Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2022. ápr. 16. Órák világa

Fénnyel járó Seiko solar órák

Kellene egy pontos időmérő, amit nem kell felhúzogatni, óraforgatóra rakni, nem kell benne időnként elemet cseréltetni, csak mutassa az időt szorgalmasan, lehetőleg az idők végezetéig? Ez esetben a napelemes, solar órák családjában érdemes körülnézni!

Seiko solar órakollekció

A nagy óragyártó cégek, mint például a Seiko is, több modelljét úgynevezett: SOLAR szerkezettel készíti. Ez az innovatív, a fény, a napfény hasznosításán alapuló technológia lehetőséget ad arra, hogy a SOLAR óránk, 6-8 hónapos járástartalékot és aktív használat mellett folyamatos működést biztosítson a beépített energiatároló és a számlap alá rejtett napelem által, amely egy kapacitorban, egyfajta akkumulátorban tárolja a működéshez szükséges energiát.

Mivel a Solar órák energia tárolása a beépített kapacitorban, az akkumulátorban történik, ezért nincs szükség az évente aktuális elemcserére, aminek okán kijelenthetjük, hogy ez az óra megoldás környezetbarát is. Nem terheljük a környezetet a lemerült elem kidobásával nem mellesleg nem kell elmenni autóval az óráshoz sem, hogy cseréljen elemet.

Hogyan működik a SOLAR óra?

Seiko solár napelemes óra működéseA napelemes, a Solar órák alapvetően elektromossággal működő kvarc órák akkumulátorral, csupán ebben az esetben van még egy napelem is, ami tölti az akkumulátort. A számlapba, a számlap alá beépített napelem, elnyeli a fényt (napfény vagy mesterséges fény), és elektromos energiává alakítja azt. Az elektromos energiát ezután az újratölthető akkumulátorban tárolja,  a hagyományos kvarcórák elemes áramforrásai helyett.

Napjainkban a legtöbb napelemes óra teljes feltöltöttségnél legalább 6 hónapos járástartalékkal is rendelkezik, tehát egy fiókba eltéve, még hónapokig mutatja a pontos időt.

A napelemes óra előnyei:
  • az akkumulátor feltöltése automatikusan megtörténik, ha fény éri a számlapot, abszolút semmi tennivalónk vele
  • nincs szükség elem cserére - karbantartás mentes!
  • az elhasznált elemek számának csökkentésével a környezetet is kíméljük
  • a hosszú, 6-8 hónapig tartó tartalék energia sokkal hosszabb, mint az átlagosan 50 óra járástartalék az automatikus/mechanikus óráknál
  • aktív használat mellett, elvileg folyamatosan működik
Seiko Solar órák

A Seiko karóra palettájában, inkább a PROSPEX és a CLASSIC kollekciókban, a kollekciók különböző termékvonalaiban találhatók SOLAR szerkezettel szerelt modellek. A Solar kaliber alkalmazása alapvetően az órahasználó kényelmét biztosítja, de bizonyos Prospex órák esetében a kutatók, felfedezők, kalandorok speciális óra kívánalmait is a Seiko Solar karórák tudják biztosítani.

SEIKO Prospex Speedtimer Solar Chronograph

Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph férfi óra1969-ben a Seiko kiadta a Seiko a legendás 5 Sports Speedtimert, benne a 6139-es automata kaliberrel, 2021-ben pedig az óra visszatért egy megújult köntösben, solar kaliberrel, új Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph néven.

Az új 2021-es Speedtimer tehát az óraszerkezetét tekintve egy solár-kvarc óra, funkcióiban, komplikációiban, megjelenésében a kor elvárásaihoz igazítva. Az SSC817P1-es egy meglehetősen pofásra sikerült kompakt Seiko 39 mm-es átmérővel,  ami nem számít különösen nagynak és a 13 mm-es tokmagasság is még a bármivel viselhető kategóriába sorolja a karórát. A számlapot ívelt zaphir kristályüveg védi, ami alatt a mutatók, a három segédkör és a dátumkijelző szolgáltatja a pontos idő információkat. És mivel az óra solar, így elvileg az idők végezetéig méri az időt, ha időnként fény éri a számlapot.

Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph óra kézen Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph óra megjelenés

Seiko PROSPEX solar diver - napfény és tenger

A „napelemes” búváróra gyakorlatilag probléma és gondozásmentes, így egy hosszabb ideig tartó búvár expedíción is megbízhatóan mutatja az időt, anélkül hogy bármilyen odafigyelésre lenne szüksége. Első blikkre senki sem gondolná, hogy a masszív rózsaarany nemesacél óratokban egy V147-es kaliber solar szerkezet lapul, ami folyamatosan kooperál a környezeti fénnyel és ezen felül még extrém pontosan is mutatja az időt. Az SNE586P1 Seiko Prospex solar búváróra nagyon elegánsra sikerült, a fekete és rózsaarany kombinációja már-már öltönyért kiállt. Az óraszíj szilikon, hogy a komfortos viselet a víz alatt is tökéletes legyen. Az óra lévén búváróra Diver’s 200 méter vízállósággal rendelkezik, könnyen leolvasható, a mutatók és az indexek sötétben foszforeszkálnak.

Seiko Prospex solar búvár fekete szilikonszíjas óra Seiko Prospex solar búvár fekete szilikonszíjas óra

Seiko Prospex Flightmaster Alarm Chrono – Tökéletes rendetlenség

Seiko Prospex Flightmaster Alarm ezüst fekete férfi karóraHa egy klasszikus, egyszerű megjelenésű, vagy minimalista, tiszta számlappal rendelkező órát keresel, akkor nem ez a típus lesz az ideális választás számodra. A Chronograf órák már csak ilyenek, egyszerre sokat adattal kommunikálnak. Egy ilyetén zsúfolt számlapból kihozni a tökéletest, nos ez az igazi kihívás az óragyártók számára. A Seiko az SSC009P1-el bebizonyította, hogy lehetséges ideálisan összehozni a maximális mennyiségű információt egy számlapon úgy, hogy még értelmezhető maradjon a felhasználó számára.

A Seiko Prospex Flightmaster Alarm Chronograph 43 mm átmérőjű, ezüst-fekete óra számtalan chronograph funkcióval. A számlapon lévő, felső segédtárcsa a nyomógomb megnyomása óta eltelt perceket méri, míg a bal oldali segédtárcsa az alapvető másodpercmutató. Az alsó segédtárcsa egy ébresztő, amelyet a felhasználó tetszőlegesen beállíthat arra, hogy az óra mikor adjon ki halk sípoló ébresztő hangot, mondjuk a tervezett felkelést presszionálandó. A Prospex Flightmaster sokrétű funkcióit egy V172-es kaliberű, kvarc SOLAR szerkezet szolgálja ki.

Seiko Prospex Flightmaster Alarm Chrono óra kézen Seiko Prospex Flightmaster Alarm Chrono óra megjelenés

Solar órák a szebbik nem tagjainak

Természetesen a Seiko, a Hölgyekről sem felejtkezett meg a SOLAR órák gyártása során, ahol a különböző tok formákkal, extrábbnál extrább számlapokkal kombinált fényenergiával működő óraszerkezetek állnak a hölgyek rendelkezésére.

A napjainkban egyre jobban elterjedt Oktogon forma, tökéletes kiegészítője lehet azoknak, akik szeretnének eltérni a megszokott kerek formáktól, amilyenek a SUP446P1, SUP429P1 Seiko női modellek. A téglalap formájú kecses órák minden csukló típusra illeszkednek és a kristály betétekkel közrefogott gyémánt porral szórt számlap alatt az észrevehetetlen napelem garantálja a folyamatos járástartalékot. Kimondottan elegáns! 

Seiko Fekete bőrszíjas oktogon solar női óra Seiko Kék bőrszíjas oktogon ezüst tokos solar női óra

Ha a tavaszi, nyári napokra keresel valami színes, bohókás de mégis funkcionális és időtálló órát, akkor a Seiko alábbi SUP453P1 és SUP456P1-es modelljeiben garantáltan nem fogsz csalódni! A rozsdamentes acél tok a strapabíróságával kimondottan hétköznapi darab és SOLAR szerkezetével, pontos járást biztosít az év bármely napjára. 
A mandala számlapnak köszönhetően az egész univerzum ott lesz Veled a csuklódon, és ha mélyebbre ásol, akkor a egyfajta meditációs útmutatóként is használhatod, akárhányszor megnézed, mennyi az idő.

Seiko Solar lila mandala gyöngyház számlapos női óra Seiko Solar rózsaszínes mandala gyönygház számlapos női óra

Két hasonló stílusú rozé/fekete Seiko Solar karóra alábbi videónkban:

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Kedves Ékszertündérek! Hálásan köszönöm a karácsonyi üdvözletet és a különleges ajándékot! Óriási meglepetést okoztatok! Igazán nagyon figyelmesek vagytok! Nem találkoztam eddig olyan céggel, amelyik mindig pontosan, kifogástalanul teljesíti a megrendeléseket, ráadásul egyik napról a másikra. Ti egy ilyen kivételes céget képviseltek! Fantasztikus csapat, precíz munkavégzés, elégedett vásárlók. Szívből kívánom, hogy a jövő év is ilyen sikeres, eredményes legyen számotokra! Áldott, békés ünnepeket kívánok! Szeretettel: Viki

Viki - évvégi jókívánság

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)