Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2023. máj. 28. Órák világa

Seiko búvárórát apák napjára?

Miért is ne? Hamarosan itt az apák napja, a hivatalos időpont 2023. június 18., amikor is az apukák, nagypapák kerülnek reflektorfénybe és nekik kedveskedünk, nekik köszönjük meg az elmúlt évek gondoskodását, szeretetét és ha úgy jönne ki a lépés, akár szívük vágyával is meglephetjük őket ezen a jeles napon.

Seiko búváróra apák napjára

A búváróra több szempontból is tökéletes ajándék lehet egy férfiember számára. Egyrészt benne van a kaland érzete, hasonlóan a terepjárókhoz, crossmotorokhoz, vitorláshajókhoz. Másrészt nyakunkon a nyár, és nyaraláskor a vízparton, tengerparton nincs nála ideálisabb időmérő, amit a csuklónkra csatolhatnánk. És harmadrészt a jelenlegi búváróra kínálatban számos kimondottan elegáns, férfias darab található, amelyek sokat hozzá tudnak tenni a megjelenésünkhöz.

Alábbi cikkünkben 7 db Seiko búvárórát vettünk górcső alá ár szerint emelkedő sorrendben a 100 ezer forintos nagyságrendtől a félmillió forintos különleges kiadású óráig bezárólag.

1. Seiko SSC021P1 Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra

A Seiko kínálatának egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező Divers'200, tehát búváróra minősítéssel rendelkező modellje az SSC021P1 Solar Chronograph, ami nem csak egy búváróra, inkább egy kronográf, különböző időmérési funkciókkal és segédkörökkel ellátott “svájci bicska”, amellyel nyugodtan mehetünk uszodába, strandra, tengerpartra, és nyugodtan sznorkelezhetünk vele a tengerpartok izgalmas szegleteiben. Az SSC021P1 egy solár óraművel rendelkezik, tehát abszolút gondozásmentes együttlétre számíthatunk vele, a számlap mutatói és indexei lumibrite-os bevonatuknak köszönhetően sötétben is leolvashatóak.

Diver's 200 m búváróra
kronográf funkciókkal

Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra
Sportos megjelenés,
műanyag fekete óraszíj

Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra
Solár szerkezet,
lumibrite, koronazár

Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra

2. Seiko SRPF03K1 Prospex Samurai fémszíjas férfi búváróra

Seiko Prospex Samurai fémszíjas férfi óraAmennyiben egy automata, vizisportoknál is gond nélkül viselhető nem túl hivalkodó, de elegáns búvárórát keresel, akkor a SRPF03K1 Seiko Prospex Samurai fémszíjas búvárórája lehet a befutó számodra. Az ezüst, szürke, fekete és fehér színekkel "kommunikáló" óra végtelenül elegáns és tulajdonképpen mindennel viselhető, legyen szó sporttevékenységről, vagy baráti koktélozásról a tengerparton.

A határozott megjelenésű Samurai tokban dolgozó 23 köves 4R35 caliber 41 óra járástartaléka abszolút elegendő a legtöbb élethelyzethez, nyaraláshoz. Mivel a SRPF03K1 Diver’s 200 méter minősítésű búvár, így természetesen az óra koronazáras, menetes hátlappal és egyirányban forgatható lünettával készül. A számlapon az indexek és a mutatók a Seiko különösen hatékony Lumibrite festését kapták, így az óra sötétben hosszan és intenzíven foszforeszkálva tájékoztat a pontos időt illetően.

Samurai tok, fémszíj
békazárral, búvárhosszabítóval

Seiko Prospex Samurai fémszíjas férfi óra
Forgatható lünetta
könnyen leolvasható számlap

Seiko Prospex Samurai fémszíjas férfi óra
Egyszínű, 
szolidan elegáns megjelenés

Seiko Prospex Samurai fémszíjas férfi óra

3. Seiko SNE591P1 Prospex 'Pepsi style' solar búvár óra

Seiko Prospex 'Pepsi style' solar búvár óra

Seiko Prospex 'Pepsi style' solar búvár óraAmennyiben egy kevés figyelmet igénylő, megbízható, fiatalosan sportos búvár órát keresünk, akkor tökéletes választás lehet a Seiko SNE591P1 "Pepsi style" solar óraművel készült piros/kék lünettás fémszíjas órája. A Seiko Solar Diver órák karcmentes zafír üveggel vannak ellátva, ami alatt a beépített napelemek természetes és mesterséges fénynél is folyamatosan töltik a kapacitorokat, így folyamatos használat mellett sosem kell őket beállítani, vagy elemeket cserélgetni bennük.

A Seiko SNE591P1 solár diver búváróra átlagos nagyságú, a 43 mm átmérő a legtöbb csuklón jól mutat és kényelmes viseletet biztosít, a 10,7 mm tokvastagság a búvárórák esetében nem számít nagynak. Az óra az ISO 6425 szabvány alapján Diver’s 200 búváróra besorolású, nemesacél tokkal, menetzáras és védett koronával, menetes hátlappal, és zafir óraüveggel készül. Ezen solár óra számlapján 3 óránál található a dátumkijelző, a lünetta egyirányban forgatható, a sötétben világító lumibrite-os indexek és mutatók pedig a könnyű leolvashatóságot biztosítják.

4. Seiko SRPF79K1 Prospex Save The Ocean Dark Manta Ray Special Edition férfi karóra

A Seiko Prospex "Save the Ocean" kollekció kitüntetett darabja a Dark Manta Ray búváróra, amely különösen kedvelt és ismert a búváróra rajongók között. A “Dark” jelző ennél a modellnél arra utal, hogy ezeknek az óráknak a színvilága sötétebb az első Manta Ray sorozat óráinál, a fényviszonyoktól függően a sötétkéktől szinte a feketébe hajló színük az esti tengerek hangulatát idézik háttérben az úszkáló rájacsapat sziluettjeivel. Az óra designt, és az óra nevét is az atlanti ördögrája, a manta ihlette, amelyek a texturált számlapon is helyet kaptak.

A Seiko Prospex Save the Ocean Manta Ray búvárórája egy hangsúlyos 44 mm átmérőjű nemesacél samurai óratokot kapott, amelynek hátoldalán egy SPECIAL EDITION feliratú menetes hátlap zárja az óraszerkezetet. Mivel itt egy valódi Diver’s 200 búváróráról beszélünk a korona természetesen menetzáras, a számlap nincs túlbonyolítva, a könnyű leolvashatóság biztosított, a lünetta egyirányban elforgatható.

Dark Manta Ray
ikonikus búváróra

Seiko Prospex Save The Ocean Dark Manta Ray Special Edition férfi karóra
Óceánkék számlap
atlanti ördögrájákkal

Seiko Prospex Save The Ocean Dark Manta Ray Special Edition férfi karóra
Sportos megjelenés,
masszív samurai tok

Seiko Prospex Save The Ocean Dark Manta Ray Special Edition férfi karóra

5. Seiko SNJ033P1 Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra

"Jó, jó, hogy búváróra, de a búvárkomputerek több funkciót tartalmaznak!" - mondják néha a búvársportot masszívabban űzők és akár igazuk is lehet. De vessünk egy pillantást akkor a Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra, vagy a sorozat további tagjaira.

A Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búvárórája egy sok új funkciót tartalmazó igazi unikum a Seiko búvárórái között. Az óra új Seiko H855 kaliberrel rendelkezik amely olyan funkciókat kapott, amelyek eddig jellemzően a búvárkomputerek sajátjai voltak. A szerkezet képes akár 80 méteres mélységmérésre, és ezt olyan módon teszi, hogy a merüléskor 1.6 méteres mélységben automatikusan elkezdi a mérést, majd emelkedéskor 1.5 méter elérésekor leállítja azt, és egy log fájlba rögzíti a mélység és időpont adatokat, amelyből 100 különböző mérést képes eltárolni. A merülést követően a búvár így visszanézheti a merülés adatait. A mérésen kívül egy fontos búvár funkciót is kapott a típus, amelynek a segítségével figyelmezteti a búvárt a túl gyors emelkedésre (ez komoly egészségi problémákat okozhat, így valóban fontos tudni róla, ha a tempó túl gyors).

Diver's 200 m búváróra
búvárkomputer funkciókkal

Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra
Analóg/digitális kijelzés
kronográf funkciók

Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra
A 47 mm tokátmérő,
vastagabb csuklót kíván

Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra

6. Seiko SFK001J1 Prospex Aqua 'SUMO' Solar GMT Diver kék búváróra

Seiko Prospex Aqua 'SUMO' Solar GMT Diver kék búváróraAz SFK001J1 Prospex GMT Sumo kék számlapos modell az egyik legsikeresebb Seiko búváróra 2023-as reinkarnációja, a legendás Seiko “Sumo” mai, modern változata egy különleges struktúrájú számlappal és zónaidő méréssel is "megbolondítva".

A Seiko "SUMO" Solar GMT óra igazi újdonsága a GMT komplikáció, amelynek a plusz mutatója a GMT felirattal együtt mindkét változaton narancs színű, így jól látható és felismerhető. A GMT funkcióhoz tartozó 24 órás skála a számlapra került, így a lünetta megtarthatta búvár funkcióját (ennél a modellnél a lünetta az eltelt idő mérésére szolgál 0-60 perc között), vagyis a két újdonság egyszerre GMT időmérő és valódi búváróra diver’s 200m (ISO szabvány szerinti) vízállósággal és solar kaliberrel.

Seiko Prospex Aqua 'SUMO' Solar GMT Diver kék búváróra

7. Seiko SPB297J1 Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra re-interpretálása

A Seiko Prospex STO 1965 a Seiko 1965-ös búvárórája, a legendás 62MAS újragondolása, újratervezése, ha úgy tetszik re-interpretálása. Az előd a 62MAS a megjelenését követően egy évvel később, 1966-ban részt vett a 8. JARE (Japanese Antarctic Research Expedition) útján, ahol az Antarktisz extrém körülményei között bizonyíthatta tartósságát és megalapozta a Prospex sorozat hírnevét.

A Seiko SPB297J1 Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra megjelenésében, a számlap színeiben és struktúrájában a sarki gleccserek erejét és szépségét próbálja megragadni. A természetesen koronazáras SPB297J1 - Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös újragondolt “SPECIAL EDITION” búvárórája egy 40,5 mm átmérőjű szuper kemény felülettel ellátott nemesacél óratokot kapott, amelynek hátoldalán egy menetes hátlap zárja az óratokot, védi az óra szerkezetet. Az óra motorja a professzionális 6R35 kaliber, amely egy automata kézzel is felhúzható, másodperc stoppos werk, 70 óra(!) járástartalékkal és dátumkijelzővel.

Automata búváróra
70 óra(!) járástartalékkal

Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra re-interpretálása
Hajlított zafír kristály
tükröződést csökkentő bevonattal

Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra re-interpretálása
Super hard coating,
normál tokméret

Seiko Prospex Save the Ocean 1965-ös Diver’s búváróra re-interpretálása

Alábbi videónkon az újjászületett Seiko Save the Ocean 1965-ös Special Edition búvárórája

További búvárórákra kíváncsi? Kattintson ide » Seiko búvárórák

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

... és ismét csak köszönetet mondhatok! Ki hinné, hogy egy rendeléssel kapcsolatos kérdésére szombat este válaszolnak egy internetes vásárláskor (most éppen Török Reninek köszönöm!)! Sőt, pillanatok alatt segítséget is kaptam az elrontott rendelésemmel kapcsolatban!   ... és hogy két nap alatt megérkeznek (egy kedves ajándékkal együtt!) a rendelt termékek!!! KÖSZÖNÖM!!!

Margó - Pandora charm

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)