Divat és ékszer blog

2019. júl. 14. Hasznos tudnivalók

Nyári kaland: a bokalánc - így viseld a szexi kiegészítőt!

tengeri csillaggal díszített Thomas Sabo bokalánc

Aki a kilencvenes években szeretett volna kicsit is divatos lenni, az bokaláncot viselt. Ma ritkábban jut eszünkbe, hogy viselhetnénk, pedig tökéletes nyári ékszer lehet, amely játékosságot, szexisséget és pikantériát visz a stílusodba.

A bokalánc a tökéletes kánikulaékszer

nyári ékszer bokalánc

A 40 fokos kánikula nem teszi egyszerűvé az ékszerrajongók életét. A megdagadt ujjak, a csuklóra vagy nyakra izzadt ékszerek zavaróak lehetnek. Ha mégsem szeretnél lemondani a csillogásról, vagy meztelennek érzed magad az ékszereid nélkül, a bokalánc lesz számodra a megoldás.

Mutasd a stílusod, elárulom, melyiket viseld!

tollal díszített Thomas Sabo bokalánc

Ha szereted a természetes alapanyagokat, viselhetsz bőrből vagy csomózott textilből készült láncokat a bokád körül. A kedvencünk az, amelyikbe apró, cirkóniaköves ezüstdíszek kapaszkodnak.

Thomas Sabo textil bokalánc toll díszítésselThomas Sabo bokalánc végtelen szimbólummal

Ha a stílusod inkább vagány, viseld a tollakat formázó darabokat, amelyek a szabadságot, a bátorságot testesítik meg. Nálad belefér az is, hogy akár több láncot, többféle motívumot is viselj egymás mellett - a döntés a te kezedben van.

Thomas Sabo bokalánc tengeri csillaggalThomas Sabo bokalánc kagylóval

A romantikus, nőies stílus képviselői is találnak maguknak különleges bokaékszert. A pillangós vagy tengericsillagos darabok finom kidolgozásúak, tökéletesen passzolnak hozzájuk.

Thomas Sabo bokalánc pillangó medál Thomas Sabo pillangós ezüst bokalánc

Ha ezek között nem találtad meg az igazit, nézz szét a webshopban is!

De miért és mióta viselünk bokaláncot?

A bokalánc története messzebbre nyúlik vissza, mint a kilencvenes évek, és hidd el, nem a kifutók világa teremtette. Ha belegondolsz, a nyugati kultúrában a boka látványa sokáig tabunak számított. Néhány rövid divattörténeti korszakot leszámítva, a lábakat a 20. század szabadította fel.

bokalánc eredete

A keleti kultúrákban azonban a boka, így a boka ékszereinek is évezredekre visszanyúló története van. Mezopotámiára a civilizáció bölcsőjeként tekintünk. A sumér sírok feltárása óta tudjuk azt is, hogy jó 4500 évvel ezelőtt is viseltek ékszereket a boka körül. Az ókori Egyiptom bokaláncai sokat mesélnek arról, hogy viselőjük hol állt a társadalmi ranglétrán és mekkora vagyonnal rendelkezett. Aki aranyból vagy ezüstből készült, drágakövekkel díszített ékszert viselt a bokáján, az nyilvánvalóan csak gazdag ember felesége lehetett. Minél alacsonyabb társadalmi és vagyoni körből került ki valaki, úgy váltak hétköznapivá az alapanyagok is.

Az ókori Indiában a bokaláncok óriási népszerűségnek örvendtek. A vagyon mellett egy nő családi állapotát is jelezhették. A különleges, csörgő hangú ékszereknek fontos feladata is volt: elriasztották a kígyókat a viselőjük mellől. A bokaláncok a táncosok körében is kedveltek voltak, csilingelő hangjuk kiegészítette és különlegessé tette a mozdulatok sorát.

A bokaláncnak néhány területen kevésbé kedves szerep is jutott: a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában a két bokaperecet egy vékony lánc kötötte össze, amely korlátozta a lépések hosszát. Így jött létre az a finom, kecses járás, amelyet ezeken a területeken végtelenül vonzónak találtak egykor.

Szerencsére a nyugati kultúrában a bokalánc pont a szabadság, a nőiesség megtestesítője. Nézzük meg, hogy hogyan érdemes viselni!

Néhány fontos stílustipp: így viseld a bokaláncot

kagylós Thomas Sabo bokalánc

Bármennyire is szereted a bokaláncot, van néhány olyan helyzet, amikor nem állja meg a helyét. Furcsán mutat például, ha komoly üzleti tárgyaláson, megbeszélésen vagy állásinterjún kell megjelenned.

Mivel csillogásával, a charmokkal felhívja a figyelmet a lábszáradra és a lábfejedre, kötelező mellé a tökéletes pedikűr és az ápolt bőr.

Amint hűvösre fordul az idő ősszel, ideje búcsút mondani neki a következő nyárig: harisnyával, zoknival, harisnyazoknival ugyanis tilos fevenni.

Minél vékonyabb a bokád, annál finomabb és vékonyabb legyen a lánc, és annál kisebb a rajta függő charm. A vastagabb lábszár vagy boka mellett jobban mutat a vastagabb lánc és nagyobb méretű ékszer.

Bal vagy jobb lábon?

bokalánc viselése

Ma már nincs különösebb jelentősége annak, melyik lábadon viseled a bokaláncot, a 21. században megszűntek az erre vonatkozó szabályok. Érdekességképpen elárulom, volt idő, amikor a jobb lábon látható ékszer azt jelentette az ellenkező nem számára, hogy viselője könnyű flörtre vágyik, nem fél az egyéjszakás liezontól sem. A bal bokán viselt lánc - a karikagyűrűhöz hasonlóan - elkötelezett kapcsolatra, szerelemre utalt.

A bokalánc egy olyan ékszer, amelyet ma nem visel minden második nő, így nyugodtan szerezz be egyet, mert a legfinomabb darab is különlegessé és egyedivé teszi a megjelenésedet. Te viseltél már bokaláncot? Szeretted?

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszerbolt! A tegnapi napon rendeltem meg Önöktől az első Pandora karkötőmre az első ezüst charmot, és már rajtam is van. Fantasztikusan gyönyörű! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak! Rendkívül elégedett vagyok, legközelebb is Önöket választom, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szép délutánt kívánok minden munkatársuknak!

Adrienn - Első Pandora karkötőm

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)