Legyél Te is Charmista és 15% kedvezménnyel vásárolhatsz THOMAS SABO Charm Club ékszerei közül!

Divat és ékszer blog

2021. okt. 8. Érdekességek a nagyvilágból , Alkalomra ajánljuk

Október 10. - a lelki egészség világnapja

Lelki egészség világnap

Tudtad, hogy október 10-e a lelki egészség világnapja? Itt az ideje, hogy mindannyian foglalkozzunk egy kicsit a lelki egészségünkkel is. Hiszen amíg a testi egészségünk megőrzéséről rengeteget hallani és a testünk gyógyítását mindenki fontosnak tartja, addig a mentális nehézségeket még mindig inkább elrejtjük. Ha a törött lábunkat sem otthon borogatjuk ecetes ronggyal, hanem mentőt hívunk, úgy a lelki zavarok esetén is ugyanígy segítséget lehet és kell kérni.

A zűrzavaros hétköznapok gyorsan fel tudják emészteni az erős embereket is. Mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra, amelyek megtartják a nehézségek közepette is.

A kapcsolataink meghatároznak

Lelki egészséghez hozzájárulnak a barátok

A családunkat nem mi választjuk - tartja a mondás. De ha meg tudjuk magunkban találni az erőt, akkor a barátainkat, szerelmeinket már megválogathatjuk. És ezek a kapcsolatok meghatározzák, körbehálózzák az életünket és otthont teremtenek számunkra. Ezekkel a különleges emberekkel se fogunk mindig, mindenben egyetérteni, de róluk biztosan tudhatjuk, hogy amikor szükséges, ott állnak majd mellettünk. Ennél nagyobb megtartó erő pedig kevés van.

Pandora ékszer Kéttónusú családfa szív függő charmPandora ékszer Otthon édes otthon ezüst charmPandora ékszer Barátok a család függő ezüst charm

Légy büszke, légy önazonos!

Az önazonosság fontos a lelki egészség megőrzésében

A social média nyomasztásáról mindannyian hallottunk már és a legtöbben meg is tapasztaltuk. Az egyik jó védekezés ellene némi élettapasztalat. Néhány évtizednyi emberismerettel ugyanis már pontosan tudjuk, hogy a kifelé mutatott csillogás koránt sem garantálja, hogy házon belül is olyan fényes a helyzet - sőt.

Pandora ékszer Az én büszkeségem Me függő charmPandora ékszer Az én nőiességem Me függő charmPandora ékszer Az én békém Me apró függő charm

Viszont az önismeret és a saját magunk mellé állított mérce mindig segít eligazodni az unikornisháton pózoló, átszűrt szépségek közepette: senki máshoz nem kell mérni magunkat, elég, ha a saját fejlődésünkre figyelünk. Éld meg büszkén a személyiségedet, szépségedet, nőiségedet! Nem kell beállni a sorba, kizárólag a saját békédet érdemes keresned.

Bezzeg a mai fiatalok!

A milleniálok lelki egészsége

A Z generáció vagy más néven a milleniálok pont ebből a nyomasztásból keresik kifelé az utukat - korukból adódóan még a sok évtizednyi élettapasztalat híján. Lázadással, újraértékeléssel és újraértelmezéssel, néha egy egész ménes túlsó oldalára átesve.

Pandora ékszer ME styling Peace szó rozé lánctagPandora ékszer ME styling Love szó rozé lánctagPandora ékszer ME styling Believe szó rozé lánctag

Emlékszem, ahogy a nagymamám halkan ismételgette: “nem lennék most fiatal”. Ezerszer több a lehetőség, de pont ezerszer kevesebb a mérték, a szabály, a kapaszkodó, a stabilitás. Egy információs és érzelmi centrifugában felnőni és lélekben is egészségesen kikeveredni - ez túl nagy feladat még okos telefonokkal a kézben is.

Ha él a családodban, környezetben fiatal, ne felejts el vele beszélgetni, türelmesen meghallgatni őt a vadabb kamasz években sem. Még emlékszem rá, hogy mennyit jelentettek a rokonok óvó, okos szavai, ha akkor rögtön nem is tudtam hálás lenni érte.

Mindenkinek ér sírni, az igazi, valódi férfiaknak is

Férfiak lelki egészsége

A 20-as években már egyre elfogadottabb, ha egy férfi részt vesz a családi életben, a háztartásban és az érzelmi életét nem a dolgozószobája vaskos falai mögött éli. És ezzel párhuzamosan egyre több pár tartja együtt a vállát, hogy közösen vigyék a család anyagi és lelki vezetésének súlyát, keresve-találva az ő egyedi egyensúlyukat.

Thomas Sabo Szürke bőr karkötő kéttónusú családfa medállalThomas Sabo Rebel kereszt ezüst charmPandora ékszer ME styling Freedom szó ruthenium bevonatú lánctag

Hogy egyszerűbbek voltak talán a régi szerepek? Az biztos. Hogy az összetettebb szerepeket felvállalva több lesz a boldog ember? Őszintén remélem.

Középpontban

Hogy ki miben találja meg a lelki egyensúlyát, földön, égen, az nagyon eltér. De az energiákat spiritualitás nélkül is megtapasztaljuk, átérezzük. A titok, hogy nap mint nap visszataláljunk a saját középpontunkhoz, amikor sorra tudjuk venni a biztonságunk, boldogságunk apró részleteit.

Thomas Sabo Lelki nővérek ezüst charmPandora ékszer Misztikus szív ezüst charmPandora ékszer Spirituality függő charm

Ha pedig ez az egyensúly tartósan kibillen, akkor bátran forduljunk segítségért: legyen az lelkész, pap, coach vagy pszichológus, pszichiáter. A lényeg, hogy erősen, magabiztosan merjünk segítséget kérni, amikor épp szükségünk van rá. És előfordulhat az is, hogy a saját környezetünkben tapasztaljuk meg a másik talajvesztését: ilyenkor amíg tehetjük, csak legyünk jelen, legyünk ott támogatásképp a nehéz időszakban.

Jótékonysági aukció a Petró Galériában

Petró Galéria

​Mint vállalkozás is fontosnak tartjuk a mentális egészség kérdését és a társadalmi problémák iránti érzékenységet. Valószínűleg tudjátok, hogy a Petró Galériában született meg a Divatékszerbolt webáruház. Most egy különleges együttműködésbe fogtunk!

Tavaly kerültünk kapcsolatba a Lámpás ‘92 Közhasznú Alapítvánnyal, akik közel 30 éve azért dolgoznak, hogy lehetővé tegyék több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását. Az alkotásaikat megnézheted a Petró Galéria egyik online kiállításán.

Az adventi időszakra egy egyedülálló aukciót szervezünk, ahol elismert képzőművészek és a Lámpás értelmi fogyatékossággal élő kismaestroi együtt állítják ki képeiket. A rendezvényen a párban kiállított alkotásokra lehet majd licitálni, a befolyt összeg pedig 100%-ban az alapítványhoz kerül, támogatva a kismaestrokat és az alapítványt egy Kárpát-medencei művészeti központ megvalósításában a Börzsöny szívében.

December első napjaiban, Budapesten kerülnek majd bemutatásra a párba állított képzőművészeti alkotások, ott zajlik majd élőben a licit. Tökéletes alkalom családok vagy akár vállalkozások számára, hogy jótékony adományukkal emlékezetessé tegyék az év zárását, az év végi ünnepeket!

Ha tehetitek, vegyetek részt benne vagy osszátok tovább az aukció hírét - tegyünk együtt a Lámpás Alapítvány művészeiért! 

Számítunk a véleményedre! Kérlek oszd meg Facebook oldaladon is! Várd meg komment írás után a felugró ablakot a hűségpontokért!

Jelenleg nem mindenki tudja használni a blog kommentelés funkciót. Ennek oka, hogy a Facebook nemrég változtatott az algoritmusain.Tehát nem mi kapcsoltuk le, nem nálunk romlott el valami, hanem ez Tőlünk független hiba és jelenleg is azon dolgozunk, hogy megoldjuk.

Bizonyos esetekben működik a funkció. Ahhoz, hogy Te is tudd használni:

  1. Lépj be a Facebookba
  2. Engedélyezd a böngésződ beállításában az adatvédelem és biztonság részben a harmadik féltől származó sütiket (cookie), illetve a webhelyen történő nyomkövetést. Részleteket itt találod »

Rövidesen megoldjuk a problémát és a továbbiakban nem kell a saját számítógéped és mobiltelefonod beállításaival vesződnöd.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb akciókról, a legújabb kollekciókról? Iratkozz fel hírlevelünkre és fáradozásodat most egy 1.000 Ft-os kuponnal viszonozzuk!

  • Feliratkozom

Cimkefelhő

Vásárlónk írta

... és ismét csak köszönetet mondhatok! Ki hinné, hogy egy rendeléssel kapcsolatos kérdésére szombat este válaszolnak egy internetes vásárláskor (most éppen Török Reninek köszönöm!)! Sőt, pillanatok alatt segítséget is kaptam az elrontott rendelésemmel kapcsolatban!   ... és hogy két nap alatt megérkeznek (egy kedves ajándékkal együtt!) a rendelt termékek!!! KÖSZÖNÖM!!!

Margó - Pandora charm

× Itt vár az 1,000 Ft-os kuponod! :)