Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2023. szept. 25. Órák világa

Kronográfok időmérésre és a mindennapokra

A stopper funkcióval ellátott órák, az időintervallum mérésére alkalmas óraszerkezetek ma már nemcsak a sportolókat őrületbe kergető edzők privilégiumai, hiszen számos karóra kapható stopper, kronográf funkciókkal. Sőt a mai korszerű kronográfok már annyira jól néznek ki, hogy szinte bármilyen alkalomhoz, bármilyen megjelenéshez találunk színben, karakterben, presztízsben passzoló modellt.

A SEIKO PROSPEX Speedtimer sorozat

A Seiko kronográfok világának talán legismertebb modelljei a Prospex Speedtimer sorozat időmérői, amelyeknek a története 1969-re vezethető vissza, amikor is a Seiko elsőként jelentette meg a világon az oszlopkerekes, vertikális kuplunggal készült mechanikus automata kronográf kalibert, a híres Cal.6139-et és vele az első Speedtimer modellt. A mechanikus Speedtimerek örökségét követve kerültek kifejlesztésre később a Prospex Speedtimer sorozat új solar kronográf modellje is, melyek kvarc szerkezete egy zöldebb jövő megvalósítását segíti a fény energiájának hasznosításával. Ezen Speedtimerek solar V192 kaliber segédszámlapjai kijelzik a másodperceket, a napszakot, a stopper másodperc gyűjtőjét és a járástartalékot is, és emellett havi +/-15 másodperces pontossággal kényeztetik el viselőjüket.

SEIKO Prospex SSC813P1
Speedtimer "Panda" karóraSeiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph fehér számlapos férfi óra Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph fehér számlapos férfi óra
SEIKO Prospex SSC915P1
Speedtimer karóra

Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph fekete piros számlapos férfi karóra
Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph fekete piros számlapos férfi karóra
SEIKO Prospex SSC917P1
Speedtimer Black Series karóra

Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph The Black Series Night Vision karóra Seiko Prospex Solar Speedtimer Chronograph The Black Series Night Vision karóra

A solár Prospex Speedtimer karórák általában 39 mm-es 41,4 mm átmérővel kaphatóak, a sorozat talán legikonikusabb és a rajongók által gyakran becézett modelljei a fekete-fehér színösszeállításukról messziről felismerhető "Pandák", amelyek Panda mackók azonos színvilágú foltos bundájáról kapták a nevüket.

Amennyiben valamilyen időintervallumot szeretnénk mérni egy kronográffal, akkor általában a 2 óránál lévő nyomó gombot megnyomva indítható el a mérés, ekkor a mindig középen, a 12 óránál várakozó kronó másodperc mutató elkezd mozogni. Az időmérés leállításához, a kronográf stoppolásához, ugyanazt a felső gombot tudod használni. Ha ezt a gombot megnyomod a mérés leáll és leolvasható a mért érték, újbóli megnyomásra az utolsó helyzetéből indul újra, így a részidők összegződnek. Percen túli időmennyiség mérése esetén a 6 óránál található percmutató segédszámlap összegzi az eltelt perceket, így az elméleti stopperrel mérhető időmennyiség 60 perc. Ha nullázni szeretnéd, miután megtörtént a stopperolás a 4-óránál lévő nyomógombbal teheted meg!

A budapesti Atlétikai Világbajnokság limitált kiadású kronográf karórája

Seiko Prospex Speedtimer World Athletics Championships Budapest 2023 Limited Edition solar karóra

2023-ban Budapest adott otthont az egyik legjelesebb sportversenynek, az Atlétikai Világbajnokságnak, ahol a magyar csapat rekordszámú 63 versenyzővel vett részt és kalapácsvetésben Halász Bence bronzérmet szerzett. A budapesti Atlétikai Világbajnokság főtámogatója és hivatalos időmérő partnere idén is a Seiko volt.
A Seiko ezen sportesemény tiszteletére egy különleges, 4000 darabban limitált kiadású, 1/100 sec precizitással működő Speedtimer solar chronograph modellel készült. Az SFJ007P1 mind megjelenésében, méréspontosságában, mind kidolgozottságában kimagaslik a kronográf paletta órái közül, hátlapján az esemény hivatalos logója és az óra egyedi sorszáma is látható.

Seiko Prospex Speedtimer World Athletics Championships Budapest 2023 Limited Edition solar karóra Seiko Prospex Speedtimer World Athletics Championships Budapest 2023 Limited Edition solar karóra

Seiko Prospex Speedtimer World Athletics Championships Budapest 2023 Limited Edition solar karóra Seiko Prospex Speedtimer World Athletics Championships Budapest 2023 Limited Edition solar karóra

Az óra, az SFJ007P1 chronograph több szempontból is különleges, ha a teljesítményét, vagy a megjelenését nézzük. Ez a  kronográf egy 1/100 kronográf, tehát képes a századmásodperc pontosságú időmérésre, amely analóg, mutatóval történő kijelzés esetén igen ritka teljesítmény és magas érték. Egy átlagos kronográf általában ⅕ másodperces pontossággal mér, az SFJ007P1 ennek a hússzorosát tudja, 20x precízebben és pontosabban képes időt mérni. Az új modell különleges képességeihez természetesen egy új kaliberre is szükség volt, ebben az órában a frissen debütált 8A50 dolgozik.

Quartz óraműves Seiko kronográfok

A Seiko kronográf karóra kínálatának kedvezőbb árú modelljeiben általában kvarc óramű dolgozik, ami a mechanikát tekintve jóval egyszerűbb szerkezettel megoldható, miközben az óra pontossága a mechanikus társaiknál jobb. A Seiko alábbi két modellje a SSB375P1 és a SSB423P1 kronográf karóra, a Seiko 8T67-es caliberjével szerelt, amely a hozzávaló 1.5 voltos gombelemmel közel 3 évnyi járástartalékot biztosítanak az órának. Az órák számlapja, a számlapok felépítése közel azonos, több segédkör dolgozik rajtuk és 5 óra pozícióban még egy dátumablakot is találunk. A hagyományos másodperc mutatót az alsó segédkörön találjuk, a 12-es indexen várakozó nagymutató az 1/5 másodperc pontosságú stopper másodperc mutatója. A bal oldali segédkör egy 12 órás stopper óramutató, a felső kör pedig a stopper percgyűjtője.

Az SSB423P1 Seiko Neo Sports szürke kvarc kronográf karóra inkább sportosabb megjelenésű, a szürke, fehér, sárga színvilág, a masszív szövet óraszíj, a strukturált számlap mind a sportpályán, mind öltönyös összejövetel esetén megállja a helyét. Az SSB375P1 fehér számlapos kronográf fém szíjának, fehér számlapjának, finom részleteinek köszönhetően inkább az elegánsabb megjelenés társa.

Seiko Neo Sports szürke kvarc kronográf karóra Seiko Neo Sports szürke kvarc kronográf karóra

Seiko Ezüst szíjas fehér számlapos kronográf férfi óra Seiko Ezüst szíjas fehér számlapos kronográf férfi óra

Seiko búvárórák kronográf funkciókkal

A SEIKO Diver's 200m vízállóságú búvárórái között az egyik legjobb ár/érték arányú modell az SSC021P1 analóg Chronograph funkciókkal is ellátott férfi karóra, amely solar/kvarc szerkezetének köszönhetően gondozásmentes működést biztosít. A Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búvárlünettés búváróra alkalmas a vizi sportokhoz, sznorkelezéshez, jól mutat, és emellett a kronográfokra jellemző extra időmérési funkciókkal is ellátott. 

Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra Seiko Solar Chronograph Divers'200 férfi búváróra

Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra Seiko Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra

A SEIKO solár/kvarc óraműves búvárórái között a digitális kijelzésnek köszönhetően a kronográf funkciók biztosítása kézenfekvő és egyszerűen megvalósítható a gyártó részéről. Az SNJ033P1 Prospex Solar Arnie Tuna Hybrid ezüst búváróra, már-már inkább búvárkomputer, a 80 méteres merülés logolás és egyéb búvárfunkciók mellett a legtöbb stopper funkcióval is rendelkezik, ahol a mért értékek a mechanikusoknál megszokott segédkörök helyett a digitális lcd ablakban olvashatóak le.

Rendeld meg most, fizess részletekben!

Idén nyártól online részletfizetési lehetőség is elérhető a Divatékszerboltban. A vásárlás folyamatában immár a fizetési módok közül választhatod a kamat- és költségmentes részletfizetési opciót is, ahol a részletfizetés folyamatát partnerünk az InstaCash fintech cég biztosítja.

Az 50% önerő befizetése után lehetőséged nyílik a fennmaradó összeg 1-3 hónapig tartó törlesztésére. A célunk, hogy még kényelmesebbé, biztonságosabbá és tudatosabbá tegyük a vásárlási élményt.
Olvasd el a teljes körű részletfizetési tájékoztatónkat!

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Tisztelt Divatékszerbol és Kedves ott dolgozók Nagyon szépen köszönöm a kifogástalan kiszolgálást. Gyors és tökéletes állapotban lévő termékeket kaptam. Jó látni a mai palettán az önökhöz hasonló lelkiismeretes és profi céget és dolgozókat. Sikerekben gazdag és hosszú sikereket kívánok mindenkinek önöknél . Köszönettel Benjamin

Benjamin Pandora vásárlónk

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)