Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2021. aug. 30. Órák világa

Ugorj fejest a kalandba a Seiko Prospex Land karóráival

Seiko Prospex Land

Éppen életed első olyan karóráját keresed, ami tudás szempontjából túlmutat a hétköznapi presztízsórákon? Amelynek különböző funkcióiban elmerülni önmagában is jó időtöltés lehet? Ez esetben a Seiko Prospex kollekcióját neked találták ki. Ha innen választasz, egy olyan minőségi sportórát kapsz, amivel nem csak a hétköznapi szituációkban tűnhetsz stílusosnak, de a hozzáértők elismerő pillantásai is a csuklódra fognak szegeződni.

A Seiko Prospex kollekció

A Seiko prospex kollekció

A Prospex elnevezés a „professional specifications”, azaz „professzionális jellemzők” kifejezés rövidítése. A Seiko a kollekcióról röviden így nyilatkozik: „komoly órák, komoly sportokhoz”. Ennek megfelelően a Prospex megjelölést kapó órák olyan extra tudással és strapabírással rendelkeznek, amelyek az extrém sportolók, búvárok, kalandorok igényeinek is megfelelnek.

A kollekció négy részre oszlik: ezek a Land, a Sky, a Sea és a Street szériák: az ezekbe tartozó darabokat a gyártó különböző, a nevükben jelzett felhasználási területhez illő plusz funkciókkal dobta meg.

A Prospex kollekció további fontos jellemzője, hogy darabjai kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, azaz minőségi órákhoz képest kifejezetten olcsón megkaphatók. Ez azt is jelenti, hogy a gyűjtemény tagjai kiváló belépő darabok lehetnek mindenkinek, akit már csábít a komolyabb órarajongás világa. Az alábbiakban ezek közül a Land alkollekciót, azaz a szárazföld kalandorainak szóló órákat mutatjuk be.

Seiko Land Turtle: a strapabíró szárazföldi teknős

Seiko Prospex Land Turtle búvár férfi karóra

A Turtle, azaz a Teknőc a Seiko emblematikus búvárórája, amelyet különböző formákban 1968 óta gyártanak. Nevét masszív, a teknős páncéljára emlékeztető kidolgozásáról kapta. A mozirajongók az Apokalipszis most c. háborús drámából is ismerhetik – az itt feltűnő vintage modell a viselője után kapott Captain Willard néven továbbra is fut a gyártó kínálatában.

Seiko Prospex Land Turtle búvár férfi karóra

A Prospex Land Turtle egy újabb fejlesztés, amelynek alapötlete, hogy a legendás búváróra karrierje során először a szárazföldre is kimerészkedik. Az óra eredetének megfelelően továbbra is őriz bizonyos vízi jegyeket, például a profi búvárkodásra alkalmas 200 m-es vízállóságot. A mutatók és indexek pedig a Seiko különleges, saját szabadalmazású foszforeszkáló festésével, a LumiBrite-tal készültek, így a sötétben is olyan erősen világítanak, hogy a számlap bármilyen körülmények között könnyen leolvasható.

A Land Turtle ezen kívül egy túrázáshoz hasznos iránytűt is magába foglal: lünettája a négy égtájat mutatja, és a csak egy irányba mozgó búvárlünettákkal ellentétben mindkét irányba forgatható.

Seiko webáruházunkban megtalálható SRPG17 modell stílusában inkább a klasszikusabb vonalat képviseli: a Teknőc jellegzetes robusztus formáit visszafogott ezüst-fekete színekkel és enyhe rózsaarany díszítéssel kombinálja. A végeredmény így egyszerre kemény, sportos és mégis képes finom eleganciával beleolvadni környezetébe: extrém túrákhoz és belvárosi bolyongásokhoz egyaránt remek választás.

Seiko Alpinist: a megbízhatóság csúcsai

Seiko Alpinist

Szintén patinás név a japán gyártó Alpinist modellje, amelyet kis változással, hosszabb-rövidebb szünetekkel a hatvanas évek legeleje óta gyártanak. Ezeket az órákat eredetileg a japán hegyvidékeken élő férfiak számára tervezték, ennek megfelelően deklarált céljuk, hogy a kemény terepeken mozgó hegymászók, túrázók igényeit is kielégítsék.

Az Alpinist órák fontos jellemzője, hogy mostoha időjárási körülmények között is könnyen használhatók. Mechanikus automata karórák strapabíró kidolgozással, a szokásosnál hosszabb energiatartalékkal, valamint világító számlappal és mutatókkal.

Seiko Prospex Land Alpinist automata férfi karóraSeiko Prospex Land Alpinist zöld férfi karóra

A Divatékszerbolt kollekciójában a 2020-as Alpinist széria két darabját találod meg: ezek az ezüst nemesacél szíjjal rendelkező SPB117J1, valamint a bőrszíjas SPB121J1. A fémszíjas változat némileg vékonyabb, 38 mm átmérőjű, így a keskenyebb csuklókon is jól mutat, sötét számlapja a szíjjal együtt visszafogott, férfias eleganciát sugároz. A bőrszíjas verzió pedig zöld számlapjával, arany mutatóival és barna bőrszíjával a klasszikus Alpinist formavilág továbbvivője.

Bár az Alpinist órák alapvetően szárazföldre készülnek, rendelkeznek a búvárórákra jellemző 200 m-es vízállósággal is. Járástartalékuk majdnem három napos, 70 órás, ami a kategóriában kiemelkedően magasnak számít.

A számlap leolvashatóságát a foszforeszkáló LumiBrite festésen túl a dátumablak fölötti nagyító segíti – a pontos idő így akár éjszaka, esőben és viharban is könnyedén ellenőrizhető. A tok karc- és ütésállóságáról eközben zafír kristályüveg gondoskodik.

Csak te és a természet

Kevés relaxálóbb és feltöltőbb program van, mint amikor túrázol, egyedül vagy, csak a természet erői által formált hegyek, dombok, tavasz vesznek körül. Képzeld el magad egy hegycsúcson, az erdő mélyén, ahogy élvezed a csöndet… Válassz a kikapcsolódáshoz egy megfelelő sportórát, hogy hóban-fagyban-szélben is hű társadként kísérjen a kalandokban!

Ha még több, férfiaknak szóló prémium órával is megismerkednél, nézz körül a nyáron indult új profilunkon, a Men’s Time Facebook oldalán

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Minden tekintetben megfelelő. Gyönyörű ékszerek, gyors szállítás és nagyon korrekt problémamegoldás-csere.

G.Sz. Erika - Pandora gyűrűt vásárolt

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)