Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2022. márc. 16. Órák világa

SEIKO 5 Sports modellek a komolyabb kihívásokra

A japán SEIKO óragyártó fennállásának 140 éve alatt számos újdonsággal, világújdonsággal lépett elsőként a piacra, sok esetben forradalmasítva az óragyártást, bevezetve újabbnál újabb funkciókat, komplikációkat és óraszerkezeti megoldásokat. A márka egyik legdinamikusabb kollekciója a Seiko 5 Sport, amely több mint 50 éve jelent meg a piacon és azóta magas színvonalon biztosítja mindazt, ami miatt a mechanikus órák szerelmesei lelkesednek a műfajért: a megbízhatóságot, a tartósságot és a komoly teljesítményt.

Seiko 5 Sports kollekció

A Seiko 5 Sports megjelenését követően a gyár folyamatosan frissítette a designt, és a műszaki tartalmat, legutóbbi nagy frissítését követően mondhatni újjászületett, új, friss, és határozott megjelenése lenyűgözte a rajongókat.

Minden Seiko 5 Sports óra öt fő tulajdonsággal rendelkezik: automata óramű, nap- és dátum kijelző, vízállóság, süllyesztett korona, valamint olyan tok és szíj, amely garantálja a hosszú élettartamot. Ezek az értékek, megoldások az új Seiko 5 Sports óráknál is megmaradtak, az 5-ös szám azonban öt további új termékvonalat is jelöl: Sports, Suits, Specialist, Street, Sense, amelyek más-más közönséget céloznak.
Mindegyik 5 Sports órában közös a szemkápráztató, határozott vonalakkal megrajzolt dizájn, a nyíl formájú percmutató, a markáns, könnyen olvasható számok és az egy irányban forgatható lünetta. Az órák a Seiko bevált 24 köves, automata 4R36 óraművét kapják opcionális kézi felhúzási lehetőséggel, 41 órás járástartalékkal. Az óramű másodperc stoppos, a korona második pozícióba húzásával a másodperc mutató leállítható.

A Seiko 5 Sports karóra ideális választás, amennyiben megfizethető költséggel egy tökéletesen kidolgozott, elegáns, megbízható és a mindennapokban használható funkciókkal, komplikációkkal ellátott mechanikus, automata órát keres valaki. A Seiko 5 Sports órák 100,000 Ft körüli ára ebben az órakategóriában a legversenyképesebb ajánlat ma talán a piacon.

A SEIKO SRPD51K1 és SRPD53K1 kék és pirosszámlapos Sports Style órái

A Seiko 5 Sports kollekció Sports termékvonala talán két legszebb, legmeghatározóbb karórája a Seiko 5 Sports Sports Style kék számlapos és a kék piros számlapos fémcsatos karórája, az SRPD51K1 és SRPD53K1. A két óra szerkezetében azonos, azonban megjelenésében némileg eltér egymástól.

Seiko 5 Sports Sports Style kék számlapos férfi óra 

A két, a sport termékvonalhoz tartozó seiko igazán meggyőző első látásra, acél 42,5 mm-es óratok, nemesacél óraszíj, védett, süllyesztett korona, hardlex üveg védi az órák automata 4R36 óraművét, a számlapot a fizikai hatások ellen. A kialakítás optimális sportoláshoz, a korona fennakadásának és sérülésének veszélye a kialakításának köszönhetően minimális.

Szintén fontos tulajdonsága az órának a 100 méteres (10 bar) vízállóság, amely a mindennapi használat közben felmerülő valamennyi helyzetben biztonságossá teszi a használatot, és a nyári strandoláskor sem kell megválni tőlük.

Az órák mint általában a 5 Sports órák könnyen leolvashatóak, nagy egyedi indexekkel, masszív nagymutatóval és nyíl alakú percmutatóval jelzik az idő múlását, sötétben “felvilágosítanak” a pontos időt illetően. Ha valaki kíváncsi az óra működésére is, akkor az átlátszó órahátlapnak köszönhetően, megfigyelhető az óramű folyamatos munkája is.

A búvárórák designjara hajazó külcsín, az alkalmazott kék szín szépsége hamar rabul ejti az órákhoz értő szemet. A tisztán kék számlapos megoldás inkább a konzervativabb vásárlóknál lehet befutó, míg a pirossal megbolondított verzió a fiatalabb, feltűnőbb egyéniségek társa lehet a mindennapokban.

A SEIKO SRPD73K2 szilikon szíjas mesterremeke

A Seiko 5 Sports kollekció Suits termékvonalában találjuk a Seiko SRPD73K2 azonosítójú fekete szilikon szíjas elegáns férfi karóráját. Az óra megjelenése gyönyörűen megkomponált, a fekete számlapot és a fekete lünettát az óratok ezüstje fogja össze, a mutatók és a számokat jelző körök és háromszögek bézs színe oldja a fekete ezüst határozottabb kontrasztját. Nagyon eltalált ehhez az órához a fekete szilikon szíj, ami nem csak kényelmes, de optikailag is sokat tesz hozzá az óra megjelenéséhez.

 

A SEIKO SRPD73K2 ezüst fekete suits karórája 42,5 mm-es óratokkal, és 13,4 mm vastagsággal rendelkezik, ami abszolút járatos méret manapság az óraiparban. Az órában itt is a 4R36 kipróbált kaliber dolgozik, amely 41 óra járástartalékot biztosit a karórának. Mind általában ennél a kalibernél, itt is 3 óránál találjuk a nap és dátum kijelzőt, a süllyesztet korona pedig 4 óránál található.

További részletek alábbi unboxing videónkban:

Az óra további különlegessége a nyitott, átlátszó hátlap, ahol megfigyelhető az óra szerkezete és részben a szerkezet működése is, illetve a finoman strukturált feket szilikon szíj. Az SRPD73K2 a Seiko Suits termékvonal tagja, tehát ünnepi megjelenéshez, öltönnyel viseléshez is ajánlja a gyártó.

A limitált kiadású SEIKO 5 Sports X Brian May, a SRPH80K1

A Seiko 2020 elején megjelentetett egy különleges Special edition modellt a világhírű zenész Brian May gitárjának stílusában és a zenész legenda aláírásával. Most, 2022 elején a legendás óra újjáéledt, megszületett a SEIKO 5 Sports X Brian May limitált karóra, egy kicsit más jegyekkel, de alapjaiban az előző designjegyeket felhasználva, egy limitált kiadásban, alapvetően a rajongók, gyűjtők számára.

SEIKO 5 Sports X Brian May limited karóra

Brian May-t, a világhírű Queen gitárosát talán nem kell bemutatni senkinek. Hat évesen már gitáron játszott, kilenc évesen magas szinten zongorázott, 17 évesen pedig a hamptoni gimnáziumban, ahová járt, megalapította első zenekarát is, majd 1970-ben Freddie Mercury csatlakozásával megalakult a Queen.

Seiko Brian May limited editions

És hogy miért pont Brian May Limited Editions? A zenész régóta Seiko fan. A zenész híres volt arról, hogy szinte mindig egy Seiko búvárórát hord, évtizedek óta ugyanazt a darabot. Brian May elmondása szerint ezt az órát a hetvenes években egy japán turnéja alkalmával vásárolta, és annyira a szívéhez nőtt, hogy azóta is rendszeresen viseli.

SEIKO Brian May óra hátlapA Seiko Brian May 2022-es limitált órája Brian May ikonikus Red Special gitárjának formája előtt tiszteleg, a számlap a híres gitár színeit kapta, a mahagónivörös szín a gyöngyházfehér indexekkel és mutatókkal tökéletesen felidézi a hangszert, az ív pedig a gitár formáját követi.

A nemesacél tok ezen óra esetében arany bevonatot kapott, az üveg hátlap vörös felületén pedig Brian May aláírása és a “Limited edition” felirat emlékeztet a Seiko ezen limitált 5 Sports modellje különleges voltára. Az óra mindössze 12.500 darabban készül, ami a Seiko és Brian May rajongóinak számát tekintve valóban limitált kiadást jelent.

SEIKO 5 Sports X Brian May karóra

A SEIKO 5 Sports X Brian May limitált óra műszaki tartalmát tekintve az 5 Sports bizonyítottan megbízható alapjaira lett felépítve. Az óra normál 42,5 mm átmérőjű és 13,4 mm magas óratokban helyezkedik el, a nemesacél tok azonban valódi arany bevonatot kapott. A Seiko 5 Sports SRPH80K1 modell lelke a jól bevált és sokat bizonyított 4R36 mechanikus automata kaliber, amely naptár és dátum komplikációval is rendelkezik. Szintén fontos eleme az órának a 100 méteres (10 bar) vízállóság, a forgatható lünetta és a Seiko saját fejlesztésű Lumibrite sötétben hosszan világító számlap. (hobor_tom)

SEIKO 5 Sports X Brian May karóra diszdobozban

A SEIKO 5 Sports X Brian May limitált karóra megérkezett webáruházunkba, de csak korlátozott darabszámban!

Ha nem akarsz lemaradni erről a gyűjtői korlátozott darabszámban megjelenő különlegességről már most csapj le rá, mert a korlátozott darabszám miatt csak kevés vásárlót áll módunkban kiszolgálni.

 

További részletek alábbi unboxing videónkban:

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

5 pont És a webshop is szuper. Egy nap alatt megérkezett. Köszönöm.

dr A.Tünde - Pandora

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)