Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2019. febr. 12. Hasznos tudnivalók , Ékszerhírek

Pandora karkötő típusok

A Pandora kínálatában sokféle karkötő típus, karkötő felépítés található, ezek egy nagy részéhez harmonikusan illeszkednek a pandora izgalmas charmjai, más részük önállóan is hordható. A charmmal öltöztethető karkötőkből is két típus - Moments, Essence - van és ezek nem kombinálhatóak egymással, a Moments karkötőkhöz csak Moments karkötőkhöz passzoló charmok használhatóak, az Essence karkötökhöz pedig az Essence charmok értelemszerűen.

A kézzel megmunkált sokoldalú karkötők mind gyönyörű, tartós anyagokból készülnek. A karkötő az alap ékszer a Pandora kollekcióban. Minden nő megteremtheti saját stílusát a sterling ezüstből, 18 karátos arannyal aranyozott, Pandora Rose ötvözetből, és bőrből készült karkötőkkel és a csillogó charmokkal. A sokféle karkötőből, a karkötőkkeel kompatibilis charmokból, kiegészítőkból nehéz választani, ezért megpróbálom rendszerbe foglalni, karkötő típusonként tárgyalni őket.

Önmagukban is hordható karkötők

A Pandora karkötők legnagyobb részére tudsz felfűzni charmokat, de vannak olyanok, amik csak önmagukban hordhatók. Ilyenek a tenisz karkötők, az Ikonikus karperecek és néhány szezonálisan megjelenő karperec vagy karkötő. Ezen karkötők esetében tulajdonképpen csak a megfelelő méret kiválasztására kell ügyelni, de létezik állítható hosszúságú karkötő is, amely minden csuklónagyságra alkalmas.

Pandora ékszer Rózsaszín szikrázó teniszkarkötő  Pandora ékszer Ikonikus nyitott rozé karperec Pandora ékszer Szerelem csipke ezüst karkötő

Charmokkal díszíthető karkötők

A charmokkal bővíthető karkötőknek két típusa van az Essence karkötők és a Moments karkötők. A két típus részlet megoldásai nem kompatibilisek egymással. A moments karkötőkre csak a nagyobb méretű moments charmok fűzhetők fel az Essence karkötőkre a kisebb méretű Essence charmok.

Pandora Moments karkötők

A Pandora karkötők legrégebbi, kipróbált alaptípusa a Moments karkötő, amely strapabíró, mutatós, bevállt felépítésű és biztonságos kapoccsal szerelt.

A Moments karkötők különböző kapcsokkal készülnek, a legegyszerűbb a Pandora kapcsos ezüst karkötő, de választhatsz szívkapcsos karkötőt, gömbkapcsos karkötőt, vagy a legújabb lakattal záródó karkötőt. A kapcsokat gyakran díszítik csillogó kövekkel színes tűzzománccal.

Pandora Moments karkötő szív kapoccsal Pandora Moments karkötő lakat kapoccsal Pandora Moments karkötő gömb kapoccsal Pandora Moments karkötő tűzzománc kapoccsal

A Moments karkötő családon belül a karkötők kialakítása különböző elveket követhet, különböző megjelenéssel bírhat, de mind kivétel nélkül alkalmas a Moments charmok fogadására.

Az eredeti kígyólánc Moments karkötők

Ezeket a kígyólánc karkötőket általában két fixen rögzített, külső csavarmenettel ellátott határolóval készítik, mely menetes elemekre klipet tudsz kapcsolni és egy biztonsági láncot is felfűzhetsz a charmok mellé. A charmok egy része belső menetes, amelyek átpörgethetőek a határolón, más részük áthúzható a határolón. A karkötőt charmok, spacerek és klippek segítségével könnyedén egyedi megjelenéssel tudod felruházni.

Pandora Moments kígyólánc karkötő Pandora Moments karkötő nyitott kapoccsal Pandora Moments karkötő csavarmenettel

A sima felületű kígyólánc Moments karkötők

Ezen karkötők kígyóláncán nincs csavarmenetes határoló, tehát nem lehet rájuk klippet pattintani, itt a pozícionáláshoz használj szilikonbetétes klipeket. Ezeket a karkötőket már aranyozott ezüst és Pandora Rose ötvözetből is készítik, és már lakat kapcsokkal is elérhetőek.

Sima felületű Pandora Moments kígyólánc karkötő Pandora Moments egyszerű kígyólánc karkötő Pandora Moments egyszerű kígyólánc karkötő kapoccsal

Merev Moments karperecek

A Pandora merev karperecei charmok nélkűl is nagyon mutatósak, kivitelük szerint vagy zárt vagy nyitott kivitelben készülnek. A nyitott karperecek könnyen személyre szabhatók a stopperek közé több charmot is tehetsz válaszd el őket szilikonos spacerekkel, klippekkel, de akár szilikonos charmokat is alkalmazhatsz. A karkötők általában valamely végelemüknél, a végelem lecsavarásával nyithatóak.

Pandora Moments merev karperec A karkötő a végelem lecsavarásával nyitható Merev karperec stopperekkel rögzített charmmal

Moments hálós karkötők

A hálós karkötők esetében a karkötő teste egy hálószerű, masszív fém fonat, amelyen szintén nincs menetes határoló. A hálós karkötő hordható magában vagy díszítsd fel charmokkal, amiket rögzíthetsz szilikonos klippekkel, spacerekkel biztonsági lánccal.

Pandora Moments hálós karkötő Pandora Moments hálós karkötő nyitott kapoccsal Pandora hálós karkötő fonat

Moments sliding karkötők

A Moments sliding karkötőknél a cserélhető záróelemekkel és csúsztatható zárral saját méretedre alakíthatod a sliding karkötőt, tehát egy univerzálisan használható, bármely csuklóméretre jó kígyólánc karkötőről beszélünk. A karkötő megbontható, így ez a karkötő is színesíthető charmokkal.
Együtt viselve akár keverheted is a különböző fémes tónusokat, ezüst, rozé arany és sárga arany, hiszen önmagukban is mutatósak. Szilikonos klippekkel és charmokkal spacerekkel díszítve pedig végtelen variációban kombinálhatod a többi pandora ékszereddel.

Pandora sliding karkötő Pandora sliding karkötő nyitott állapotban Különböző anyagú Pandora sliding karkötők

A Pandora Essence karkötők

A Pandora újabb fejlesztése az Essence karkötő család, amelyek általában vékonyabbak, finomabbak, mint a Moments karkötők. Az Essence karkötők, hasonlóan a Pandora egyéb ékszereihez sterling ezüstből, 18 karátos arannyal aranyozott ezüstből és Pandora Rose ötvözetből készülnek.

Pandora Essence karkötők

Az Essence karkötők eltérő méretűek és kialakításúak mint a Moments karkötők, ezért nem kombinálhatók más - Moments - Pandora charmokkal.  Az Essence karkötőkben és a charmokban a spiritualitás és az érzelmek kifejezezése kapott nagyobb hangsúlyt. A charmokat a beépített szilikon betét és szilikonos spacerek segítségével bárhol tudod rögzíteni a karkötődön.

Pandora Moments és a vékonyabb Essence karkötő felépítése

Az Essence karkötők között is megtalálhatók a különféle karkötő test típusok, mint a kígyólánc, és a merev karperec megoldás is.

Moments vagy Essence charmok?

Pandora Moments és Essence charmok más méretűek!A Pandora Moments és az Essence charmok között az alapvető eltérés a charm méretében és a charmon lévő furat átmérőjének nagyságában van. Az Essence charmok lényegesen kisebbek, filigránabbak és furatuk is kisebb, így fizikailag sem lehet a Moments karkötő húsosabb testére ráhúzni.

További fontos tény, hogy az Essence charm paletta a Pandoránál jelenleg lényegesen kevesebb charmot tartalmaz, mint a Moments kollekció estében, így az Essence kollekció karkötői számára kevesebb variációs lehetőség áll rendelkezésre.

 


Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Pontosan azt a gyönyörű karkötőt kaptam, ami a képen szerepelt.

T. Erika - Thomas Sabo

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)