Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2019. márc. 19. Órák világa

Thomas Sabo új órái - 2019 tavaszi/nyári kollekció

Thomas Sabo új órái - 2019 tavaszi/nyári kollekció

Nemrég debütáltak és már a Divatékszerboltban is elérhetőek a Thomas Sabo új 2019-es tavaszi/nyári órái, az új órakollekció, amelyben a visszafogott szelíd minimalista megjelenéstől az óceániai szines, mintázott formavilágon át a gazdagon díszített, már-már rebellis megjelenésig mindenki talláhat izlésének megfelelőet. 

Az órák, amivel ma már a többség tisztában is van, alapvetően a megjelenésünk, a metakommunikációnk szerves részét képezik, de emellett persze nem felejtettek el időt mérni sem. Szorgalmasan mérik az időt ezt a furcsa részleteiben felfoghatatlan valamit.

“Az idővel minden kísérletünk kudarcot vallott. Mindössze arra vagyunk képesek, hogy mérjük, de kilépni nem tudunk belőle. S kiváltképpen: nem tudjuk megállítani vagy visszafordítani.” - Hankiss Elemér


Az óra fejlődése és ékszerré válása

Már itt a 16. században kezd kialakulni a óra kettős élete. A zsebórának akkoriban nem volt üvege, ezért védendő a szerkezetet egy nyitható tokba helyezték az órát magát. Nagyon látványos az a mozdulat amikor valaki kihúzza az órát a zsebéből - ami lehetőleg egy vastag aranyláncon lóg - felpattintja a fedelet és megnézi az időt. Már akkoriban is és akkoriban különösképpen nem volt mindegy, hogy milyen az az óra, miből készült, mivel volt feldíszítve és ki készítette? Az óra mutatta a társadalmi rangot és a tehetősséget. Elkezdett az óra időmérő eszközből valami mássá is válni, többek között ékszerré.

Az óra a divat részévé vált

Ma már nagyon sok mindenen mérjük, így az időt az órának ez a leglényegesbb funkciója talán már csak 50 százalékban érvényesül. Az óra ékszerré vált legalább olyan fontos az hogy hogyan néz mint az hogy pontosan mutassa az időt. És ahogy ékszerré vált úgy különböző divatstílusokban kezdték el gyártani, kialakultak a márkák, a trendek és a trendi márkák.

A trendi óramárka: Thomas Sabo óra kollekciók

Thomas Sabo ékszereket és órákat gyárt és forgalmaz ezért egyértelmű, hogy a Thomas Sabo órák egyben gyönyörű ékszerek is. Thomas Sabo mindig követi a divatot, sőt nem csak követi, de számos területen diktálja is divattrendeket. Minden évben kétszer megújitja márka stílusát és új órakollekcióval jelentkezik.

Thomas Sabo 2019. Tavaszi/Nyári óra kollekció

Az idei tavaszi/nyári kollekcióban három irányzat, három stilusvilág határozza meg az új órakollakció darabjait, melyek mind formagazdagságban, szín és anyaghasználatban és mind "személyiségükben" erős darabok.

Arizona spirit órák - Thomas Sabo

A legérdekesebbek, legszínesebbek talán az Arizona spirit órák. Az egyik óratest esetében a fantasztikus színekben játszó, irizáló avalon kagyló héjából készült gyöngyházzal díszitik az óra számlapját. A finom szövésű fém milánoi óraszíjat aprólékus, geometrikus mintával díszítették, a koronában egy szép, fekete hematit követ helyeztek el. Evvel az órával a dizájnereknek sikerült egy olyan órát létrehozni, ami számomra a színes, élettel teli  trópusi szigetvilágot idézi és amikor ránézek szinte hallom Israel Kamakawiwo‘ole hawaii énekes világhírű számát a Somewhere over the Rainbow-t.

Thomas sabo Arizon spirit órák

Akinek egy kicsit sok, egy kicsit színes ez az óra választhatja ugyenebből a családból az ehhez a stílushoz tartozó Arizóna spirit türkiz órát, a türkízt utánzó kék számlappal.

COD TS órák

A COD TS óracsaládba tipikusan azok az órák tartoznak, amit nők és férfiak egyaránt hordhatnak. Fekete és fehér számlappal, fekete, ezüst és rozé tokkal hozták forgalomba ezeket az 50-es évek ihlette modelleket. Az órák forma és színvilága izgalmas keveréke a hagyományos és modern stílunak.  Vékony, lapos tok zárja magába a japán Miyota kvarc óraszerkezetet.

Thomas Sabo COD TS óracsalád

Az órák alapesetben fém Mesh szíjakkal kaphatók, de személyre szabhatod az óra stílusát, CODE TS NATO színes és terepmintás szíjakkal, amelyek ideálisak az egyéni megjelenés kialakításához. Bármelyik CODE TS karóra rozsdamentes acél karkötője könnyen kicserélhető néhány egyszerű lépésben. A szíjat rögzítő rugós rudakat kel kiakasztani és levenni a fém szíjat, a COD TS NATO szíjhoz mellékelt két rudat kell bepattintani és ezeken átbujtatni a nato szíjat.

Thomas Sabo CODE TS színes nato óraszíj         Thomas Sabo Code TS terepszínű nato óraszíj

Rebel at Heart chronograph női órák

A Rebel at Heart női órák számomra azért meglepőek, mert a kronográf funkciót inkább a férfi órákon tudom elképzelni. De a divatban nincs semmi, amit nem szabad. A Rebel at Heart egyébként is a merész, fiús, machos stílust képviseli, így egy férfias funkció is teljesen helyén van ezeknél az óráknál. Ha ezt a klasszikus kronográf funkcióival és dátumkijelzővel ellátott gyönyörű rozsdamentes acél órát hordod, úgy a lázadó, vagány rebellis éned megjutalmaz és igazán örömtelivé teszi az óra és az ember együttlétét.

Thomas Sabo Rebel at Heart chronograph női órák

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Ilyen gyors postázást még nem láttam! Már nem először rendeltem tőletek, és mindig csodás dolgokat kaptam! Alaposan becsomagolva, hogy épségben hozzám érjen. Nagyon köszönöm, hogy ilyen alapos, precíz és megbízhatóak vagytok! Csodás ékszereitek vannak!

Ivett - Pandora fülbevaló

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)