Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2022. jún. 27. Órák világa

Nyaraláskor másképp telik az idő

Nyár, vakáció, utazás. Általában a többség nyárra valamilyen utazással összekötött vakációval jutalmazza magát és szeretteit az éves robotot és a hétköznapokat felejtendő. De milyen órát, esetleg órákat vigyünk a nyaralásra? Mely órák passzolnak az utazáshoz, a kikapcsolódáshoz, esetleg az aktív nyaralás kihívásaihoz?

Ha egyszerre két zónaidőt is szeretnénk mérni

Van úgy, hogy az utazás egy külföldi távoli országot vesz célba, ahol mint tudjuk az “időeltolódás” miatt épp más időt, akár más napszakot élnek meg az emberek, mint ugyanakkor idehaza, mivel más időzónában tartózkodnak. Ha épp ilyen országba utazunk akkor fontos lehet, hogy a helyi idő mellett az aktuális hazai idővel is tisztában legyünk, amihez a tökéletes választás egy Seiko GMT óra.

Milyen órát vigyünk nyaraláshoz?

Mi ez az időzóna dolog?

Nagyon egyszerűen nézve a földön, a földgolyón kelet-nyugat irányból szemlélve a föld forgásából adódóan mindig csak egy földrajzi hosszúságon kel fel a nap, ahol épp reggel van akkor. A többi földrajzi hosszúságokon ugyanakkor épp más időt mérünk. Hogy ezt az időeltolódást lehessen kezelni, a föld felületét 24 időzónára osztották, ahol zónán belül azonos idővel dolgoznak. Mindegyik időzónát a koordinált világidőhöz viszonyítják, a greenwichi középidőhöz, (GMT = Greenwich Mean Time).

A nemzetközi utazások fellendültével az óragyártók reagáltak a helyzetre és megalkották az egyszerre több időzóna szinkronizált idejét aktuálisan mutatni tudó óratípusokat, megszülettek a GMT órák.

Új Seiko 5 Sports órák GMT komplikációval, zónaidő méréssel

A Seiko 5 Sports mechanikus óra kollekció 1968-as megjelenése óta a kollekció ikonikus darabjai a tartósság és a megbízhatóság szinonimájává váltak. A 2019-ben újraindított kollekció aktív, fiatalos dinamizmussal született újjá. Idén az 5 Sports kollekció újabb lépést tesz előre, a kollekció történetében először történő GMT kaliber, a 4R34-es werk bevezetésével. A 4R-es szerkezet kipróbált és megbízható platformjára épülő, háromféle kialakításban elérhető új sorozat a GMT mutató kényelmét kínálja a már ismertnél mindössze 0,1 mm-rel vastagabb tokban.

Seiko 5 Sports SSK001
GMT, fekete karóra

Seiko 5 Sports automata fekete számlapos GMT karóra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko 5 Sports automata fekete számlapos GMT karóra
Seiko 5 Sports SSK003
GMT kék karóra

Seiko 5 Sports automata kék számlapos GMT karóra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko 5 Sports automata kék számlapos GMT karóra
Seiko 5 Sports SSK005
GMT narancs karóra
Seiko 5 Sports automata narancs számlapos GMT karóra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko 5 Sports automata narancs számlapos GMT karóra

A Seiko 5 Sport idén, 2022 júliusában megjelenő és júliusától elérhető GMT órái az 5 Sport legszebb designjaira épülnek, az apróbb változtatások tovább javították az órák megjelenését és emelték a modellek hitelét.

A Seiko GMT óráknak alapvetően a nemzetközi utazásoknál van értelme, ahol valamiért tudni szeretnénk, hogy egy másik, például a hazai időzónában épp mennyi az idő. Ezt az időt a beállítást követően a GMT mutató mutatja. A leolvashatóság fokozása érdekében a mutatót a két sötét számlapos modellnél pirosra festették, a narancs esetében pedig sötét barnára, ami mindhárom esetben karakteresre sikerült. A hagyományos mutatókhoz és az indexekhez hasonlóan a GMT mutató is bőséges Lumibrite réteggel rendelkezik, amely biztosítja az olvashatóságot gyenge fényviszonyok között is.

Seiko GMT óra átlátszó hátlappal, Jubilee szíjjalAz óra hardlex üveget és átlátszó hátlapot kapott, és természetesen forgatható lünettával szerelt, ami a szokásos kerémia, vagy festett megoldától eltérően itt Hardlex karcálló anyagból készült. Az óra üvege kapott egy "küklopsz" szemet is, egy dátum nagyítót, ami a könnyebb leolvashatóságot segíti. A korona a védettebb 4 óra pozícióban található. Az óra átlagos 42,5 mm tok átmérője majd minden csuklón jól mutat. A tok az új kalibernek köszönhetően 0,1 mm-el lett vastagabb, ami elhanyagolható méretnövekedés az 5 Sport sorozat hagyományosan kényelmes tok méretéhez képest.

A tok és a számlap kialakítása a Seiko egyik legkedveltebb sportóra sorozatából merít ihletet, amelyet a rajongók Seiko SKX sorozatként ismernek. Az órák már az elegáns Jubilee fémszíjjal érkeznek. Az új designt kapott ötsoros fémszíjban a középső csatszemek polírozottak, ezzel kontrasztot teremtenek az őket összekötő sorok erőteljes megjelenésével.

Az új Seiko 5 Sports GMT karórák előreláthatólag 2022 július közepétől lesznek elérhetőek,
de aki biztosra akar menni, az előrendelheti az órákat már most a Divatékszerboltban!

Seiko 5 Sports modellek nyaraláshoz

Ha nyaraláskor nem különösképp érdekes, hogy zónaidőt is mérjünk, akkor a Seiko 5 Sports modelljei közül választva bármelyik alkalmas lehet, hogy társunk legyen az időmérésben. Az órák 100 méter vízállósággal rendelkeznek, így úszásnál, fürdésnél nem kell aggódnunk, nyugodtan magunkon tarthatjuk őket, a fém vagy textil szíj is jól viselkedik mind a tengerek sós vízében, mind egy hegyvidéki bakancsos túrák esetén. Az órák dátum és nap kijelzővel rendelkeznek, ami nem utolsó szempont egy nyaraláskor, ahol az ember nem nagyon számolja a napokat. Mindezek felett mindegyik 5 Sports modell Lumibrite foszforeszkáló indexekkel, és óra mutatókkal rendelkezik, tehát az esti mulatságból hazafelé gyenge fényviszonyok, vagy sötétség mellett is könnyedén leolvasható az aktuális pontos idő.
 

Seiko 5 Sports SRPD55K1
fém szíjas, fekete karóra

Seiko Acél szíjas automata sport férfi óra

Átlátszó hátlap, masszív fém szíj biztonságos békazárral
Seiko 5 Sports SRPD55K1 fém szíjas, fekete karóra

Precíz kidolgozottság, tökéletes megjelenés
Seiko 5 Sports SRPD55K1 fém szíjas, fekete karóra

Seiko 5 Sports SRPD55K1 fém szíjas, fekete karóra
Seiko 5 Sports SRPH29K1
hibrid szíjas street style karóra

Seiko 5 Sports Street Style férfi óra

Átlátszó hátlap, vízbe nem ajánlott hibrid bőr/szövetszíj
Seiko 5 Sports SRPH29K1 hibrid szíjas street style karóra

"Flieger", pilóta órák megjelenésére hajazó design
Seiko 5 Sports SRPH29K1 hibrid szíjas street style karóra

Seiko 5 Sports SRPH29K1 hibrid szíjas street style karóra
Seiko 5 Sports SRPE61K1
elegáns, nato szíjas szürke karóra
Seiko 5 Sports Style szürke automata férfi óra

Átlátszó hátlap, bevállt vízbiztos tüske záras nato szíj
Seiko 5 Sports SRPE61K1 elegáns, nato szíjas szürke karóra

Elegáns megjelenés,
magas műszaki tartalom

Seiko 5 Sports SRPE61K1 elegáns, nato szíjas szürke karóra

Seiko 5 Sports SRPE61K1 elegáns, nato szíjas szürke karóra

A Seiko 5 sports órák műszaki alapjai azonosak: automata óramű, nap- és dátum kijelző, vízállóság, süllyesztett korona, hardlex üveg, valamint olyan tok és szíj megoldás, amely garantálja a hosszú élettartamot és a strapabíróságot. Az órák a Seiko bevált 24 köves, automata 4R36 óraművét kapják opcionális kézi felhúzási lehetőséggel, 41 órás járástartalékkal. Az óramű másodperc stoppos, a korona második pozícióba húzásával a másodperc mutató leállítható.

Alábbi videónkon a Seiko 5 Sports órakollekció három nyaraláshoz ajánlott karórája

Az órák abszolút a hordható méret kategóriába esnek, 39-42 mm-es óratok mérettel, és 11,5 -13,3 mm vastagsággal rendelkeznek, ami abszolút járatos és méret manapság az óraiparban, a lünetta egy irányban forgatható, a 100 méteres (10 bar) vízállóság a mindennapi használat közben felmerülő valamennyi helyzetben biztonságot nyújt a víz ellen, és a nyári strandoláskor sem kell megválni tőlük.

Az órák érdekessége az átlátszó hátlap, aminek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az óramű működésébe is, megfigyelhető a billegő és a rotor járása, látható az óra szíve.

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Ma mosolyt csaltatok az arcomra! Megérkezett a Pandora charmom, kaptam tőletek egy szuper tollat, és a ráadás a Milka csoki! Kell ennél több? Szuperek vagytok! :)

Tünde - Mosoly napi meglepi

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)