Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2022. máj. 30. Órák világa

Újjászületett Seiko 1965/1968/1970 búvárórák sarkvidéki hangulatban

A Seiko búvárórák komoly elismertséggel rendelkeznek a vizes környezetben élő, sportoló, dolgozó emberek, szakemberek világában. A Seiko hírneve a megbízható és tartós búváróráival kapcsolatosan az 1960-as években kezdődött az első búváróra, a 62MAS megalkotásával, amely egyedülálló presztízst teremtett a márka számára. Az óra hírnevének formálódásával az 1960-as, 1970-es években a kutatók, a kalandorok is egyre inkább felfedezték ezt a precíz időmérőt és így az órák egyre-másra ott voltak az északi és déli pólusra induló expedíciók felfedezőinek, kutatóinak kezén, bejárva a sarkvidékek jégvilágait.

Seiko 1965/1968/1970 búvárórák új kiadásban

A most nyár közepén, júliusban megjelenő 3 új Prospex óra, a 60-as, 70-es évek három legendás búváróráját értelmezi újra a sarkvidékek hangulatát kombinálva az egyes órák megjelenésébe. A három óra színvilága, különösen a számlapja a a sarki jég három megjelenését imitálja a mélykéktől a fehérig.

Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös búváróra re-interpretálása

SEIKO első búvárórája - 1965Az óra elődje ebben az esetben a Seiko 1965-ös búvárórája, a legendás 62MAS, amely már mechanikus kaliberrel készült és 150 méteres vízállóságot biztosított. Az órát úgy tervezték, hogy maximális megbízhatóságot és leolvashatóságot biztosítson a legzordabb körülmények között is.

Az óra a megjelenését követően egy évvel később, 1966-ban részt vett a 8. JARE (Japanese Antarctic Research Expedition) útján, ahol az Antarktisz extrém körülményei között bizonyíthatta tartósságát és így kitaposta az utat a jövő Prospex búváróra generációi számára.

A Deep Blue Dial, a mélykék számlap

A 1965-ös Seiko búváróra 2022-es SPB297J1 reinkarnáció bonyolult mintázatú és színű számlapja tökéletesen megragadja a sarki gleccserek erejét és szépségét. Az előd, az 1965-ös búváróra gazdag örökségét a számlap mélykék színe képviseli.

Seiko SPB297J1 - Deep blue számlappal

Az SPB297J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös búváróra Special Edition

Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra re-interpretálásaAz SPB297J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös újragondolt “SPECIAL EDITION” búvárórája egy 40,5 mm átmérőjű szuper kemény felülettel ellátott nemesacél óratokot kapott, amelynek hátoldalán egy menetes hátlap zárja az óratokot, védi az óra szerkezetet. Mivel itt egy valódi Diver’s 200 búváróráról beszélünk a korona természetesen menetzáras, a számlap nincs túlbonyolítva, a könnyű leolvashatóság biztosított, a lünetta egyirányban elforgatható. Az SPB297J1 számlapját karcmentes domború zafír kristály üveg védi, amelynek a belső felülete tükröződést csökkentő bevonattal van ellátva, a mutatók és az indexek természetesen a Lumibrite foszforeszkáló festéknek köszönhetően sötétben is könnyen leolvashatóak.

Az SPB297J1 motorja a megbízható 6R35 kaliber, amely egy automata kézzel is felhúzható, másodperc stoppos werk, 70 óra(!) járástartalékkal és dátumkijelzővel.

Alábbi videónkon az újjászületett Seiko Save the Ocean 1965-ös Special Edition búvárórája

Seiko Prospex Save the Ocean 1968-as búváróra re-interpretálása

Seiko 1968-as búváróra 300 m vízállósággalAz óra elődje ebben az esetben a Seiko 1968-ös búvárórája, amely már 300 méteres vízállósággal és automata óraszerkezettel készült. A 300 méteres vízállóság az óra megjelenésének idejében korszakalkotónak számított, de még manapság is komoly teljesítménynek számít. 

Ezen az órán már megtalálható volt a forgatható lünetta és a vízzáráshoz szükséges koronazár megoldás, illetve itt már a korona a sérülésktől védettebb 4 órás pozícióban került elhelyezésre.

A Light Blue Dial, a világoskék számlap

Egy világoskék, finoman strukturált számlap és egy sötétebb kék keret díszíti a mérföldkőnek számító 1968-as búváróra modern újraértelmezését. A számlap és a lünetta színei az Antarktisz csodálatos tájait és hangulatát idézik.

Seiko SPB299J1 Light blue számlappal

Az SPB299J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1968-ös búváróra Special Edition

Seiko Prospex Save the Ocean 1968-as Diver’s búváróra re-interpretálásaAz SPB299J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1968-as újragondolt “SPECIAL EDITION” búvárórája egy 42 mm átmérőjű szuper kemény felülettel ellátott nemesacél óratokot kapott, amelynek hátoldalán egy menetes hátlap zárja a tokot, és biztosítja a vízállóságot. Mivel itt egy valódi Diver’s 200 búváróráról beszélünk a korona természetesen menetzáras, a számlap nincs túlbonyolítva, a könnyű leolvashatóság biztosított, a lünetta egyirányban elforgatható. A korona az óratok védettebb pozícióján került elhelyezésre a 4-es index mellett. Az SPB299J1 számlapját karcmentes zafír kristály üveg védi, amelynek a belső felülete tükröződést csökkentő bevonattal van ellátva, a mutatók és az indexek természetesen a Lumibrite foszforeszkáló festéknek köszönhetően sötétben is könnyen leolvashatóak.

Az SPB297J1 motorja, mint ennél a sorozatnál egységesen a megbízható 6R35 kaliber, amely egy automata kézzel is felhúzható, másodperc stoppos werk, 70 óra(!) járástartalékkal és dátumkijelzővel

Seiko Prospex Save the Ocean 1970-as búváróra re-interpretálása

Seiko 1970-as búváróra 150 m vízállósággalAz óra elődje ebben az esetben a Seiko 1970-es búvárórája, ahol először volt a korona aszimmetrikusan és tokba süllyesztetten elhelyezve a 4 óra pozíciónál, nagyobb védettséget biztosítva a koronának. Masszív felépítése, világító mutatói és indexei, valamint 150 méteres vízállósága tökéletes volt azok számára, akik kivételes strapabírású és láthatóságú órát igényeltek.

Az óra extrém körülmények között is bizonyította megbízhatóságát, amikor a japán kalandor, Naomi Uemura viselte 1974 és 1976 között, amikor egy 12 500 km-es egyéni kutyaszán hajtást teljesített Grönlandtól Alaszkáig.

A White Dial, a fehér, jeges számlap

A sarkokat, a sarki jeget, a havas, jeges tengeri tájképet megörökítő fehér számlap ugyanabban a jellegzetes formájú óratokban van, mint az 1970-es klasszikus, amely bizonyította strapabírását és megbízhatóságát a japán Naomi Uemura kalandjánál a Grönland Alaszka távon.

Seiko SPB301J1 White számlappal

 

Az SPB301J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1970-es búváróra Special Edition

Seiko Prospex Save the Ocean 1970-as Diver’s búváróra re-interpretálásaAz SPB301J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1970-es újragondolt “SPECIAL EDITION” TURTLE fazonú búvárórája egy 42,7 mm átmérőjű szuper kemény felülettel ellátott nemesacél óratokot kapott, amelynek hátoldalán egy menetes hátlap zárja az óraszerkezetet. Az óra igazi víz alatti munkaeszköz, hiszen itt valódi Diver’s 200 búváróráról beszélünk a korona természetesen menetzáras, a számlap nincs túlbonyolítva, a könnyű leolvashatóság biztosított, a lünetta egy irányban elforgatható. A korona az óratok védettebb pozícióján, süllyesztve került elhelyezésre a 4-es index mellett. A Seiko Prospex kollekcióba tartozó SPB301J1 számlapját karcmentes domború zafír kristály üveg védi, amelynek a belső felülete tükröződést csökkentő bevonattal van ellátva, a mutatók és az indexek a Lumibrite foszforeszkáló festéknek köszönhetően sötétben is könnyen leolvashatóak.

Az SPB297J1 motorja a megbízható 6R35 kaliber, amely egy automata kézzel is felhúzható, másodperc stoppos werk, 70 óra(!) járástartalékkal és dátumkijelzővel.

A Seiko most júliusban megjelenő 3 új a 60-as, 70-es évek három legendás búvárórájának speciális kiadása már előrendelhető! Ha nem akarsz lemaradni ezekről a kölönleges darabokról, már most előrendelheted az egyes óráknál az "ELŐRENDELEM ÉS ÉRTESÍTÉST KÉREK" gombra kattintva.

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

5 pont És a webshop is szuper. Egy nap alatt megérkezett. Köszönöm.

dr A.Tünde - Pandora

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)