Rendeld meg most, fizess részletekben! Kamatmentes részletfizetés a Divatékszerboltban!

Divat és ékszer blog

2016. máj. 30. Érdekességek a nagyvilágból

A világ leghíresebb esküvői

A világ leghíresebb esküvői

Az egészen biztos, hogy egy esküvőre mindenki figyel. Egy híres ember esküvőjére pedig még többen figyelnek. Amennyiben pedig egy gyönyörű, ismert hölgy járul oltár elé, esetleg koronás fő, akkor az óriási eseménnyé kerekedik. Most bemutatjuk nektek a világ néhány legszebb, legnagyobb figyelemmel kísért menyegzőit. 

Gracy Kelly

 A fejünkben a menyasszonyok tulajdonképpen királylányok. Így, amikor egy halandó emberből válik királylány, az még érdekesebb. A történelem egyik legnagyobb publicitást kapott esküvője az volt, amikor sokak moziban látott kedvence, Grace Kelly kimondta a boldogító igent egy igazi hercegnek. Igaz, a herceg nem volt szőke, nem fehér lovon jött és kicsit köpcös is volt, de egy igazi tündérmesébe illet minden körítés.!

Aki igazán parádés esküvői ruhára vágyik Hollywoodban, az nem egy neves divattervezőt, hanem egy elismert jelmeztervezőt keres fel - így tett Grace Kelly is 1956-ban, amikor feleségül ment Rainier herceghez. A színésznő "anya-filmstúdiójának", az MGM-nek dolgozó Helen Rose huszonhárom méter selyemtaftot használt fel a nagy mű elkészítéséhez, a csipke és gyöngydíszítéseken pedig harminchat ember dolgozott hat héten keresztül. (Azóta is van, aki a Grace ruhát készítteti magának a nagy napjára.)

Grace, mivel nem Európából érkezett, nem annyira a hagyományokat tartotta fontosnak, inkább a bensőséges légkört. Maga a „lakodalom” egy hétig tartott. Így ő a barátnőivel foglalkozott leginkább, fő koszorúslánya is a testvére lett. A kedvéért Rainer is szakított néhány berögzött dologgal, például három kísérője volt egy helyett és az egyik menyasszonya bátyja volt. A pompa és a szerénység jegyében zajlott minden, illetve ebben a kettősségben. Ami túldíszített volt, azt a hercegnő ellensúlyozta valami igazán egyszerűvel, mondjuk egy egyszerű gyöngy fülbevalóval. Igazi tündérmese volt minden momentum. 

A kor másik nagy kedvence, azóta is nők millióinak ikonja (volt) Jackie Kennedy.

Egy igazi arisztokrata hölgy, akinek minden mozdulata maga a stílus volt, egy igazán jóképű politikushoz ment hozzá. Akkor persze még nem tudtuk a Marilyn afférról, csak figyeltük és csodáltuk őt. Akkor persze még nem tudtuk a Marilyn afférról, csak figyeltük és csodáltuk őt. Nem meglepő hát, hogy esküvői ruhája már a menyegző napján bevonult a történelembe.

Az abroncsos szoknyával és apró fehér kesztyűkkel ékes összeállítást New York egyik - akkoriban - legfelkapottabb tervezője, Ann Lowe álmodta meg. John F. Kennedy 1953 szeptemberében, azaz jó hatvan esztendeje vette feleségül álmai és ambíciónak megfelelő asszonyát. Jackie fejdísze is szépséges volt és természetesen a gyűrű is, amit az ujjára húzott férje.  Társadalmi eseményként tekintettek a frigyre, a szolidnak nem nevezhető szertartáson hatszázan voltak, míg a fogadáson már kilencszázan gyűltek össze. Jackie ruháját ma is meg lehet tekinteni a Kennedy Könyvtárban, Bostonban. Az eljegyzési gyűrűben 2,84 Karátos smaragd és összesen 2,88 karát mennyiségű gyémánt volt, a  Van Cleef & Arpels cég készítette.

Diana hercegnő esküvője

Ó, az angol királyi család!

Ez a világ legkedvesebb meséje tulajdonképpen, csak más más és más szereplővel! Diana hercegnő esküvőjét is közvetítette már a televízió. Mivel több, mint egy milliárd ember látta ezt, a kis szerény szőkeség egy csapásra híressé vált.

Ő viselte minden idők legdrágább ruháját, a 228 méter csipkéből, tüllből és selyemhernyó taftból készült ruhát tízezer gyöngy díszítette. Az uszály sem volt mindennapi, 8 méter hosszan kanyargott Diana után. 

 

A hercegnő fia és Kate Middleton egybekelése az évszázad eseménye volt.  

2011 április 29-én mondták ki a boldogító igent, és a kevésnek nem mondható násznép, 1900 ember és a világ teljes nyilvánossága előtt. A ceremónia minden momentuma aprólékos tervezettségről árulkodott, Kate ruháját utána tízezrek koppintották le. Alexander McQueen tanítványa, Sarah Burton tervezte a csodás, nem túl csicsás fehér gyönyörűséget, a gyémántokkal díszített tiaráját pedig II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön. Az uszály 270 cm hosszú volt, a ruha, a szoknya és alsó díszítését is angol és francia csipkéből készítették. Mivel nem egy helyről jöttek a csipkék, minden egyes darabot ellenőrizni kellet, hogy ugyanolyan színű legyen. Ez komoly folyamat volt, „ Az elefántcsont színű ruhát csípőben kitágították, derékban pedig összehúzták, épp úgy, ahogy a viktoriánus kor ruháira ez jellemző. Ez az Alexander McQueen védjegye.” A szoknya egy kinyíló virágot formázott, a berakások a föld felé pedig egy viktoriánius korabeli fél csípőpárnára emlékeztettek. Kate egy tudatos, hatalomra vágyó Bak nő, így fontos volt számára, hogy az angol tradíció és a modernitás ötvözve legyen. Mivel a brit esküvkön elengedhetetlen hogy a menyasszonyon legyen valami kék, ezért egy csíkot fűztek be a ruha belsejébe.  Vilmos tanúja öccse, Harry volt, míg Kate-é Pippa. (Elég nagy nyilvánosságot is kapott formás alakja ezután…) A szertartást Rowan Willams canterburyi érsek vezett, a prédikációt pedig Richar Chartes, Londön püspöke mondta. A hagyományos szerint, a Buckingham palota esküvőjéről integettek ezután az alattvalóknak és csattant el a hitvesi csók is, miközben a királyi légierő gépei elhúztak a fejük felett. 

Katlin hercegnő és Vilmos herceg

 

És még egy utolsó kép. Diana hercegnő és Katalin hercegnő eljegyzési gyűrűje, egy 12 karátos oval Ceylon Zafírral és 14db gyémánttal díszített gyűrű. Ez  jelenleg 300 ezer fontot - 112millió forintot ér. A Világ 20 legértékeseb ékszere között tartják számon.

Szabó Patrícia

A A híres zafír eljegyzési gyűrű
Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Legérdekesebb blogok

Vásárlónk írta

Igényes üzlet, igényes ékszerek, charmok, amit egy nő szeretne. Rendkívül gyors szállítás, egy kis meglepi.

V. Andrásné - Pandora karkötő és charm

Kapcsolódó termékek

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)