Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2021. aug. 30. Órák világa

Ugorj fejest a kalandba a Seiko Prospex Land karóráival

Seiko Prospex Land

Éppen életed első olyan karóráját keresed, ami tudás szempontjából túlmutat a hétköznapi presztízsórákon? Amelynek különböző funkcióiban elmerülni önmagában is jó időtöltés lehet? Ez esetben a Seiko Prospex kollekcióját neked találták ki. Ha innen választasz, egy olyan minőségi sportórát kapsz, amivel nem csak a hétköznapi szituációkban tűnhetsz stílusosnak, de a hozzáértők elismerő pillantásai is a csuklódra fognak szegeződni.

A Seiko Prospex kollekció

A Seiko prospex kollekció

A Prospex elnevezés a „professional specifications”, azaz „professzionális jellemzők” kifejezés rövidítése. A Seiko a kollekcióról röviden így nyilatkozik: „komoly órák, komoly sportokhoz”. Ennek megfelelően a Prospex megjelölést kapó órák olyan extra tudással és strapabírással rendelkeznek, amelyek az extrém sportolók, búvárok, kalandorok igényeinek is megfelelnek.

A kollekció négy részre oszlik: ezek a Land, a Sky, a Sea és a Street szériák: az ezekbe tartozó darabokat a gyártó különböző, a nevükben jelzett felhasználási területhez illő plusz funkciókkal dobta meg.

A Prospex kollekció további fontos jellemzője, hogy darabjai kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, azaz minőségi órákhoz képest kifejezetten olcsón megkaphatók. Ez azt is jelenti, hogy a gyűjtemény tagjai kiváló belépő darabok lehetnek mindenkinek, akit már csábít a komolyabb órarajongás világa. Az alábbiakban ezek közül a Land alkollekciót, azaz a szárazföld kalandorainak szóló órákat mutatjuk be.

Seiko Land Turtle: a strapabíró szárazföldi teknős

Seiko Prospex Land Turtle búvár férfi karóra

A Turtle, azaz a Teknőc a Seiko emblematikus búvárórája, amelyet különböző formákban 1968 óta gyártanak. Nevét masszív, a teknős páncéljára emlékeztető kidolgozásáról kapta. A mozirajongók az Apokalipszis most c. háborús drámából is ismerhetik – az itt feltűnő vintage modell a viselője után kapott Captain Willard néven továbbra is fut a gyártó kínálatában.

Seiko Prospex Land Turtle búvár férfi karóra

A Prospex Land Turtle egy újabb fejlesztés, amelynek alapötlete, hogy a legendás búváróra karrierje során először a szárazföldre is kimerészkedik. Az óra eredetének megfelelően továbbra is őriz bizonyos vízi jegyeket, például a profi búvárkodásra alkalmas 200 m-es vízállóságot. A mutatók és indexek pedig a Seiko különleges, saját szabadalmazású foszforeszkáló festésével, a LumiBrite-tal készültek, így a sötétben is olyan erősen világítanak, hogy a számlap bármilyen körülmények között könnyen leolvasható.

A Land Turtle ezen kívül egy túrázáshoz hasznos iránytűt is magába foglal: lünettája a négy égtájat mutatja, és a csak egy irányba mozgó búvárlünettákkal ellentétben mindkét irányba forgatható.

Seiko webáruházunkban megtalálható SRPG17 modell stílusában inkább a klasszikusabb vonalat képviseli: a Teknőc jellegzetes robusztus formáit visszafogott ezüst-fekete színekkel és enyhe rózsaarany díszítéssel kombinálja. A végeredmény így egyszerre kemény, sportos és mégis képes finom eleganciával beleolvadni környezetébe: extrém túrákhoz és belvárosi bolyongásokhoz egyaránt remek választás.

Seiko Alpinist: a megbízhatóság csúcsai

Seiko Alpinist

Szintén patinás név a japán gyártó Alpinist modellje, amelyet kis változással, hosszabb-rövidebb szünetekkel a hatvanas évek legeleje óta gyártanak. Ezeket az órákat eredetileg a japán hegyvidékeken élő férfiak számára tervezték, ennek megfelelően deklarált céljuk, hogy a kemény terepeken mozgó hegymászók, túrázók igényeit is kielégítsék.

Az Alpinist órák fontos jellemzője, hogy mostoha időjárási körülmények között is könnyen használhatók. Mechanikus automata karórák strapabíró kidolgozással, a szokásosnál hosszabb energiatartalékkal, valamint világító számlappal és mutatókkal.

Seiko Prospex Land Alpinist automata férfi karóraSeiko Prospex Land Alpinist zöld férfi karóra

A Divatékszerbolt kollekciójában a 2020-as Alpinist széria két darabját találod meg: ezek az ezüst nemesacél szíjjal rendelkező SPB117J1, valamint a bőrszíjas SPB121J1. A fémszíjas változat némileg vékonyabb, 38 mm átmérőjű, így a keskenyebb csuklókon is jól mutat, sötét számlapja a szíjjal együtt visszafogott, férfias eleganciát sugároz. A bőrszíjas verzió pedig zöld számlapjával, arany mutatóival és barna bőrszíjával a klasszikus Alpinist formavilág továbbvivője.

Bár az Alpinist órák alapvetően szárazföldre készülnek, rendelkeznek a búvárórákra jellemző 200 m-es vízállósággal is. Járástartalékuk majdnem három napos, 70 órás, ami a kategóriában kiemelkedően magasnak számít.

A számlap leolvashatóságát a foszforeszkáló LumiBrite festésen túl a dátumablak fölötti nagyító segíti – a pontos idő így akár éjszaka, esőben és viharban is könnyedén ellenőrizhető. A tok karc- és ütésállóságáról eközben zafír kristályüveg gondoskodik.

Csak te és a természet

Kevés relaxálóbb és feltöltőbb program van, mint amikor túrázol, egyedül vagy, csak a természet erői által formált hegyek, dombok, tavasz vesznek körül. Képzeld el magad egy hegycsúcson, az erdő mélyén, ahogy élvezed a csöndet… Válassz a kikapcsolódáshoz egy megfelelő sportórát, hogy hóban-fagyban-szélben is hű társadként kísérjen a kalandokban!

Ha még több, férfiaknak szóló prémium órával is megismerkednél, nézz körül a nyáron indult új profilunkon, a Men’s Time Facebook oldalán

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszerbolt! A tegnapi napon rendeltem meg Önöktől az első Pandora karkötőmre az első ezüst charmot, és már rajtam is van. Fantasztikusan gyönyörű! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak! Rendkívül elégedett vagyok, legközelebb is Önöket választom, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szép délutánt kívánok minden munkatársuknak!

Adrienn - Első Pandora karkötőm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)