ÉRTÉKELÉSI-MODERÁLÁSI SZABÁLYZAT

A Divatékszerbolt webáruház üzemeltetője a Tagira Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 8800 Nagykanizsa Fő u. 19. ; cégjegyzék-száma: 20-09-064294; email elérhetőség: [email protected], telefonszám: (+36) 30 300 66 23) a webáruházban lehetővé teszi vásárlóinak a megvásárolt termék(ek), a szolgáltatás, a webáruház értékelését, amelyeket az értékelés megtörténtét követően elhelyez a webáruház kapcsolódó oldalain.

1. A Divatékszerbolt webáruházban a vásárlást követően lehetőség van a megvásárolt termék(ek), a vásárlás folyamata, a webáruház értékelésére minden vásárló számára, tehát mind a regisztrált, vásárlói fiókkal rendelkező vásárlók, mind a vendégvásárlók számára.

2. A Divatékszerbolt webáruház a webáruházi sikeres vásárlás lezárását és a termék átvételét követően 8 nappal egy vásárlás értékelést kérő e-mail küld a vásárló e-mail címére egy linkkel, amelyre kattintva van lehetőség az átvett termékeket, a vásárlást értékelni a mail beérkezését követő 30 napon belül. 30 napon túl a termék, a vásárlás értékelése már nem lehetséges. Az időközben cserélésre került, elállással visszaküldött termékek esetében sem lehetséges termék értékelést leadni.

3. A vásárlás értékelésre felhívó e-mail-ben található linkre kattintva a vásárló egy értékelő oldalra jut, az egyes megvásárolt termékeket lehet 1-5 csillaggal számszerűleg értékelni, illetve az egyes termékekhez szöveges termék véleményt írni, majd a kész értékelést elküldeni. Az értékelés sikeres beküldéséhez legalább egy terméket számszerűleg értékelni kell! A szöveges értékelésnél rövid szöveggel lehet a megvásárolt terméket értékelni, de itt van lehetőség a vásárlás folyamata, az igénybevett szolgáltatások, a webáruház értékelésére is.

4. A beküldött értékelés az értékelést követően azonnal megjelenik a véleményezett termékeknél, de az adminisztrátorok a szöveges értékelések tartalmát szemlézik és esetenként moderálják, illetve inaktiválják. Moderálás esetén a szöveges értékelés részben vagy egészben kerül módosításra, kitakarásra, míg inaktiválás esetén mind a szöveges értékelés, mind a számszerű, csillagos értékelés inaktiválásra kerül. A számszerű, csillagos értékelés esetében az adminisztrátorok nem moderálnak, ezen értékelés az értékelés milyenségétől függetlenül megjelenik.

Az adminisztrátorok a szöveges értékelésnél a feltöltött tartalmat vizsgálva az alábbi esetekben moderálják, vagy inaktiválják az értékelést:

 • a tartalom jogszabályba ütközik, vagy jogellenes tevékenységet hirdet;
 • bűncselekményt vagy szabálysértést valósít meg;
 • jóerkölcsbe ütközik vagy sérti a vonatkozó etikai normákat;
 • jogellenes, vagy jogellenes magatartással kapcsolatos, vagy jó erkölcsbe ütköző cselekményre hív fel vagy arra buzdít;
 • mások jogát vagy jogos érdekét sérti, így különösen, ha védjegyoltalomba ütközik, ha szellemi alkotáshoz fűződő jogok illetve egyéb szerzői és szomszédos, illetve személyhez fűződő jogok sérelmét okozza vagy okozhatja;
 • megtévesztő információt tartalmaz;
 • harmadik fél irányában gazdasági, politikai reklámot tartalmaz;
 • harmadik fél weboldalára mutató linket tartalmaz;
 • a Társaság gazdasági érdekeivel súlyosan ellentétes;
 • a Társaság azt az általa képviselt etikai erkölcsi alapelvekkel ellentétesnek tartja;
 • vagy a fentiek gyanúja felmerülhet.

5. A beküldött értékelések minden esetben az értékelt termék mellett megtalálhatóak, ahol alapesetben látszik az értékelések száma és az értékelések számtani átlaga számokkal és csillag piktogramokkal megjelenítve.

További információkhoz az értékelés blokkra kattintva jut a felhasználó, ahol időrendi sorrendben tudja áttekinteni az összes értékelést, az egyes értékelések pontszámát,  az értékelő keresztnevét, vásárlói státuszát, a szöveges értékelésben leírtakat és az értékelés dátumát.

6. A sikeres értékelést követően a Divatékszerbolt VIP Klub tagjai számára az értékelésért köszönetképpen 100 hűségpontot ír jóvá profiljában automatikusan a webáruház rendszere.

7. A sikeresen beküldött és megjelent értékelések későbbi törlését kezdeményezni csak e-mailben az értékeléshez használt e-mail címről küldött írásos kéréssel lehetséges. A webáruház adminisztrátorai a kérés vizsgálata után döntenek az értékelés inaktiválásáról.

2022.05.17.