Divat és ékszer blog

2014. nov. 11. Hasznos tudnivalók

Ragyogó karácsony

A Thomas Sabo karácsonyi díszekkel egyedivé, különlegessé varázsolhatja karácsonyi ajándékát. A Thomas Sabo karácsonyi díszek csillogóbbá teszik a karácsonyi asztal fényeit. Egy szép szalag segítségével feldíszítheti velük a székeket, foteleket, ünepi hangulatot hoznak otthonába. Ünnepelje velünk együtt a karácsonyt.

Tudja Ön hogy ki hozza az ajándékot karácsonykor európa országaiban?

A magyar családokban általában a Jézuska vagy a Télapó, de Európa más országaiban különbözőek a szokások, még az ajándékozás időpontja sem azonos. A velünk szomszédos Ausztriában Christkind, vagyis karácsony gyermeke az ajándékhozó, Németországban Weihnachtsmann, vagyis a karácsonyapó teszi a fenyőfa alá a csomagokat. Az angoloknál szintén karácsonyapóra, Father Christmasra várnak a gyerekek. A brit mesék szerint a Father Christmas a kéményen keresztül érkezik a kandallóba, az ajándékokat pedig a kandallópárkányra akasztott zokniba rejti el. A legenda szerint ugyanis egyszer a télapó, miközben a kéményben ereszkedett lefelé, véletlenül elejtett egy pár aranyérmét, amelyek a kandallón száradó zoknikba estek. A gyerekek levelet írnak neki, amit nem adnak postára, hanem bedobnak a kandallóba, hogy Father Christmas a felszálló füstből olvassa ki kívánságaikat. Aki egyébként rénszarvas-vontatta szánon érkezik a messzi Finnországból, Lappföldről, ahol az év többi részében él.Svédországban Jultomten, vagyis egy manó hozza a karácsonyfa alá tett ajándékokat. A szomszédos Finnországban az igazi Télapó.Olaszországban és Spanyolországban az ajándékozás fő napja nem Szenteste, hanem Vízkereszt napja, január 6. Itália több vidékén La Befana, vagyis Vízkereszt szülötte hozza az ajándékokat.A spanyol gyerekek a Háromkirályoktól várják az ajándékot.Az íreknél a karácsonyi ünnep két hétig tart. A karácsonyi mise előtt a Télapónak sört, whiskyt és rétest, a rénszarvasoknak pedig egy csokor sárgarépát készítenek ki az ajtó elé. A karácsony izlandi nyelven Jol, ami a Jolasveinar-nak nevezett manóktól ered. Izlandon egy legenda szerint 13 manócska rendszeresen megtréfálta az embereket, de amióta a Télapó ráncba szedte őket, azóta megszelídültek, és szorgosan készítik az ajándékokat a gyerekeknek.

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

... és ismét csak köszönetet mondhatok! Ki hinné, hogy egy rendeléssel kapcsolatos kérdésére szombat este válaszolnak egy internetes vásárláskor (most éppen Török Reninek köszönöm!)! Sőt, pillanatok alatt segítséget is kaptam az elrontott rendelésemmel kapcsolatban!   ... és hogy két nap alatt megérkeznek (egy kedves ajándékkal együtt!) a rendelt termékek!!! KÖSZÖNÖM!!!

Margó - Pandora charm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)