Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2022. okt. 31. Órák világa

Seiko Presage Cocktail Time karórák

A SEIKO több legendás óra sorozata közül a Cocktail Time sorozat 2010-ben született meg Japánban, amikor is megállapodást kötöttek Japán leghíresebb, világbajnok bártenderével, Ishigaki Shinobuval, aki elkészített és elnevezett három koktélt a három akkor megjelent Seiko Cocktail Time modellről.

Az új elegáns dresswatch sorozat - Cocktail Time “Cool”, Cocktail Time “Dry”, Cocktail Time “Sweet” - hamar komoly siker lett, annak ellenére, hogy hivatalosan kizárólag a Japán belpiacon lehetett hozzájutni ezekhez a modellekhez. 2017-ben a Seiko beemelte a Cocktail Time órákat az elegáns és felsőkategóriás Presage kollekcióba és innentől a sorozat nemzetközivé vált, immár nem kellett a Japán piacról macerás szürkeimporton keresztül beszerezniük a lelkes rajongóknak és gyűjtőknek.

Seiko Presage Cocktail Time karórák

A Seiko Presage Cocktail Time órák alapvetően a “dresswatch” kategóriába tartoznak, az elegáns, üzleti, ünnepi megjelenés kellékei. Egyszerűbb, hagyományosabb megjelenés, alapos kidolgozottság, alapfunkciók jellemzik a sorozat tagjait. A Seiko Cocktail Time órák egyik legjellegzetesebb eleme a számlap, ami dupla „sunburst” hatást kapott. A sunburst szó jelentése viszonylag komplex, de a napsugárzás, a felhőkön áttörő napsugárzás, a futó napfény talán a legtalálóbb. A SEIKO sunburst egyedi 3D textúrája sugárirányban a számlap közepétől kifelé töri a fényt, így akár egy nap is odaképzelhető, ahogy teljes erejével szórja a sugarait. A sorozat másik következetes jellemzője, hogy minden egyes modell egy járatos cocktailre hajaz, színeiben, tulajdonságaiban, kialakításban és elnevezésében egy a tokiói Ishinohana Bar jellegzetes cocktailje a “keresztapja”.

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata óra - SRPB41J1

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata óra inspirálója a Blue Moon koktél, ami gin, Cointreau, Blue Curacao, ananászlé, citromos üdítő alapokból épül fel és jellegzetes kék színű. A Presage Bluemoon nemesacél tokjában a 41 óra járástartalékkal bíró 4R35 caliber dolgozik, az óra hátlapja üveg így bepillanthatunk a szerkezet működésébe is. A kék színjátszó “sunburst” számlap, a vékony indexek, az acél óraszíj elegáns megjelenést kölcsönöz az órának.

Seiko Presage Cocktail Time Bluemoon automata férfi óra

Az "Irish Coffe", a "The Aviation" és a "Black Velvet" modellek

Az "Irish Coffe", a "The Aviation" és a "Black Velvet" mint a nevük is mutatja a nevezett koktélok “egyensági leszármazottjai”. Az Ír kávé sötétbarna színe, az Aviation koktél kékje és a Black Velvet sötét színe köszön vissza a 40,5 mm átmérőjű Presage modellek “sunburst” számlapján.

Seiko Presage automata
"Irish Coffe" férfi óra

Presage Cocktail Time 'Irish Coffee' barna számlapos automata férfi karóra

Kattints a nagyításhoz!
Presage Cocktail Time 'Irish Coffee' barna számlapos automata férfi karóra
Seiko Presage automata
 "The Aviation" férfi óra

Seiko Presage Cocktail Time 'The Aviation' kék számlapos automata férfi karóra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko Presage Cocktail Time 'The Aviation' kék számlapos automata férfi karóra
Seiko Presage automata
 "Black Velvet" férfi óra

Seiko Presage Cocktail Time The Black Velvet férfi óra

Kattints a nagyításhoz!
Seiko Presage Cocktail Time The Black Velvet férfi óra

 

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata karóra - SRPG23J1

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata óra inspirálója a Martini koktél, ami ginből és vermutból készül és olívabogyóval vagy citromhéjjal díszítik, a világ egyik legpopulárisabb koktélja. A Martini koktélnak sok verziója létezik, és ha máshonnan nem a James Bond filmekből kiderült, hogy létezik a vodka martini koktél is, ami készülhet rázva is, nemcsak keverve. A koktél egy világos, áttetsző, fehéres színű ital, ahogy a Seiko Cocktail Time Martini számlapja is megpróbálja megmutatni nekünk.

Seiko Presage Cocktail Time Martini automata férfi óra

A Cocktail Time sorozat négy mutatós, komplikáltabb modelljei

A Seiko a Cocktail Time sorozatban több modell, ha úgy tetszik több koktél esetében elkészítette az órák egy masszívabb, több komplikációs verzióját is, amelybe már a 4R57-es óramű került beépítésre. Az órák a komplikációk miatt is 3 mm-el magasabbak, mint az egyszerűbb számlapos Cocktail Time-ok, de átmérőjükben igazodnak a sorozat 40,5 miliméteréhez.

A számlap egyik érdekessége a negyedik mutató, ami a 12 - 4 óra körcikkben a 41 óra járástartalék aktuális állapotáról informál, a másik eltérés pedig a 6 óránál található dátum segédmutató, ami egy kis, de jól olvasható mutatóval jelzi az aktuális dátumot.

Seiko Presage automata "Skydiving" férfi karóra - SSA343J1

Seiko Presage Cocktail time Skydiving automata férfi óra  Seiko Presage Cocktail time Skydiving automata férfi óra

Seiko Presage automata "Espresso Martini" férfi karóra - SSA345J1

  Seiko Presage Cocktail time Espresso Martini automata férfi óra   Seiko Presage Cocktail time Espresso Martini automata férfi óra

Ishigaki Shinobu a tokiói Ishinohana bár világbajnok bártendere

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

Kedves Ági! Most hozta meg a postás a kicserélt karkötőt és nem kellett fizetnem a postaköltségért! Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél, nagyon hálás vagyok, és Hanna nagyon boldog! Sokkal szebb így, hogy nem lötyög a csuklóján! Szép napot, fogok még rendelni tőletek, ez biztos:-) Rita

Rita - Pandora karkötő

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)