Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2019. szept. 26. Érdekességek a nagyvilágból , Ékszerhírek , Hírek

Az összetartozás, az egység és a szeretet mágikus fái

fa szimbólum

Egy nemrég megjelent lebilincselő könyv szerint a fák sokkal többek, mint aminek eddig gondoltuk őket: kapcsolatot tartanak egymással, kommunikálnak, óvják egymást. Talán nem véletlen, hogy ennyire vonzódunk a fákhoz, amelyek sokkal jobban hasonlítanak ránk, mint gondoltuk. A hatalmas gyökerű, terebélyes lombú fa ősi jelképe a családnak, amely az emberi élet valamennyi pillanatát meghatározza.

Életfa – Az újjászületés szimbóluma

Az égig érő fa története nem ismeretlen számunkra, hiszen óvodásként valamennyien hallottuk az azonos című mesét. A magyar mesevilág egyik nagy klasszikusában szerepel „egy borzasztó nagy fa, amelynek a töve leért a pokolba, a hegye fel az égbe”.

Az égig érő fa tulajdonképpen életfa, más néven világfa vagy tetejetlen fa. Élet és halál, örök fejlődés, növekedés és újjászületés, alvilág, evilág és túlvilág jelképe. A magyar mondavilág életfája egyedülálló Európában, a közép-ázsiai gyökerekre utal azzal, hogy lombjában, az ágai közt két égitest bújik meg. A Nap, a férfierő jelképe, a Hold pedig a női erő hirdetője.

Thomas Sabo Textil karkötő ezüst életfávalEngelsrufer Életfa ezüst mintázott medálPandora ezüst gyűrű az élet fájával

Ezt a spirituális szimbólumot több ezer éve ismerjük, és a mai napig óriási hatással van ránk. Kevesen gondolnátok, de az életfa kutatásának komoly hagyománya van, az eredmények pedig rendkívül komplex időszálrendszerekhez vezetnek.

Az életfa azonban a hétköznapi életben is magával ragadó szimbólum, amely arra emlékeztet, hogy mindig képes vagy a fejlődésre. Megvan benned az erő akkor is, ha épp nem úgy érzed. Az életfa, az újjászületés jelképe, biztosít erről a legnehezebb időszakban is.

Családfa – A fejlődést hozza az életedbe

családfa szeretet

A családfa a vérvonalak, leszármazási utunk ábrázolása, amely a rokoni kapcsolatot jelöli. Megrajzoltad valaha a családfádat? Meddig jutottál? A dédszülők vagy ükszülők szintjén már sokszor olyan ágas-bogas a fa, hogy családtag legyen a talpán, aki követni tudja vagy emlékszik rá.

Pedig érdemes kicsit kutakodni, ha még nem tetted, mert a családfa felvázolásánál nemcsak körök, négyzetek és vezetéknevek kerülnek elő, hanem régen elfelejtett családi történetekre bukkanhatsz! Ikonikus figurák okozhatnak komoly meglepetést, és különleges, sosem hallott helyek is eléd tárulnak. Sőt, ha mélyebbre nézel, megértheted, miért vannak feldolgozatlan konfliktusok, elakadások, érthetetlen családi dinamikák, olykor feszültségek is.

A múlttal szembenézni sokszor nem könnyű, de a családod megismerése sokat hozzátesz majd az életedhez. A régi történetek ma is hatnak rád valamilyen módon, sokszor nem is tudod megmagyarázni, milyen sorsot cipelsz magaddal, míg ki nem derül, hogy a te történeted nem is veled kezdődött, hanem az egyik üknagymamád története hullámzik végig az idő tengerén – a jelenig.

Pandora ékszer Családi gyökerek ezüst függő charmPandora Családfa ezüst charm ékszer

Családfát viselni egyfajta beismerése annak, hogy szeretnél fejlődni, előrelépni az életedben. Tiszteled a múltad, a családtagjaid fontosak számodra, de nem szeretnéd, ha az ő életük határozná meg a tiedet. A családfa erőt ad, hiszen mindig számíthatsz arra a védőhálóra, amelyet a családi kapcsolatok nyújtanak. Ne csak te viseld, hanem az is, aki már beavatott a titkaiba, akivel a legjobbat beszélgetsz, akivel a legnagyobb szövetségesek vagytok a családtagjaid közül.

Szeretetfa - a kötődéseink szimbóluma

A szeretetfa sokkal szerteágazóbb és terebélyesebb lehet, mint a családfa. A szeretet sokakkal összeköt bennünket, sosincs benne irigység, bántás vagy kirekesztés, a szeretet gondoskodás, féltés, megértés és erő, hiszen a szeretet mindent legyőz – legalábbis nagyon szeretnénk ebben hinni. A szeretetfa az év bármely napján tökéletes ajándék azok számára, akik régóta a szívedben laknak.

Thomas Sabo A szeretetfa ezüst charm színes kövekkelThomas Sabo Szeretetfa medál feketített ezüstbőlThomas Sabo Szeretetfa ezüst színes köves medál

A fák az életünkkel hozhatók párhuzamba: növekednek, virágoznak, termést hoznak, elszáradnak, öregszenek és elpusztulnak. A fák azonban nemcsak egy, hanem több generáción át velünk maradnak, összekötnek matrónákat újszülöttekkel, már nem élő családtagokat az új jövevényekkel. Születéskor fát ültetünk, egy családtag halálakor fából készült koporsót választunk. A fa a ciklikusság, az újjászületés szimbóluma – csak szereti lehet.

A fa motívumok közül biztosan neked is van kedvenced – mutasd meg nekünk kommentben, melyik az! Aztán gyere a zárt Facebookon csoportunkba, ahol tovább beszélgethetünk.

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Eddig mindössze ket alkalommal rendeltem csak,de maximalisan segítőkész a Csapat! E-mailre is gyorsan valaszoltak. És meseszép dolgokat kaptam!Köszönöm Alig várom a következő szépségemet tőlük!

G. Éva - Pandora charmokat vásárolt

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)