Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2017. okt. 28. Alkalomra ajánljuk , Ékszerhírek

Visszatér a 90-es évek slágere: a choker

Arany nyakpántokat már a sumér kézművesek is készítettek ie. 2500 körül. A nyakpánokat megtaláljuk az ókori egyiptomi és mezopotámiai sírokban is. Gyakran aranyból, ezüstből vagy lápiszokból készültek és különleges hatalmat tulajdonítottak neki.
 
sumérok által viselt choker
 
Choker a 18. századbanA Chokereket később is gyakran viselték, sőt végig vonul az egész történelmünkön, de eltérő körülmények között különböző jelentéssel bírt.

Egy tökéletes példa erre, hogy 1798-ban a francia forradalom idején a nők vörös szalagot viseltek a nyakuk körül, ezzel emlékeztek meg azokról, akiket guillotine-nal végeztek ki.
 

A 19. században a ballerinák viselték előszerettel, ugyanakkor a vékony fekete és vörös szalag a prostitúcióhoz kapcsolódott. (Manet Olympia)
 
19. századi nők

A Choker nagyon népszerű volt az 1920-as és 40-es években. Csipkéket, bársony szalagokat, gyöngyöngyöket különböző drágaköveket,  vagy akár gyémántot is használtak. A társadalmi elit viselte ezeket a fantasztikus, drága, a nyakra tökéletesen illeszkedő nyakékeket.

Az elmúlt években újraéledt a choker, számos híresség kedvelte így például Gwyneth Paltrow, aki az 1999-es Oscar-díj átadásakor viselte. Paris Hilton 2002-ben három hüvelyk Swarovski-t viselt a nyakán. De még Rihanna is szerepelt  chokerben.
 
Gwyneth Paltrow choker Paris Hilton choker Rihanna choker

Ezt a fantasztikus ékszert gondolta újra Thomas Sabo az idei őszi kollekciójában. Ezekre az egyszerű fekete bársony szallagokra tudod felfűzni az egyszerű charmokat vagy karma beadseket. De ha igazán elegáns hatást akarsz elérni válaszd a a királyi kollekció gyönyörű kereszt medálját.
Thomas Sabo Köves szív choker szettThomas Sabo Királyi kereszt choker szettThomas Sabo Nyíló virág szett
Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Szupercsapat! :-) Ezúton szeretném megköszönni az elmúlt évben tett példaértékű kiszolgálást, a sok kedves ajándékot, különös tekintettel a karácsonyi meglepetésre. Kiváló minőségű, egyedi termékek, gyors kiszállítás, kifogástalan vevőszolgálat és még sorolhatnám. Kívánom, hogy a jövőben is sok sikert, eredményt érjenek el, még több elégedett vásárlóval. Nekem személy szerint sikerült a húgaimat is "megfertőzni", az ajándékba szánt termékek sikert arattak, így ők is elkezdték a Pandora gyűjtögetést. Üdvözlettel: Viki

Viki

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)