Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2019. jún. 16. Alkalomra ajánljuk

Babaváró ajándékötletek az édesanyának és a kicsinek

babaváró - baba születik

Egy gyermek érkezése a legkülönlegesebb pillanatok egyike, amellyel az élet megajándékozhat bennünket. Ilyenkor egyszerre van jelen benned a végtelen öröm, a boldogság, a féltés és az aggodalom keveréke, és ez az érzés a gyermeked születésétől kezdve örökre veled marad.

Ne aggódj, ez természetes. Anyának lenni a 21. században különleges feladat. Egyrészt vissza kell nyúlni a gyökerekhez, hogy át tudjuk adni a régi bölcsességeket, a generációról generációra öröklődő tudást, ugyanakkor fel kell készíteni a családba érkező jövevényt a modern idők percről percre változó kihívásaira.

Babaváró ékszer az édesanyának

Babaváró ajándék - karkötő

Manapság sokan úgy érzik, anyaként túl nagy a nyomás: egyszerre kell helytállni szülőként, társként, munkaerőként, barátnőként, és minden szerepben 100%-ot kell nyújtani. Az anyaság azonban olyan szupererőt szabadít fel, amire sosem gondoltunk volna. Hiszen egy édesanya a gyermeke számára mindig tökéletes, ő a legjobb, a legszebb. Mindegy, hogy te magad leszel édesanya, vagy a családban válik valaki azzá, érdemes ezeket a gondolatokat megerősíteni.

thomas sabo szeretetfa medálengelsrufer szívek fája nyaklánc

Ha fiú lesz

babaváró ékszer Pandora

„Örülj, hogy fiú! – mondta a bátyám, így nem fog annyit bőgni, mint te, kiskorodban! És neki is igaza van, mert én tényleg sokat bőgtem, amikor ő húzta a hajamat. (…) A lányok nyafkák, kényeskedők és semmi se jó nekik. Bezzeg a fiúk! Egy fiú az okos és erős és bátor!” – írja a csodálatos Janikovszky Éva.

Egy kissráccal mindig csupa kaland az élet: anyaként új szavakat tanulsz a közlekedésről, betéve tudod majd a dinoszauruszok fajtáit, pontosan ismered majd, honnan lehet jól vonatokat és repülőket nézni. Mindig lesz egy-két „harci sérülés”, amivel számolnod kell. Ugyanakkor nagyon izgalmas az új szerepek megtanítása is: a fiad lehet gondoskodó, lehet babája és nem kell, hogy kötelezően szeresse a focit.

pandora ezüst charm cirkóniávalpandora kisfiú ezüst charm

Ha lány lesz

babaváró ékszer rózsakvarccal

Janikovszky Éva természetesen a lányos anyáknak is készült egy írással, ebből idézünk: „Örülj, hogy lány! - mondta a barátnőm, egy kislány olyan cicás és olyan aranyosan lehet öltöztetni. És ő csak tudja, mert van macskája és nemrég nyitott gyermekdivatbutikot. (…) A fiúk vásottak, önzők és hamar elmennek a háztól. Bezzeg a lányok! Egy lány az szép, kedves, melegszívű és anyás.”

Egy kislányt élmény öltöztetni (ha hagyja), fésülni, frizurákat készíteni neki (ha hagyja). Meg kell neki tanítani, milyen sokat ér nőként, hogy mindig mondhat nemet, és bármit elérhet, amit akar, ha elég energiát fektet bele.

pandora ezüst kislány charmthomas sabo rózsaszín babacipő charm

Az első kis ékszer - örök emlék

Ha babaékszer, akkor egyedül a fülbevaló jöhet szóba, a gyűrű, a nyaklánc és a karkötő sem gyereknek való, mert beakadás szempontjából veszélyes lehet. A szakemberek véleménye szerint az első fél évben még ne lövesd ki a baba fülét - később már erősebb az immunrendszere, és ellenállóbb az esetleges apróbb gyulladással szemben. A javaslatok szerint az első kötelező védőoltások időszaka ideális, de érdemes úgy időzítened, hogy a füllyukasztás ne az oltás napjára essen, hanem két oltás közé.

pandora apró fülbevalóthomas sabo kis szív fülbevaló

Fontos, hogy a választott ékszer aprócska legyen és lehetőleg ne akadjon be a ruhába, ezért ideális a lekerekített forma. A parányi, de szögletes ékszerek (háromszög, rombusz, négyzet) több bosszúságot okoznak az öltöztetésnél. Fontos szempont a választáskor az is, hogy a finom fülbevalóba ne tudjon belekapaszkodni a baba, aki az első évében fedezi fel a különböző testrészeit, így előszeretettel markolássza a füleit is. Az allergiás reakciók elkerülésére, megelőzésére jó megoldás lehet alapanyagok tekintetében az orvosi fém, az arany, az ezüst és a titánium is.

Anyából nagymama lesz...

babaváró karkötő

A baba érkezése különleges időszak az édesanyád és a párod édesanyja életében is. Valószínűleg mindennél jobban várják már, hogy nagymamák legyenek, akik szétkényeztethetik a leendő unokájukat. Ők lesznek azok, akik századjára is elkészítik ugyanazt a finomságot, akik a legjobb palacsintát és borsólevest főzik a világon, és akik örömmel mesélik el ugyanazt a mesét ezredik alkalommal is. A segítségük és odaadásuk nélkül minden szülő nehezebben boldogul, így gondolj rájuk is, amikor újszülött érkezik a családba.

pandora rozé family függőpandora élet fája ezüst karkötő

Még megvan az első ékszered? Kaptál valamilyen különleges, csillogó ajándékot a gyermeked születésekor? Meséld el a történetét, oszd meg velünk a gondolataidat a témáról az új Facebook-csoportunkban! Csatlakozz hozzánk!

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Extra gyors postázás, csodaszép ékszerek, természetesen Pandora a favorit! Én mindig innen rendelek, másoknak is bátran ajánlom! Ha esetleg bármi problémám adódik, a lányok készségesek és nagyon aranyosak! Mivel 5pont a maximum, ezért csak ennyit tudok adni, pedig sokszor 5-öt érdemelnének!!

Emese - Pandora charm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)