Divat és ékszer blog

2021. jún. 19. Órák világa

Seiko karóra a Divatékszerboltban

Seiko karóra

Nagyon boldogan jelentjük be. hogy most már a 140 éves japán óramárka, a Seiko karórái is a kínálatunk részét képezik! Gyönyörűen kidolgozott férfi és női karórákkal bővült a Divatékszerbolt órarészlege.

Férfi követőink eddig leginkább a Thomas Sabo ékszerkínálatából, valamint a Tommy Hilfiger, a Thomas Sabo és a Bering karórái közül válogathattak. A tavasszal megérkeztek a Stackers óratartó utazódobozai és piperetáskái a polcjainkra, most pedig a Seiko karórákkal bezárólag már garantált, hogy az urak is megtalálják nálunk a tökéletes kiegészítőket!

Seiko prospex king turtle fekete férfi óra Seiko prospex fekete solar férfi óra

A Seiko karórákról szinte mindenki hallott már, aki érdeklődik a divat és az órák iránt. A japán cég a modern óragyártás megkerülhetetlen intézménye: számos innováció fűződik a nevükhöz, de aki a stílusos kiegészítőket illetően biztosra akar menni, ma sem nyúlhat mellé velük.

Akár magadnak keresel karórát, akár a párodat lepnéd meg vele, közel másfél évszázadnyi történelem lapul majd a dobozban.

Ismerd meg a 140 éves tokiói márkát: bemutatkozik a Seiko!

Seiko karóra márka történelem

A Seiko elődjét 1881-ben alapította az akkor 21 éves tokiói üzletember, Kintaro Hattori. Az órapiacot ekkoriban még a klasszikus faliórák, zsebórák dominálták, így eleinte Hattori üzlete is ezek forgalmazásában, később gyártásában utazott.

Amikor a 20. század elején a repülőgépes pilótáknak, majd az első világháborúban harcoló katonáknak olyan eszközökre volt szüksége, amelyekről az időt gyorsan, kiélezett helyzetekben is le lehetett olvasni, elkezdtek előtérbe kerülni a csuklóra helyezhető órák. Hattori hamar vette a lapot, és 1913-tól Japánban elsőként kezdett el karórákat gyártani.

A Seiko a század második felében már világmárkaként állt az óravilág élén a forradalminak számító újításaival. A 1964-es tokiói olimpia alkalmából elkészítették az első stopperórák egyikét, majd a talán legnagyobb dobásaik 1969-ben következtek. Ekkor jelent meg a világ első automata kronográfja, a különböző variációkban ma is gyártott Seiko 5 férfi karóra, karácsonykor pedig kiadták a valaha forgalomba került, legelső kvarc karórát, a Seiko Quartz Astront.

Hogy miben rejlett a forradalmi újítás?

Ez a technológia valamennyi, addig létezett órához képest 100-szor nagyobb pontosságot biztosított, a kvarcszerkezet pedig azóta egyszerűségével és gazdaságosságával a karórák általános működési módjává vált. Lenyűgöző, nemde?

Mi ketyeg az óratokban? A modern Seiko órák típusai

A Seiko a technológia kifejlesztőjeként azóta is rengeteg stílusos quartz órát készít, ezek között egyszerű és kronográfos, illetve analóg és digitális darabok egyaránt szerepelnek. Ezek a Seiko karórák elemmel vagy akkumulátorral működnek, így az időnkénti elemcserén kívül a használatuk semmilyen karbantartást nem igényel.

Seiko presage espresso martini cocktail time automata férfi óra Seiko presage espresso martini cocktail time automata férfi óra

A kvarcórák fejlesztésével együtt a cég kínálatában fontos szerepet töltenek be a hagyományosabb, mechanikus órák is. Az automata óra olyan mechanikus óra, amely a működéséhez szükséges energiát viselője csuklómozgásából nyeri. Beállítása és használata a kvarcórához képest valamivel több odafigyelést igényel, így ezeket sokan ma már az óravilág „kézműves” darabjainak tekintik. A Seiko automata karórái a klasszikus órák felső kategóriájába tartoznak, és üzletünk kínálatában is rengeteg különböző stílusban ott figyelnek.

A Seiko Kinetic karórák egy különleges, saját szabadalmazású technológiát használnak, amely a mechanikus és a kvarc működés elemeit ötvözi. Ezek a viselő mozgása által termelt, kinetikus energiát alakítják elektromossággá: ez hajtja a kvarcszerkezetet hajtó akkumulátort, amely így sosem merül le.

Seiko prospex barna bőr szíjas solar férfi óraSeiko fekete szilikon szíjas solar férfi óra

A kollekció legkülönlegesebb darabjai a Seiko napelemes órák: a webáruházban ezeket a „Solar” megkülönböztető jelző alatt találhatod meg. Ezen órák akkumulátorait a nap energiája hajtja, így használatukkor az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a szerkezetet elegendő mennyiségű napfény érje. A korszerű technológiának köszönhetően már az is elég, ha a szolár Seiko karórát havonta, negyedévente pár órát éri napfény.

Bemutatjuk a Seiko karóra kollekciókat!

Komoly túrázás, búvárkodás közben használnád az új karórád, vagy inkább társaságban nyűgöznéd le vele a többieket? A Seikonak mindkét esetben van ajánlata a számodra!Az elegáns Presage és a funkciókban gazdag Prospex kollekciókkal találkozhatsz nálunk: reméljük, hogy tetszeni fog a szortiment.

A SEIKO Prospex

Seiko prospex órakollekció

A Seiko Prospex kollekciójának jelmondata: „komoly órák, komoly sportokhoz”. Az ebbe a sorozatba tartozó órák robusztusak és remekül alkalmasak extrém sportok mellé, legyen szó a mélyvíz, a levegő vagy a szárazföld kalandjairól. A kollekcióba tartoznak olyan ikonikus darabok, mint a Turtle, vagyis Teknős becenévvel illetett, 1976 óta gyártott Seiko búváróra, vagy a hasonlóan masszív, nemesacél óraszíjjal rendelkező Seiko Samurai, amely nevét a szamurájok kardjára emlékeztető mutatóiról kapta. Később mesélünk majd többet róluk!

A SEIKO Presage

Seiko presage órakollekció

A Seiko Presage sorozatának legfontosabb jellemzője az elegancia. A Presage karórák a lágy színeket és a finom megjelenést ötvözik az automata karórákra jellemző kidolgozásbeli igényességgel. A kollekció jellegzetes darabjai a Cocktail Time Seiko karórák, amelyeket egy-egy különleges koktél ihletett.

Seiko presage bluemoon cocktail-time automata férfi óra

Ezeket a márka 2010-ben egy díjnyertes japán bartenderrel, Ishigaki Shinobuval kötött együttműködés keretében hozta létre – ennek megfelelően jól mutathatnak a csuklódon egy laza, de exkluzív társasági eseményen.

Stílusos Seiko női karórák

Seiko presage cosmopolitan cocktail-time automata női óra

Ha egy elegáns outfit mellé keresel olyan kiegészítőt, amely akár önmagában is magához vonzza a tekinteteket, a Seiko női karórái neked szólnak. Ezek az órák az ezüst és acél hideg eleganciáját ötvözik a melegebb árnyalatú színekkel és klasszikus díszítésekkel: az összhatás így egyszerre tiszteletet parancsoló és dekoratív. A Swarvoski Hyperbola gyűrűjével kombinált Seiko karóra rózsaszín színvilágát a new york-i lányok híres koktélja, a Cosmopolitan inspirálta!

Ha a csillogást a hétköznapokba is szeretnéd magaddal vinni, jó választás lehet a Seiko Arany színű acél női órája. Vékony, arany színű szíjával, gyöngyházból készült óralapjával igazi különlegesség, a legendás osztrák cég kristályainak ragyogása is összetéveszthetetlen.

Seiko aranyszínű acél női óra

Ha pedig a kicsivel merészebb színkombinációkban és a finoman kidolgozott designban szeretnél gyönyörködni, a Seiko Kir Royal Cocktail Time automata női óra vagy a Seiko Presage rozé színű automata női óra tökéletesek lesznek.

Seiko presage kir royal cocktail-time automata női óraSeiko presage zen garden roze szinű automata női óra

Igazi presztízsdarabok az uraknak: a Seiko férfi karóra

Seiko karóra

A Seiko férfi karórái úgy stílusosak, hogy nem sokat törődnek az aktuális trendekkel: a márka presztízse inkább a technikai újításokra és a megbízható minőségre épül.

Seiko titán kronográf férfi óra Seiko dátumkijelzős automata férfi óra fekete számlappal

A japán cégnél a színvonal már alacsonyabb árkategóriában is egyértelmű: erre jó példa a Seiko titán kronográf férfi óra, ahol a masszív megjelenés és szikár színvilág a titánium bőrt kímélő könnyűségével és a számlap különféle hasznos funkcióival párosul.

Seiko presage automata férfi óra zöld számlappal Seiko presage automata férfi óra fehér számlappal

Ha pedig valami igazán férfiasat és impozánsat szeretnél, a Seiko Presage fehér vagy zöld számlapos karóráit ajánljuk. Ez a Seiko karórák Sharp Edged kollekciójához tartozik: ezen órák a Presage sorozatra jellemző eleganciát szögletes vonalakkal és vaskos, sportos megjelenéssel ötvözik.

Mit szólsz az új márkához?

Hogy tetszenek a japán márka ikonikus karórái? Minket egyszerűen lenyűgöztek a több évtizedet felölelő technológiák, az egy-egy designhoz köthető történetek: nem lehet betelni velük. Egy Seiko karóra igazi statement darab, ami a legkomolyabb órarajongók közt is elismert.

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

... és ismét csak köszönetet mondhatok! Ki hinné, hogy egy rendeléssel kapcsolatos kérdésére szombat este válaszolnak egy internetes vásárláskor (most éppen Török Reninek köszönöm!)! Sőt, pillanatok alatt segítséget is kaptam az elrontott rendelésemmel kapcsolatban!   ... és hogy két nap alatt megérkeznek (egy kedves ajándékkal együtt!) a rendelt termékek!!! KÖSZÖNÖM!!!

Margó - Pandora charm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)