Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2022. márc. 30. Órák világa

SEIKO limitált kiadású órák, akár befektetésre?

Ha befektetésben gondolkodunk, akkor csak keveseknek jut eszébe, hogy egy új, frissen megjelent karórának a megvásárlást követően nőhet az ára és később nagyobb haszonnal értékesíthető, mintha bankban kamatoztatnák a pénzünket. Pedig bizonyos órák képesek erre a mutatványra, hogy a megvásárlást követően relatív szép haszonnal tovább értékesíthetőek. Ha ilyen értékálló órát keresünk, akkor általában mechanikus, automata, valamilyen különlegességgel bíró és szigorúan kis példányszámban gyártott órákra kell fókuszálnunk, mint amilyen a SEIKO limitált kiadású órái, a SEIKO Limited Editions órák.

Nézzünk egy példát a SEIKO órával elért/elérhető nyereségre!

SEIKO SRPE83K1 Brian May Limited Edition férfi karóraSEIKO Limited Editions - SRPE83K1 - 2020

2020 elején jelent meg a SEIKO SRPE83K1 Brian May Limited Edition férfi karóra limitált 9,000 darabszámban 195,000 Ft-os bruttó áron és persze a gyűjtők, Seiko rajongók gyorsan elkapkodták.

Ha most márciusban, március legvégén ellátogatunk Chrono24 a talán legismertebb - jelenleg közel félmillió órát tartalmaz az oldal - órák nemzetközi adásvételével foglalkozó piactérre, akkor megkeresve ugyanezen órát azt látjuk, hogy a legolcsóbb 263,109 Ft -os ajánlat és a legdrágább 584,867 Ft-os ajánlat tartományban 10 db SRPE83K1 keresi ott második gazdáját.

Vegyük az ajánlati tartomány közepét, mint feltételezett realitást és számoljunk az átlagos 423,988 Ft eladási árral. Tehát ha valaki 2020 elején megvette az órát 195,000 Ft-on, az most 423,988-195,000 = 228,988 Ft remélt árnövekménnyel számolhat, ami 117%-os nyereséget jelent 2 év alatt! Abban nem lehet vitatkozni, hogy bankbetétben ez a nyereség messze elképzelhetetlen a vonatkozó időszakot alapul véve.

SEIKO Brian May Limited Editions - SRPH80K1 - 2022

2022 elején a nagy sikerre való tekintettel a némi ráncfelvarrást követően a Seiko újra megjelentette a limitált Brian May órát 12,500 korlátozott példányszámban. Nem tudni, hogy az optikailag frissebb, szép óra design, a gyűjtők széles és lelkes tábora, vagy a limitált kiadások értéktartóssága-e az oka, de az óra a megjelenést követően rövid időn belül elfogyott, minden darabja gazdára talált.

SEIKO 5 Sports One Piece Limited editions modellek

A japánok képregényei, a mangák vizuálisan eltérnek a nyugati kultúrákban megszokottaktól, tulajdonképpen a japán festészet és a nyugati ábrázolás valamilyen szerelemgyermekei. A mangák rettenetesen népszerűek japánban, de az utóbbi időkben az egész világot meghódították már. Japánban az egyik legnépszerűbb ilyen történet a One Piece, amely 1997-óta folyamatosan fut képregényben, képernyőn, ahol a történet középpontjában a One Piece, a korábbi kalózkirály legendás kincse áll. A cél a a kalózkirály kincsének megtalálása, amit a csapat, a Szalmakalapos kalózok csapata - Law, Sanji, Luffy, Zoro, Sabo - különböző kalandokon keresztül próbál elérni.

A történet 1997-óta a mai napig tart, és az Oda Eiichiro japán mangaíró (más néven mangaka) tollából született One Piece ezzel minden idők legnagyobb példányszámban eladott mangája lett több, mint 350 millió eladott példánnyal, melyet egyazon rajzoló készít megjelenése óta.

     

Law, a One Piece egyik központi figurája
Manga One Piece - LAW

One Piece Law limitált Seiko karóra
Seiko 5 Sports One Piece Low limitált férfi óra

A korona Law kedvenc kardjának hüvelyét díszítő mintára utal
Manga One Piece - LAW

Egyedi LAW üveg hátlap, gravírozott egyedi sorszám
Manga One Piece - LAW

Megvásárolható: 2041/5000

Sabo, a Revolutionary Army alvezére
Manga One Piece - SABO

One Piece Sabo limitált Seiko karóra
Seiko 5 Sports One Piece Sabo limitált Seiko férfi óra

A koronán a különleges Démongyümölcs jele
Manga One Piece - SABO

Egyedi SABO üveg hátlap, gravírozott egyedi sorszám
Manga One Piece - SABO

Megvásárolható: 2607/5000

Sanji, a csapat szakácsa és "főállású" csajozója
Manga One Piece - SANJI

One Piece Sanji limitált Seiko karóra
Seiko 5 Sports One Piece Sanji limitált férfi óra

A koronán látható Sanji jellegzetes szemöldökének formája
Manga One Piece - SANJI

Egyedi SANJI üveg hátlap, gravírozott egyedi sorszám
Manga One Piece - SANJI

Megvásárolható: 2640/5000

Seiko 5 Sports One Piece Limited Editions órák óraszerkezete

A Seiko 5 Sports One Piece Limited Editions órák a Seiko 5 Sports műszaki alapjaira épülnek: automata óramű, nap- és dátum kijelző, vízállóság, süllyesztett korona, valamint olyan tok és szíj, amely garantálja a hosszú élettartamot. Az órák a Seiko bevált 24 köves, automata 4R36 óraművét kapják opcionális kézi felhúzási lehetőséggel, 41 órás járástartalékkal. Az óramű másodperc stoppos, a korona második pozícióba húzásával a másodperc mutató leállítható.

Az órák 42,5 mm-es óratokkal, és 13,5 mm vastagsággal rendelkeznek, ami abszolút járatos és méret manapság az óraiparban, a lünetta forgatható, a 100 méteres (10 bar) vízállóság a mindennapi használat közben felmerülő valamennyi helyzetben biztonságot nyújtanak a víz ellen, és a nyári strandoláskor sem kell megválni tőlük.
 

Seiko One Piece Law karóra további részletek alábbi unboxing videónkban:


A Seiko 5 Sports One Piece Limited Editions sorozatának egyedi sorszámozott órái 165,000 Ft-os bruttó áron vásárolhatóak meg, ami az alacsony 5,000 darabos példányszámot, az egyedi designt, az 5 Sports bizonyított és bevált műszaki megoldásait figyelembe véve igazán jó választássá teszik ezeket a Seikokat és nem csak a mangát kedvelők körében. (hobor_tom)

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszerbolt! A tegnapi napon rendeltem meg Önöktől az első Pandora karkötőmre az első ezüst charmot, és már rajtam is van. Fantasztikusan gyönyörű! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak! Rendkívül elégedett vagyok, legközelebb is Önöket választom, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szép délutánt kívánok minden munkatársuknak!

Adrienn - Első Pandora karkötőm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)