Akció!! Nomination és Coeur de Lion ékszerek akciósan

Divat és ékszer blog

2022. okt. 31. Órák világa

Seiko Presage Cocktail Time karórák

A SEIKO több legendás óra sorozata közül a Cocktail Time sorozat 2010-ben született meg Japánban, amikor is megállapodást kötöttek Japán leghíresebb, világbajnok bártenderével, Ishigaki Shinobuval, aki elkészített és elnevezett három koktélt a három akkor megjelent Seiko Cocktail Time modellről.

Az új elegáns dresswatch sorozat - Cocktail Time “Cool”, Cocktail Time “Dry”, Cocktail Time “Sweet” - hamar komoly siker lett, annak ellenére, hogy hivatalosan kizárólag a Japán belpiacon lehetett hozzájutni ezekhez a modellekhez. 2017-ben a Seiko beemelte a Cocktail Time órákat az elegáns és felsőkategóriás Presage kollekcióba és innentől a sorozat nemzetközivé vált, immár nem kellett a Japán piacról macerás szürkeimporton keresztül beszerezniük a lelkes rajongóknak és gyűjtőknek.

Seiko Presage Cocktail Time karórák

A Seiko Presage Cocktail Time órák alapvetően a “dresswatch” kategóriába tartoznak, az elegáns, üzleti, ünnepi megjelenés kellékei. Egyszerűbb, hagyományosabb megjelenés, alapos kidolgozottság, alapfunkciók jellemzik a sorozat tagjait. A Seiko Cocktail Time órák egyik legjellegzetesebb eleme a számlap, ami dupla „sunburst” hatást kapott. A sunburst szó jelentése viszonylag komplex, de a napsugárzás, a felhőkön áttörő napsugárzás, a futó napfény talán a legtalálóbb. A SEIKO sunburst egyedi 3D textúrája sugárirányban a számlap közepétől kifelé töri a fényt, így akár egy nap is odaképzelhető, ahogy teljes erejével szórja a sugarait. A sorozat másik következetes jellemzője, hogy minden egyes modell egy járatos cocktailre hajaz, színeiben, tulajdonságaiban, kialakításban és elnevezésében egy a tokiói Ishinohana Bar jellegzetes cocktailje a “keresztapja”.

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata óra - SRPB41J1

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata óra inspirálója a Blue Moon koktél, ami gin, Cointreau, Blue Curacao, ananászlé, citromos üdítő alapokból épül fel és jellegzetes kék színű. A Presage Bluemoon nemesacél tokjában a 41 óra járástartalékkal bíró 4R35 caliber dolgozik, az óra hátlapja üveg így bepillanthatunk a szerkezet működésébe is. A kék színjátszó “sunburst” számlap, a vékony indexek, az acél óraszíj elegáns megjelenést kölcsönöz az órának.

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata férfi óra

Az "Irish Coffe", a "The Aviation" és a "Black Velvet" modellek

Az "Irish Coffe", a "The Aviation" és a "Black Velvet" mint a nevük is mutatja a nevezett koktélok “egyensági leszármazottjai”. Az Ír kávé sötétbarna színe, az Aviation koktél kékje és a Black Velvet sötét színe köszön vissza a 40,5 mm átmérőjű Presage modellek “sunburst” számlapján.

Seiko Presage automata
"Irish Coffe" férfi óra

Presage Cocktail Time 'Irish Coffee' barna számlapos automata férfi karóra

Kattints a nagyításhoz!
Presage Cocktail Time 'Irish Coffee' barna számlapos automata férfi karóra
Seiko Presage automata
 "The Aviation" férfi óra

Seiko Presage Cocktail Time 'The Aviation' kék számlapos automata férfi karóra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko Presage Cocktail Time 'The Aviation' kék számlapos automata férfi karóra
Seiko Presage automata
 "Black Velvet" férfi óra

Seiko Presage Cocktail Time The Black Velvet férfi óra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko Presage Cocktail Time The Black Velvet férfi óra

 

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata karóra - SRPG23J1

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata óra inspirálója a Martini koktél, ami ginből és vermutból készül és olívabogyóval vagy citromhéjjal díszítik, a világ egyik legpopulárisabb koktélja. A Martini koktélnak sok verziója létezik, és ha máshonnan nem a James Bond filmekből kiderült, hogy létezik a vodka martini koktél is, ami készülhet rázva is, nemcsak keverve. A koktél egy világos, áttetsző, fehéres színű ital, ahogy a Seiko Cocktail Time Martini számlapja is megpróbálja megmutatni nekünk.

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata férfi óra

A Cocktail Time sorozat négy mutatós, komplikáltabb modelljei

A Seiko a Cocktail Time sorozatban több modell, ha úgy tetszik több koktél esetében elkészítette az órák egy masszívabb, több komplikációs verzióját is, amelybe már a 4R57-es óramű került beépítésre. Az órák a komplikációk miatt is 3 mm-el magasabbak, mint az egyszerűbb számlapos Cocktail Time-ok, de átmérőjükben igazodnak a sorozat 40,5 miliméteréhez.

A számlap egyik érdekessége a negyedik mutató, ami a 12 - 4 óra körcikkben a 41 óra járástartalék aktuális állapotáról informál, a másik eltérés pedig a 6 óránál található dátum segédmutató, ami egy kis, de jól olvasható mutatóval jelzi az aktuális dátumot.

Seiko Presage automata "Skydiving" férfi karóra - SSA343J1

Seiko Presage Cocktail time Skydiving automata férfi óra  Seiko Presage Cocktail time Skydiving automata férfi óra

Seiko Presage automata "Espresso Martini" férfi karóra - SSA345J1

  Seiko Presage Cocktail time Espresso Martini automata férfi óra   Seiko Presage Cocktail time Espresso Martini automata férfi óra

Ishigaki Shinobu a tokiói Ishinohana bár világbajnok bártendere

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

... és ismét csak köszönetet mondhatok! Ki hinné, hogy egy rendeléssel kapcsolatos kérdésére szombat este válaszolnak egy internetes vásárláskor (most éppen Török Reninek köszönöm!)! Sőt, pillanatok alatt segítséget is kaptam az elrontott rendelésemmel kapcsolatban!   ... és hogy két nap alatt megérkeznek (egy kedves ajándékkal együtt!) a rendelt termékek!!! KÖSZÖNÖM!!!

Margó - Pandora charm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)