Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2022. aug. 13. Órák világa

Seiko Presage 60’s Style - a hatvanas évek órái

SEIKO Presage Style 60’s automata órák

“A hatvanas években, fellazult tételben fogalmazódott meg a világ.
Kafkában, Sartre-ban és távoli bölcsekben csodálta meg önnönmagát.”
Cseh Tamás

Az 1960-as évek meglehetősen mozgalmas évtized volt az emberiség történelmében. Jelentős események történtek ekkoriban: első ember a világűrben, majdnem atomháború robbant ki az amerikaiak és a szovjetek között, Kennedy és Martin Luther King meggyilkolása és persze a Holdra szállás. 1964-ben az USA belépett a vietnámi háborúba, megkezdődött a hippi kultúra és Tokió megrendezte a XVIII. nyári olimpiai játékokat.

Seiko Crown Chronograph Seiko Crown Chronograph

Miközben a világ történéseit meghatározták a technológiai fejlesztések, a XVIII. nyári olimpiai játékok hivatalos időmérőjeként a Seiko is bizonyíthatta szakértelmét és órái megbízhatóságát. Kemény 4 éves munkával létrehozták az 5719 kaliber néven ismert kézihúzós kronográf szerkezetet. A legendás Crown Chronograph lett első mechanikus kronográf óra, az indítási, leállítási és visszaállítási funkciókat egyetlen nyomógombbal működtették.

Retró inspiráció a hatvanas évekből, modern köntösben

2021-ben Tokióban újra olimpiát rendeztek, ebből a Seiko sem maradhatott ki. Újraálmodta a legendát és létrehozta a Seiko Presage kollekción belül a Style 60’s modelleket. A Seiko könnyen lemásolhatta volna a Crown Chronograph-ot, de úgy döntött, hogy más utat választ.

A dizájn átveszi az eredeti hangulatát, de valami mást, és összességében érdekesebbet hoz létre. A 40,8 mm átmérőjű tok nagyon jó méretválasztás - különösen a Seikotól, aki hajlamos a nagyobb tokok felé hajlani. 

A tok általános profilja érdekes a lefelé hajló füleivel, amelyek kétségtelenül arra szolgálnak, hogy átöleljék a csuklót. A normál sima előlap helyett a Seiko egy rögzített lünettát választott 60 perces beosztással. A lünetta vékony és lezser sportosságot ad az egyébként teljesen elegáns órának.

 Seiko Presage Style 60’s lefelé hajló fülekkel  Seiko Presage Style 60’s üveg hátlappal

A Seiko Presage Style 60’s retró megjelenést kínál a számlap, a mutatók és az indexek, valamint a ház általános formája tekintetében. Mindegyik óra hajlított Hardlex üveg borítást kapott. Mindegyik üveg hátlappal készült, így betekintést nyerhetünk a kézzel is felhúzható, automata szerkezet működésébe. Megbízható és precíz, 3 Hz-en ketyeg és 41 órás járástartalékot kínál. Az 5 AT vízállóság csak a kézmosás és zuhanyozás erejéig nyújt biztonságot.

A Seiko Presage Style 60’s kollekció legújabb modelljei

Seiko Presage Style 60’s járástartalék kijelzőA 2022-es Seiko Presage Style 60’s modelleken a fő újdonság, az attrakció a számlap jobb felső részén látható nem szokványosan kialakított járástartalék kijelző, amely 11 és 4 óra között helyezkedik el. Az óra így 4 db mutatóval szerelt, ahol a rövid vaskosabb barna mutató mutatja a rugóenergia aktuális állapotát, a maximum 41 órás járástartalékból fennmaradt időt. A jobb oldali képre kattintva veheted jobban szemügyre az érdekesen kialakított járástartalék kijelzőt.

Tovább gazdagítja a "kijelzőt" a dátum segédtárcsa, amely 6 óránál található. Mindkettő újítás egy egyszerű komplikáció, de teljesen megváltoztatják az óra stílusát, ezáltal más hangulatot kap. Egy új kaliber is megjelenik ezeknél a modelleknél a 4R57.

Az új Seiko Presage Style 60’s, három színben került forgalomba, de a legvintagebb SSA447J1-es modell, amely a krémszínű számlapjával az 1964-es Crown Chronograph előtt tiszteleg. Azért vegyünk egy pillantást a SSA449J1-es fekete számlapos modellre is, amelyet a krémszínű dátum segédtárcsa tesz különlegessé!

Seiko Presage Style 60's elefántcsont férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60's elefántcsont férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60's elefántcsont férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60's sötét férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60's sötét férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60's sötét férfi automata karóra

Seiko Presage Style 60’s - SSA426J1 - open heart

Érdemes kiemelni a Presage Style 60’s egyik különleges modelljét a SSA426J1-est, amely „open heart” számlappal készült, NATO szíjas modell. Ebben a típusban 4R39-es szerkezet található, amely a három mutató mellett nem kapott dátum- és járástartalék kijelzést, ellenben van egy 24 órás számlap 11 óránál.

Seiko Presage Style 60's barna nato szíjas férfi óra

Seiko Presage Style 60's barna nato szíjas férfi óra

Seiko Presage Style 60's barna nato szíjas férfi óra

Tudtad? A mechanikus órák szerkezetének “szíve” a billegő, amely a rugóban tárolt energiát adja tovább meghatározott ütemben jobbra-balra billegve a kerékrendszernek, hogy azok pontos idővé alakítsák. Ezt a “szívet” mutatja meg az áttört számlapon lévő kis ablak, ezért nevezik “open heart” számlapnak.

Seiko Presage Style 60’s - SRPG07J1 - mélyzöld ragyogással

A SRPG07J1-es modell tokformája teljesen megegyezik 64-es Crown Chronograph órával, valamint a kerek tok 40.8 mm-es átmérőjével kényelmesen fekszik a csuklóra. Nagyon szeretem ennek az órának az összképét. A számlap színe időnként nagyon sötétzöld, és őszintén szólva, ahogy a képeimen is látszik, nehezen tudtam megörökíteni a zöldet, már-már feketébe hajlik, de megfelelő fényben nagyon szép. A lünetta zöld színe remekül passzol ehhez az árnyalathoz!

Seiko Presage Style 60's automata zöld férfi óra

Seiko Presage Style 60's automata zöld férfi óra

Seiko Presage Style 60's automata zöld férfi óra

 

A Seiko Presage Style 60’s órái - egy mozgalmas évtized nyomában

Az Seiko Presage Style 60’s óráinak formája hűen követi az 1964-es Crown Chronograph vonalait, a technika viszont abszolút mai! A gondosan kiválasztott alapanyagok és a különleges technológiai háttér egyesül ezekben a modellekben is. Az órák megjelenése a 60-as évek gondtalan vidámságát sugározza, ideális párosításban az újabb sikerekhez vezető úton.

Alábbi videónkon a Seiko Presage Style 60’s óráké a főszerep

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Kedves Divatékszerbolt! A tegnapi napon rendeltem meg Önöktől az első Pandora karkötőmre az első ezüst charmot, és már rajtam is van. Fantasztikusan gyönyörű! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak! Rendkívül elégedett vagyok, legközelebb is Önöket választom, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szép délutánt kívánok minden munkatársuknak!

Adrienn - Első Pandora karkötőm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)