Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2018. aug. 3. Ékszerhírek , Divathírek

A modern hippi

Hippi stílusú ékszer design

A ’60-’70-es évek hippi kiegészítői időről időre megjelennek divatban. Van, amikor erőteljesebben köszönnek vissza az ikonikus formák, színek és fazonok, meghatározva egy egész outfitet, de van úgy, hogy csak a kiegészítőkben látjuk viszont a korszakra jellemző jegyeket.

Idén nyáron, főleg a fesztiválszezon kellős közepén egyre nagyobb teret nyernek a hippi stílust idéző divatékszerek, amelyek a játékosságuk és lazaságuk mellett megtartják az elegáns vonásokat és kifejezetten nőiesek.

Színek és szimbólumok
  hippi divatszimbólumok
Először is jöjjön egy gyors áttekintés, hogy melyek is voltak ennek a korszaknak a jellemzői, amelyből jó néhány részlet ma már szinte elképzelhetetlen. Kezdjük is talán ez utóbbiból az egyik „legszörnyűbbel”: a szőrös hónalj! Ugye-ugye? Ez az, amiből idén nyáron biztos nem kérünk. ☺

De a színes, nagymintás ruhadarabok, egymáshoz nem illő színek kombinálása, a népi motívumok azért nagyon trendin mutatnak a mai fesztiválokon is.

Ennek a korszaknak az alapját az egyedi ruhák és ékszerek adták. Ez egyrészt abból jött, hogy drasztikusan szakítani akartak a konvenciókkal, másrészt nem volt túl sok pénzük, így a legtöbben maguknak készítették a ruháikat, ékszereiket minden olyan alapanyagot felhasználva, amely rendelkezésre állt.
 
Tollak, kövek, fonott zsinórok
 
Napjainkra ez annyiban változott, hogy a divatcégek is kínálnak ehhez a stílushoz illeszkedő darabokat, amelyekből könnyen össze lehet állítani egy-egy egyedi outfitet. De a lényeg továbbra is az egyediség, és a tömegből való kitűnés.

Thomas Sabo legújabb kollekcióját nézegetve bőven találunk a modern hippi életérzéshez illeszkedő divatékszereket. A gyöngyház függő ezüst charm az art deco jegyeit hordozza magában, de összképileg, az elütő anyagok, formák és a színek épp úgy hozzák a lázadó érzést, mint a színes, és már kissé bohókás papagájszárny ezüst charm vagy az etnikai toll ezüst charm, amely türkiz és bambusz korall díszítést kapott.
Thomas Sabo Gyöngyház függő ezüst charmThomas Sabo Papagáj szárny ezüst charmThomas Sabo Etnikai toll ezüst charm
A toll, mint motívum több tervezőt is megihletett, és minden divatház a saját képére formálta ezt. A Pandora ékszerek között a toll  természetesebb, naturalisztikusabb megjelenést kapott. Ha ezt a medált egy aranybarna bőr chokerre tesszük, akkor már meg is van az első kis lépés a városi hippi megjelenés felé.
Pandora ékszer Toll ezüst medálPandora ékszer Aranybarna bőr choker és toll
Thomas Sabo a tollnak több árnyalatát is megmutatja nekünk, hiszen ő nem áll meg az egyszínű megoldásoknál. A művészien kidolgozott ezüst toll medált megtaláljuk fekete kövekkel kombinálva, élénk, dzsungel színekkel tarkítva, és természetesen az arany alapon színes köves verzió sem maradhat ki a sorból!  
 
Thomas Sabo Ethnic toll ezüst charmThomas Sabo Ethnik toll színes ezüstThomas Sabo Ethnik toll arany charm
Ezekhez a medálokhoz textil bokalánc és kézzel csomózott karkötő kiegészítőket is találunk a divatékszerbolt.hu kínálatában.
 
Thomas Sabo Textil bokalánc levéllelThomas Sabo Textil karkötő tollal

A témához szorosan kapcsolódnak az álomfogó ékszerek is. Thomas Sabo lenyűgöző álomfogó alkotása cirkóniával és türkizzel lett díszítve. Ennél kissé konzervatívabb az Engelsrufer álomfogójának a téma megközelítése. Ebben a medálban a kifinomultság dominál, a színek kombinálása pedig igazán egyedivé teszi ezt az ékszert.
Thomas Sabo Álomfogó ezüst charm cirkóniával türkizzelEngelsrufer Álomfogó rozé ezüst medál
A nyakláncok és a medálok mellett jelentős szerepet kapnak a karkötők is. A karkötők szerelmeseinek nem szabad kihagyni a divatékszerbolt.hu kínálatát, ugyanis több tucatnyi különleges karkötőt lehet itt megtalálni, a textil karkötőktől kezdve a színes ásvány karkötőkön és a divatos gumis karkötőkőn át, a karperecekig mindent.

Legyetek merészek, legyetek egyediek, dobjátok fel a hétköznapokat színekkel és formákkal!
Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Gyönyörű terméket kaptam! Egyszerűen imádom! Gyors, megbízható cég! Köszönöm! ♥

P.Lászlóné - Pandora

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)