyénvalónak a fenti megállapítást, attól még lehetsz nagy kutyarajongó.

Thomas Sabo ezüst charm corgivalPandora ékszer ezüst medál Kutya függővel

2. A macskások intelligensebbek, de szorongóbbak

A macskások állítólag nemcsak intelligensebbek, mint a kutyások, hanem soha nem is hagyják, hogy ezt bárki is elfelejtse – nem így van? Sajnos azonban a felmérések szerint a macskagazdák között gyakoribb a szorongásos megbetegedés, a neurotizmusra való hajlam. Ez állítólag azért van, mert a macskák öntörvényűek, simogatásra sem akkor vágynak feltétlenül, amikor a gazdájuknak szüksége lenne rá.

Thomas Sabo macska alakú ezüst medál színes kövekkelThomas Sabo ezüst gyűrű macskafülekkelPandora ékszer ezüst charm cica függővel

3. A kutyások konzervatívabbak

kiskutya

Legalábbis egy felmérésből az derült ki, hogy a kutyások a hagyományos értékrenddel szimpatizálnak és szeretik betartani a szabályokat. Sokszor naivabbak, míg a macskatulajdonosok nem feltétlenül hódolnak be a fennálló rendnek, szívesen járják a maguk útját. Nem véletlen, hogy a macskagazdik sokszor kreatívabbak, nyitottabbak, mint a kutyások. Tele vannak új ötletekkel, szeretik a kalandos megoldásokat, nem rettennek meg a kihívásoktól.

Pandora ékszer kutyás ezüst charmThomas Sabo ezüst charm csivavával

4. A macskások érzékenyebbek

Ezek után talán nem meglepő, hogy a macskagazdik általában az érzékenyebb emberek táborát gyarapítják. Az érzékenységet sokszor negatív tulajdonságnak tartjuk, pedig az érzékeny emberek különleges intuícióval rendelkeznek, sokszor hamarabb ráéreznek a változásokra, emiatt lépéselőnyben vannak például a versenytársaikkal szemben is. Sokan bizalommal fordulnak a szenzitív emberekhez, akik általában jó hallgatóságnak bizonyulnak, így sokat segítenek azoknak, akik épp komoly terheket cipelnek.

Thomas Sabo Sziámi macska ezüst charmPandora ékszer macska ezüst charm

5. Még a humoruk is más

Állítólag a kutyaszerető és macskakedvelő emberek humorérzéke is eltér egymástól. A macskások jobban szeretik a kifinomultabb poénokat, nem idegen tőlük az irónia és a szarkazmus. A kutyások viszont elviselik az egyszerűbb vicceket. Szerinted is így van? Mit tapasztaltál?

Nem csak kutyások és macskások léteznek!

A házi kedvencek iránt érzett szeretet természetesen nem korlátozódik le a kutyánál és a macskánál, hiszen léteznek papagájosok, tengerimalacosok, díszhalasok, teknőcösök, nyulasok és hörcsögösök, hogy az egzotikus példányokról ne is beszéljünk.

Pandora ékszer teknőc ezüst charm Csillogó szemmelThomas Sabo Papagáj tűzzománcos ezüst charmPandora ékszer hal ezüst charm

Mindegy, milyen állatot választottunk társul, vagy milyen kisállat okoz boldog perceket nap mint nap, a legfontosabb, hogy felelősséggel tartozunk értük. Az állatok megtanítanak bennünket a gondoskodásra, az érzelmeink megélésére, a szeretetre és a közelségük megnyugtat. Segítenek abban, hogy következetesek legyünk és ne engedjünk meg nekik mindent – a magunk érdekében se.

A háziállatok mellett nem leszünk soha magányosak, könnyebb lesz szóba elegyedni másokkal, és rengeteg örömet okoznak. Kutyák, macskák vagy más házi kedvencek nélkül szinte elképzelhetetlen az emberi élet.

Ha te is így gondolod, ossz meg a kedvenceid nevét – mindegy, hogy kutya, macska vagy valami más. Mutasd meg a legviccesebb fotót róla/róluk a zárt Facebook-csoportban! :)

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszeres Lányok!!!Ma atvettem a csomagot a finom parfümöt amit küldtetek!El sem tudom mondani mennyire örültem neki!!!Tényleg nagyon kedvesek vagytok.NAGYON KÖSZÖNÖM!!!Nagyon Kellemes Ünnepeket Kívánok Nektek!!!!!

Edina - Pandora

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)