Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2019. dec. 16. Nyereményjáték

Pandora Barátok Karácsonya . teljes mese

Nino egykedvűen zárta kulcsra Pandorfalva egyetlen kávéházának ajtaját, miután az utolsó vendég, a mindig hangos és vidám Pippo is végre távozni méltóztatott. Advent első vasárnapja volt, a hideg szél behordta a havat a - nem a legutolsó divat szerint készült - bundája tüskéi közé és eszébe jutott az az este, amikor Rinoval félénken összebújva forró csokit kortyolgattak a teraszon.
Miközben bandukolt a hóban hazafelé, azon morfondírozott, hogy büszkeségből mégse kellene megint egyedül karácsonyozni, valahogy rendbe kellene hozni a dolgokat és átcsábítani a régi barátokat és valahogy ki kellene engesztelni Rinót is.

(2) Vajon ki lehetne az, aki segíteni tud? Erősen törte kobakját. Jeges szél süvített, kis lábait szedte, ahogy csak tudta. Az utcán váratlanul kialudtak a fények. Nino megállt.
-Mi történik?- forgatta fejét.
Felnézett. Az éjfekete égbolton, a csillagok között egy csodálatos szivárványcsík jelent meg. A kis süni hatalmasra kerekedett szemekkel, megbűvölve állt. Soha életében nem látott még ilyen szépet. A szivárványcsík lassan elmosódott és Bruno, az ezüstszarvú unikornis pottyant le mellé. Megrázta csillámló sörényét és Nino felé fordult, aki nem hitt a szemének. Az idő mintha megállt volna... És mégsem. A csendet végül Bruno törte meg:
-Tudtad, hogy az unikornisok szarvában varázserő rejtőzik? Úgy érzem, Neked most nagy szükséged van egy kis varázslatra.

(3) - Varázslat? Még mit nem! Hogy jártam, amikor legutóbb is varázsoltál! Szó se lehet róla! - szabadkozott Nino.
- Gyakoroltam, és ígérem, koncentrálni fogok. Tudod, hogy szívügyekben verhetetlen vagyok.- győzködte a kis unikornis.
- Hát ami igaz az igaz, Rob és Bella is Neked köszönheti, hogy egymásra találtak... Jó nem bánom, ennél rosszabb már úgyse lehet. - A kis unikornis csak úgy kapkodta kis lábait, hogy lépést tartson Nino-val, hazáig kísérte, és végig csacsogta az utat.
- Bellánál csodaszép gyűrűk kaphatóak, meg kellene nézned! Válasszunk egyet, egy szál virág, bonbon, és aztán jövök én és a varázsporom...

(4) Nino pici reménnyel a szívében tért nyugovóra, s izgatottan szenderült álomba. Várta a holnapot, hogy minél közelebb kerülhessen a Rino-val való találkozáshoz.
Nino kora reggel kelt, nagyon izgatott volt. Azon tűnődött, mivel lephetné meg Rinot, mi lehet a szíve vágya. Gyorsan felöltözött, és szinte futott Bella kis ékszerboltjáig, hogy ő legyen az első vásárlója. Ahogy beért a kis üzletbe, azt látta, hogy Rino épp Bellával nézegeti a gyűrűket. Nagyot dobbant a kis tüskés szíve. Erőt vett magán, és odalépett hozzájuk.
-Sziasztok! -köszönt rájuk félénken.
Rino is meglepődött. Már rég nem találkoztak.
-Szia Nino! Mosolygott rá Bella kedvesen.
-Miben segíthetek neked?
Nino nem tudta, most mitévő legyen. Ahogy nézte Rinót, elöntötték az érzelmek. Pici szíve vadul kalapálni kezdett, keze lába remegett.

(5-6) -Nekem most mennem kell, majd visszajövök egy alkalmasabb időpontban -mondta Rino.
Ekkor nyílt az ajtó, és Bella párja, Rob lépett be az ékszerboltba.
-Üdv mindenkinek! De jó, hogy ennyien itt vagytok! A kalapos hóember üzeni, hogy ő és Dino, este 7-től sült gesztenyével, fűszeres forralt borral és forró csokival várnak mindenkit a főtéren, az adventi vásárban.
-Köszönöm, hogy szóltál! - válaszolta Rino, majd kiszaladt az üzletből, s azzal a lendülettel össze is ütközött Brunoval, aki a földre huppant.
-Jaj, segíts kérlek felállnom! Fogd meg a szarvam és húzz fel kérlek! -mondta az unikornis.
Ahogy Rino megérintette a szarvát, az ragyogni kezdett.
Bruno elégedett mosollyal az arcán lépett be az ékszerboltba.
-Na végre, hogy megjöttél! -mondta izgatottan Nino. El sem tudod képzelni ki volt itt. Szükségem lett volna rád.
-Én mindent tudok -válaszolta sejtelmesen Bruno. -Valaki kint megérintette a szarvamat, és láttam a legtitkosabb kívánságait. Mondtam, hogy bízz bennem! Este legyél ott a gesztenyesütésnél -kacsintott.
-Most pedig válasszuk ki amiért jöttünk.
Hamarosan egy ékszerdobozzal távoztak az üzletből. Bella mosolyogva kiáltott utánuk
- Sok szerencsét! Este találkozunk!

(7) Az esti mókát gondos készülődés előzte meg. Piros sapkás hóemberünk a főteret fényfüzérekkel, színes díszgömbökkel, csillámszórókkal ékesítette. Dino elkészítette a forró italokat és a sült gesztenyét. Angyal pedig nagymamája mindenki által kedvelt, de titkos receptje szerint mákos és diós bejglivel bővítette a kínálatot.
Nino buzgón indult útnak a hólepte kis utcában. Ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, egyenesen Rino házához megy. Ahogy kicsi rinocéroszunk kuckójához ért, bekopogott, és izgatottan -kezében az ékszerdobozt szorongatva- várakozott. Rövid idő múltán Rino mosollyal az arcán ajtót nyitott. S abban a pillanatban a főtér felől megszólalt a karácsonyi zene.
-Nem kell ide varázspor, hisz ez anélkül is varázslat. –gondolta kis sünink.
De a csöndet Boo hangja törte meg.

(8)-Halihó, mit rejtegetsz a hátad mögött? -kérdezte Boo.
Nino annyira megijedt, hogy kiejtette a kezéből a dobozt, ami a jeges úton elkezdett lecsusszanni az adventi fergeteg irányába.
-Jaj, neeee. -kiáltott Nino, majd hirtelen megragadta Rino kezét és együtt rohantak a gyűrű után. Szedték apró lábaikat, közben egymásba kapaszkodtak hiszen nagyon csúszott az út. A doboz pont a vásár bejáratánál állt meg ahol egy fagyöngycsokor volt felfüggesztve.
-Ez tudod mit jelent? -kérdezte kipirosodott mosolygós arccal Rino. Nino szó nélkül felkapta a dobozt majd megcsókolta a gyönyörű rinocéroszlányt.
Már egy ideje ott álltak összefonódva amikor megérkezett Bella és Rob. Bella megköszörülte torkát majd így szólt.
-Úgy látom sikere volt az ajándéknak.
-Miféle ajándék? -kérdezte izgatottan Rino.

(9-10) Rob finoman befogta Bella száját és hátrébb húzta.
Ekkor Nino megölelte Rinot és a szemébe nézett:
- Sajnálom, hogy megbántottalak. Szeretném, ha elfogadnád az ajándékomat- kinyitotta a kis dobozt- és a legboldogabb sünivé tennél a világon.
- De Nino...rebegte Rino. Ez a doboz üres.
- Nino csak ekkor nézett a dobozba és elvörösödött. Hol a gyűrű? 
Hogy lehetek ilyen balfék? Ezt is elrontottam-kesergett a süni, testhez simuló tüskékkel.
Rino megölelte: - Semmi baj Nino, megkeressük az ajándékot.
-Állj! Állj! Állj! Végre utolértelek! Rohant Bruno feléjük kiabálva. A fékezéstől fenekére huppanva csúszott melléjük.-Na vedd már le végre! Alig látok tőle! A fejét közéjük tolta és ekkor látták meg a szarván csillogó gyönyörű gyűrűt. Nino csak most vette észre, hogy az összes barátjuk körülöttük áll. Boldogan elvette a gyűrűt és letérdelt Rino elé:
Te vagy életem szerelme! Veled szeretném az életem leélni és kis sünoszokkal teljessé tenni a boldogságunk. Leszel a feleségem? 
- Igen Nino! Szeretlek!-nyújtotta meghatottan a gyűrűs ujját Rino.
Az egész tér ujjongva üdvözölte az első jegyes csókot! Hajnalig ünnepeltek a vásárban és pár nap múlva az összes kis barát együtt kívánt Boldog Karácsonyt!
 
Véget ért a mese mára...

Köszönöm szépen hogy ilyen sokan játszottatok. Számunkra nagy öröm volt ennyi remek írást olvasni. Borzasztóan izgultunk, minden egyes alkalommal, hogy mi lesz a folytatás. Végül szerintünk egy aranyos kis mese született, köszönet érte mind a 94 résztvevőnek, aki hétről hétre szorgalmasan írta a mesét. Volt aki végig írta mind a 7 folytatást és volt aki csak egy részbe kapcsolódott be. Összesen 282 érvényes meserészletet született.

Gazdára talált mind a 13db Pandora karácsonyi karkötő  :)

A nyertesek:

A 10. rész nyertese: Vach Daniella. Gratulálunk neki!

A legtöbb lájkot gyűjtötte a mese során és az Ő nyereménye is egy karkötő: Katalin Ferenci, összesen:265 like.

Kisorsoltunk még 5 db karkötőt a mese írók között.

Ezek nyertesei:
1.Laura Sütő
2.Zsuzsa Tán
3.Lilla Mészáros
4.Péter Nunkovics
5.Virág Glatz

A folytatások nyertesei:
hetedik folytatás (9-10. rész) Vach Daniella
Hatodik folytatás (8.rész ) Győztese Téglás Ildikó
Ötödik folytatás (7.rész) győztese: Ramóna Pusoma
Negyedik folytatás (5-6 rész) győztese: Katalin Ferenczi
Harmadik folytatás (4.rész)győztese:Nikoletta Csimáné Vörös
Második folytatás (3.rész) győztese: Kozma Ildikó
Első folytatás (2.rész)győztese: Gyöngyi Kóstyál-Mórocz

A nyertesek jelentkezzenek az [email protected] e-mail címen az elérhetőségükkel és a karkötő méretükkel 17 és 19 méret között választhatnak.
Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Mindig szuper ajándék! Extra gyors a szállítás, figyelmesek, kedvesek.

B. Katalin - Ajándékkártya

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)