Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2018. dec. 14. Érdekességek a nagyvilágból

Ezüst vasárnap eljöttek a hótündérek

December 16-a, advent harmadik vasárnapja, ezüstvasárnap.
Ekkor gyújtjuk meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún és már tervezzük az ünnep hangulatát.

Az adventet, mint a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó „várakozás” időszakát VII. Gergely pápa vezette be még az V. században, de kevesen gondolják, hogy az első adventi koszorú megszületéséig mintegy 1400 évet kellett várni. Az ötlet a berlini Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor fejében született meg, aki egy árvaházban teljesített szolgálatot és a koszorúval szerette volna jelezni a gyermekeknek, hogyan közeledünk egyre jobban a karácsonyhoz.

Ezüstvasárnapi ékszerek a Divatékszerboltban

Az első adventi koszorú nem négy gyertyával készült, mint napjainkban, és mérete is lényegesen nagyobb volt: egy kocsikerékre a lelkész 24 gyertyát tett, melyek között a pirosak mutatták a hétköznapokat, a vasárnapokat pedig a tisztaság színével, a fehér gyertyákkal köszöntötték.

Magyarországra mintegy 200 év alatt jutott el az adventi koszorú hagyománya, és csak a II. világháború után lett népszerű, de mai változatai már kevésbé ragaszkodnak a hagyományos lila színhez. Ez nem csökkenti az értékét, a valódi lényeg úgyis az, hogy amikor meggyújtjuk az újabb gyertyát, akkor álljunk meg néhány percre, gondolkozzunk el, hagyjuk, hogy a béke és a megnyugvás érzése átjárjon bennünket.

Ahogy minden héten egyre nagyobb fényt adnak a gyertyák, úgy járja át a bensőnket a karácsony fénye is. Ha hallgatunk a belső érzékeinkre, az ünnep felkészülten fog érni bennünket.
Ünnepi díszbe öltöztek a forgalmasabb utcák, és vevőcsalogatóan hívják fel áruikra a figyelmet az üzletek kirakatai. Vasárnapra ugyan az időjárás-előrejelzés megélénkülő szelet, hózáport ígér, de ez ne vegye el a kedvünket. A hagyományoknak megfelelően ezüstvasárnap nyitva tartanak az üzletek, bőven lesz még időnk az ajándékvásárlásra.
 
A tél, a havazás előhírnökei, a Hótündérek megérkeztek a Divatékszerboltba. Ezüsthegyeken, ezüsterdőkön át zakatolt velük Pandora karácsonyi ezüstvonat charmja. Útközben barátságos ólomkatonák integettek nekik, és csalogatták őket egyre közelebb. Jöhettek volna autóval is, hiszen a Petró Ékszer és Galéria közelében szalad át a városon a fővárosból induló autópálya, és meg sem áll egészen az Adriai-tengerig.

Coeur de Lion füstkvarc hematit kollekció

A Hótündérek nemcsak este szorgoskodnak. Ha kedvük tartja, nappal is meghintik kopogó kristálygömbökkel a tereket, utcákat. Ne lepődjünk meg, a tündérek nemcsak a mesékben léteznek, észrevétlenül ott teremnek a közelünkben, s ha türelmesen figyelünk, érzékelhetjük, milyen jeleket küldenek nekünk. Ha séta közben, vagy iskolából, munkahelyről hazafelé tartva megállunk a divatékszerbolt webáruház kanizsai üzletének kirakatánál, tapasztalhatjuk; apró fénygömbökkel jelzik ottlétüket. Szeretnek játszadozni velünk. Megkönnyítve a dolgunkat, kiveszik részüket az ajándékvásárlás gondjából, öröméből. Ha ráfeledkezünk az ékszerbolt kínálatára, és elidőzünk a kirakata előtt, hallani fogjuk a halk csilingelést. Nem a képzeletünk játszik velünk, hanem ők állnak mögöttünk, és súgnak nekünk.

Pandora karkötő szett gyöngyös ezüst klipekkel

A Coeur de Lion GeoCUBE füstkvarc hematit karkötője, Bering Max René eleganciát sugárzó acél női órája, Engelsrufer angyalhívó ékszere, kismedál védelmező angyalszárnya, Katie Loxton csillogó ezüst táskája, pénztárcája és szívecskés kulcstartója, Thomas Shabo ezüst charmja, Pandora karkötő szettje gyöngyös ezüst klipekkel mind-mind lehetővé teszik, hogy kedvünknek, s hangulatunknak megfelelően válogassunk ajándékot magunknak és szeretteinknek. A sokféle szépséget megcsodálva, bizony el is kel a Hótündérek segítsége.

Engelsrufer Angyalszárny ezüst medál Thomas Sabo fülbevalók Bering Max Rene kollekció

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszerbolt! A tegnapi napon rendeltem meg Önöktől az első Pandora karkötőmre az első ezüst charmot, és már rajtam is van. Fantasztikusan gyönyörű! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak! Rendkívül elégedett vagyok, legközelebb is Önöket választom, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szép délutánt kívánok minden munkatársuknak!

Adrienn - Első Pandora karkötőm

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)