Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2019. jún. 30. Hasznos tudnivalók

​Útmutató a dekoltázs és a nyaklánc megválasztásához

Pandora nyaklánc és dekoltázs

Bár valamennyi ingnek, blúznak, pulóvernek és topnak létezik nyakvonala, nyáron jobban előtérbe kerülnek a dekoltázsok. Adódik a kérdés, hogy ezekhez milyen formájú és hosszúságú nyaklánc a legideálisabb, hogy az összkép igazán stílusos legyen.

Miért viselünk ékszereket?

Coco Chanel szerint „mielőtt kilépsz a házból, nézz a tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt”. A kevesebb, de jól megválasztott, minőségi ékszer jó módszer arra, hogy stílusosabb benyomást kelts. Az ékszerekkel teszed fel a pontot az i-re, ha a megjelenésről van szó. Abban is segít, hogy jobban megjegyezhetővé válj egy-egy fontos eseményen, mint az állásinterjú, munkamegbeszélés vagy akár egy nyelvvizsga.

Az ékszerek óriási előnye a ruhákkal szemben, hogy nehéz kihízni egy nyakláncot, karkötőt vagy fülbevalót (azért a gyűrűkkel csak óvatosan), így sok-sok év múlva is viselheted a kedvenceidet. A legtöbb jó minőségű, magasabb árkategóriájú ékszer örök darab lehet!

3 szabály nyakláncviseléshez

A stílustanácsadók általában személyre szabott tanácsokat adnak, ugyanis az öltözékünknek nemcsak a testalkatunkhoz és a színtípusunkhoz kell passzolnia, hanem az életmódunkhoz is. Lehet bármilyen gyönyörű egy hosszú nyaklánc, ha a kisgyermekünk kapaszkodónak használja, akkor úgyis hosszú évekig az ékszeres szelencében fog pihenni.

Nyakláncviselés kapcsán három alapszabályt érdemes követni:

1. a nyaklánc formája kövesse a dekoltázs ívét, vagy
2. töltse ki a dekoltázst, és
3. azért, mert divat valami, még nem biztos, hogy jól áll: előbb próbálj, aztán vásárolj.

Milyen dekoltázshoz milyen nyaklánc illik?

A következőkben a leggyakrabban látható nyakkivágásokat, és a hozzájuk illő nyakláncokat vesszük sorra. Ezek a következők:

V-kivágás - a dekoltázsok jolly jokere

Pandora nyaklánc V kivágás ruha Thomas Sabo nyaklánc V kivágás

Szinte minden testalkatnak ideális, elegánssá teszi a viselőjét, kellően nyújtja a nyakat. Persze, a túl mély dekoltázzsal óvatosan kell bánni, mert bizonyos szituációkban inkább kihívó lehet. A V-nyakú dekoltázs mellé jól mutat a kulcscsont alá nyúló, a szegycsontra fekvő nyaklánc egy vagy több medállal, mert ez finoman követi a V-kivágás ívét.

Thomas Sabo nyaklánc iránytű medálcouer de lion nyaklánc rozé lánccal

2019-ben kifejezetten divatos a vékony, medálos nyakláncok rétegezése, azaz viselhetsz egymás mellett 2-3 nyakláncot is, de ezeket állítsd különböző hosszúságúra, hogy a medálok ne érjenek össze. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a V-kivágás mellett nem mutatnak jól a hangsúlyos statement nyakláncok vagy a néhány éve újra divatos chokerek, nyakpántok.

Galléros blúzok, felsők - lásd egy ponttal feljebb!

A V-nyakú felsőknek megfelelő hosszúság tökéletes a galléros blúzokhoz, felsőkhöz is. Viszont ez esetben nem tudsz túl hosszú nyakláncot felvenni, mert nem mutat szépen, ha rálóg a ruhára.

Kerek kivágás - jöhetnek a karakteres darabok!

A kerek kivágás mellett a legesztétikusabbak a rövidebb, de hangsúlyosabb ékszerek. Viselheted őket hosszabban lelógó, akár a mell vonaláig érő, medálos nyaklánccal, hosszabb gyöngysorral is. Viszont minden, ami túl rövid vagy túl hosszú, ütni fogja a kerek nyakkivágás finom vonalát. Ezen hatás miatt az aszimmetrikus darabok sem a legjobbak hozzá.

couer de lion három soros nyaklánccouer de lion kék barna nyaklánc

Csónaknyak - a könnyű választás

Thomas Sabo charm Club nyaklánc

A csónaknyak ívéhez illik a legtöbb nyaklánc, a lényeg, hogy a nyakkivágás alá érjen az összes. Éppen ezért az a már említett nyakpántok vagy a túl rövid nyakláncok nem passzolnak a csónaknyakhoz.

pandora nyaklánc négy szirmú virág medállalThomas Sabo nyaklánc gyöngyház háromszöggel

Carmen-felsők, pánt nélküli topok - elő a vállakkal!

Coeur de Lion nyaklánc kivágott ruhához

Azokhoz a felsőkhöz, amelyek teret engednek a vállainknak, a nyakunknak, azokhoz a legjobb az egészen rövid nyaklánc, amelynek apró medálja van. Gyönyörűen mutat mellettük a sok esetben nem ideális nyakpánt is.

Thomas Sabo arany nyaklánc szitakötővelCouer de Lion kék fehér rozé nyaklánc

Magas nyakú top, garbó, magas nyakú blúz - jöhetnek a nagyon hangsúlyos láncok!

Pandora nyaklánc garbóhoz

Ezekhez a típusokhoz a hosszabb nyakláncok illenek, a végén egy hangsúlyosabb medállal, vagy rövid, de nagyon atraktív nyakláncok. Fontos, hogy garbóhoz ne viselj rövid, vékony nyakláncot, mert jellegtelen lesz.

Létezik olyan helyzet persze, amikor fel kell rúgni a szabályokat, és nem szabad figyelni sem Coco Chanelre, sem az ő örökérvényű mondataira. Az ilyen alkalmakból azonban kevés van az évben, a legtöbb esetben sokkal emlékezetesebb lesz a megjelenésed, ha a kevesebb több elvén választod ki a kiegészítőket.

Melyik volt a kedvenc kombinációd mostanában? Ha szeretnéd, mutasd meg a Divatékszerbolt Facebook-csoportjában a többi ékszerrajongónak!

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Ma mosolyt csaltatok az arcomra! Megérkezett a Pandora charmom, kaptam tőletek egy szuper tollat, és a ráadás a Milka csoki! Kell ennél több? Szuperek vagytok! :)

Tünde - Mosoly napi meglepi

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)